Mag ik geld vragen in plaats van cadeaus?

Cadeaus krijgen is natuurlijk hartstikke leuk, maar aan geld heb je nou eenmaal net wat meer. Veel koppels vragen dan ook liever geld in plaats van een cadeau. Ook al is dit soms wel wat lastig of ongemakkelijk om te vragen. Er zit dan ook een bepaalde etiquette aan vast. Met deze tips kun je zonder zorgen geld vragen voor je huwelijk.

Waarom geld vragen?

Geld krijgen is nou eenmaal erg handig. Je hebt er veel aan, je kan het besteden aan wat je zelf wil. Wanneer je bijvoorbeeld net een huis hebt gekocht is het handig om geld te hebben waarmee je het huis kan inrichten of het huis net helemaal af te maken. Maar het kan ook zomaar zijn dat je op huwelijksreis wil. Wanneer je geld krijg is het veel makkelijker om deze reis te betalen. Misschien heb je geen van beide gevallen, maar vind je het gewoon fijn om geld te krijgen en zo zelf kan uitkiezen wat voor cadeau je wil hebben.

De geschiedenis van het huwelijkscadeau

Sommige mensen vinden geld geven echt not done. Tegenwoordig wordt het een stuk normaler gevonden. Men weet vaak niet goed wat ze aan het bruidspaar moeten geven en komen zo op het idee om een bepaald bedrag te geven. Zo kunnen ze hun nieuwe leven met een goede start beginnen. Een lange tijd was geld geven de norm, in veel culturen werd er een hoge prijs betaald wanneer er een koppel in het huwelijksbootje stapte. Bijvoorbeeld in China, waar de bruid veel geld krijgt als teken van geluk. Maar ook in Polen is geld geven normaal, volgens de traditie pinnen mensen geld op de jurk van de bruid. In Italië werd er een snoepje gegeven in ruil voor geld. Als het aan de geschiedenis ligt, is geld vragen voor je huwelijk dus geen enkel probleem.

Hoe vraag ik geld?

Wanneer je geld wil vragen voor je bruiloft moet je het slim aanpakken. De meest elegante manier om dat te doen die alles ook nog eens heel eenvoudig maakt? Maak een bruiloft cadeaulijst. Hiermee kun je jullie gasten geld laten doneren voor kado's waarvan het geld op jullie eigen bankrekening komt!

Waar bewaar ik het?

De meeste gasten geven je contant geld, omdat ze het fijn vinden dat ze je echt iets kunnen geven, in plaats van iets overmaken. Je moet daarom goed op je geld letten en ervoor zorgen dat je het niet kwijtraakt of dat het niet gesloten wordt (yep, dat gebeurt helaas). Stel voor de bruiloft iemand aan die op ‘de pot’ moet letten. Zo'n ‘pot’ is vaak een enveloppendoos. Je kan het ook aan de locatie vragen. Zij zijn dit gewend. Maar ook hier geldt dat er groot geld aanwezig is op de bruiloft met alle risico's van dien. Een kadolijst is dan ook een stuk veiliger.

Lees over alle do's en dont's van verlanglijstjes.







Gerelateerde producten

Bekijk alle enveloppendozen in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker