Trouwen in het buitenland: de checklist

Wanneer je gaat trouwen in het buitenland moet je met nét wat meer dingen rekening houden dan anders en ook heel wat dingen die je geregeld moet hebben. Wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet is hier een superhandige checklist met dingen die je moet regelen.

Even uitzoeken

Het verschilt per land waarin je gaat trouwen wat je allemaal nodig hebt en moet regelen. Zorg daarom voorafgaand dat je de volgende zaken hebt uitgezocht voor het land waarin jullie willen trouwen.

Nationale feestdagen

Zijn er nationale feestdagen op de dag dat jullie willen trouwen? Zoek dit eerst even op internet na of vraag het na bij de lokale bevolking, mocht je hier contact mee hebben.

Vastleggen datum

Controleer hoe jullie een trouwdatum kunnen vastleggen op jullie trouwdag. Dit is erg belangrijk, niet alleen om de feestdagen die er daar zijn maar ook om te kijken hoe de lokale bevolking omgaat met het huwelijk.

Verblijfseisen

Controleer wat de verblijfseisen zijn van het land waar je wil gaan trouwen. In sommige landen moet je namelijk een bepaalde tijd in het land verblijven voor je er mag trouwen.

Documenten

Welke documenten (zoals een visum) hebben jullie allemaal nodig wanneer je in het buitenland wil trouwen? Dit is een van de belangrijkste dingen op de checklist. Vraag dit bij verschillende instanties na, zo voorkom je dat er fouten gemaakt worden.

Ondertrouw

Moet je in Nederland in ondertrouw gaan wanneer je op jullie droombestemming wil gaan trouwen? Ook dit is superbelangrijk, want als je dit fout doet kun je misschien niet trouwen. Dat is heel erg zonde van het geld en de organisatie van de bruiloft.

Informatie vooraf

In sommige landen moet je vooraf informatie geven over jullie huwelijksplannen. Bijvoorbeeld persoonlijke documenten. Hoe eerder je dit gedaan hebt, hoe eerder je alles kan regelen. Veel gemeentes in het buitenland nemen lekker de tijd hiervoor, dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Vertaling

Óók is het soms nodig om je documenten te laten vertalen. Dit kost een hoop tijd en vaak ook wat geld dus vraag dit op tijd na. Zo kom je niet voor verrassingen te staan op het laatste moment.

Eisen

Tot slot is het noodzaak om te controleren welke eisen er aan het huwelijk verbonden zijn in het land waar je wil gaan trouwen. Zijn er getuigen nodig? En hoeveel? In sommige landen is het erg ingewikkeld geregeld, dus het is belangrijk dat je dit controleert voor je plannen maakt.







Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker