Zó ga je om met gasten die tweede keus zijn

Het bepalen van jullie gastenlijst is een lastige taak van het plannen van de bruiloft. Je plant voor een bepaald budget, maar misschien ook wel om spanningen tussen gasten te voorkomen. Om daarmee om te gaan kun je een lijst opstellen met "tweede keus" gasten. Het grootste risico hiervan? Dat de gasten erachter komen dat ze tweede keuze waren. Maar hoe kun je dat voorkomen? Dit en meer tips worden hier uitgelegd.

Onthoud je RSVP datum

Aangezien je alle uitnodigingen waarschijnlijk in één keer bestelt, is het lastig om de datum te veranderen. Heb je echter toch in gedachten dat je een aantal tweede keus gasten hebt, dan kun je het beste gewoon een aantal uitnodigingen laten drukken met een wat latere datum. Zo voorkom je dat je na de RSVP datum nog wat uitnodigingen moet versturen.

Wacht niet te lang

Hebben gasten niets laten weten? Dan is dat jammer voor hen. Jij hebt je bestellingen geplaatst en wil weten waar je aan toe bent. Wanneer je een week van tevoren nog mensen uitnodigt dan weet je zeker dat ze erachter komen. Wacht dus niet te lang met het versturen van de uitnodigingen naar de tweede keuze. Niet aarzelen en gewoon doen. In het ergste geval komen er 2 mensen meer dan gepland.

Bestel extra uitnodigingen

Bestel altijd te veel uitnodigen, dan heb je nog wat achter de hand om te geven aan je gasten en kun je er voor jezelf ook nog een paar bewaren. Dat is natuurlijk heel erg leuk voor later. Het bestellen van extra uitnodigingen kost meestal niet veel geld, omdat je dan een grote partij bestelt. Je kan ook kijken of je misschien een handige deal kan afsluiten, dan heb je helemaal geen extra kosten. Onthoud daarbij ook dat gasten die niet komen maar waar je wel voor moet betalen nog veel meer kosten dan een paar extra uitnodigingen.

Maak je lijst op tijd

Net als bij het samenstellen van de gastenlijst moet je al heel vroeg gaan nadenken over de tweede keuze. Je kent vast wel mensen die eigenlijk nooit komen en die je alleen voor de vorm uitnodigt. Voor die mensen kun je al andere gasten achter de namen zetten. Zij kunnen toch niet, en die tweede keus waarschijnlijk wel. Daarnaast moet je een lijstje maken en ook welke tweede keuze als eerst komen en welke als laatst. Als je dit allemaal op papier hebt staan voorkom je ruzie of discussie met je partner.Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker