10 manieren om je vader in het zonnetje te zetten tijdens de bruiloft

Je vader heeft een grote rol in je leven. Hij was er voor je wanneer je hem nodig had en hij heeft je beschermd. Het is daarom een mooi moment om tijdens de bruiloft je vader extra in het zonnetje te zetten. Hij heeft het verdiend en er is zoveel te bedenken dat je voor hem kan doen op je bruiloft. Met deze 10 manieren maak jij je vader waarschijnlijk heel erg gelukkig.

1. Laat hem de muziek van de vader-dochterdans kiezen

Een geweldige manier om je vader in het zonnetje te zetten is door hem de muziek van de vader-dochterdans te laten kiezen. Hij is waarschijnlijk behoorlijk zenuwachtig voor dit moment, dus hem de muziek laten kiezen is het minste wat je kan doen. Let wel op of de muziek geschikt is voor de dans.

2. Geef hem een cadeau

Je geeft al je gasten een bedankje maar bedank je vader in het speciaal. Haal een extra bos bloemen voor hem, koop een mooi horloge of iets anders dat hij al heel lang wil. Hij heeft jaren voor jou gezorgd dus nu is het de tijd om hem te bedanken voor alles dat hij gedaan heeft. Je kan zelf vast wel een cadeau bedenken dat echt bij jouw vader past.

3. Spendeer tijd met hem voor je gaat trouwen

Voor de ceremonie begint kun je naar je vader toegaan en gewoon even met hem praten. Dit hoeft natuurlijk geen heftig en diepgaand gesprek te zijn, maar je kan hem wel even bedanken. Dat je nog aan hem denkt voor je nieuwe leven begint is een mooi gebaar en dat zal hij dan ook zeker waarderen.

4. Schrijf een gedicht voor hem

Vind je het moeilijk om met je vader te praten? Schrijf dan een gedicht voor hem. Leg hem uit hoe jij je voelt en hoeveel je van hem houdt. Je kan ook een gedicht nemen dat je niet zelf geschreven hebt, maar wel erg toepasselijk vindt bij je vader of de relatie die je met je vader hebt. Hoe dan ook is het goed om hem iets te geven dat hij ook na de bruiloft nog kan teruglezen.

5. Geef hem gedurende de dag extra aandacht

De hele dag ben je druk met alle gasten en natuurlijk ook met het regelen van je hele bruiloft. Daarom vergeet je misschien dat je vader er ook is. Probeer hem gedurende de dag wat extra aandacht te geven. Ga even met hem kletsen, of even bij hem zitten. Hij zal het zeker waarderen dat je ondanks de drukte nog steeds tijd maakt om bij hem te zitten en een praatje met hem maakt.

6. Maak een foto met hem

Tijdens je bruidsshoot kun je een speciaal momentje inlassen waarop je vader om de hoek komt kijken. Je kan een geweldige foto laten maken van je vader en jou op de bruiloft. Ook je moeder kun je hierbij betrekken, zo maak je een mooi familieportret dat waarschijnlijk nog jaren in het huis van je ouders zal hangen.

7. Laat hem iets kiezen

Jouw vader heeft in jouw leven veel keuzes voor je gemaakt. Soms wat de frustrerend, maar soms was het ook heel fijn en hij heeft het altijd gedaan met de beste bedoelingen voor jou. Het zal voor je vader dan ook misschien even slikken zijn wanneer hij ziet dat jij alles zelf bepaald. Geef hem daarom een taak op de bruiloft. Zo kun je hem het eten laten kiezen of hem laten meedenken aan het thema van de bruiloft

8. Laat je partner hem iets geven

Je partner gaat nu met je verder en vader blijft achter. Dat is natuurlijk zoals het leven gaat en dat is ook gezond. Maar toch is het voor je vader ergens wel moeilijk om zijn dochter te laten gaan. De band tussen jouw partner en je vader moet dan ook wel goed zijn. Laat je partner iets aan je vader geven en hij zal begrijpen dat je veilig bent bij je partner. Daarnaast is het ook gewoon erg lief.

9. Benoem hem in de speech

Ben je van plan om te speechen? Geef je vader dan wat extra aandacht. Benoem eigenschappen die je aan hem waardeert, bedank hem voor de dingen die hij voor je gedaan heeft in het verleden. Het zal een hele opluchting voor hem zijn wanneer hij weet dat je hem dankbaar bent en dat hij niet vergeten wordt.

10. Haal herinneringen op

Ook dit zal je vader heel fijn (en emotioneel) vinden. Haal eens herinneringen op. Welke dingen deden jullie vroeger altijd? Wat vond je altijd stom aan je vader? En wat vond je juist geweldig? Noem momenten op en vertel deze aan hem, hij herinnert ze waarschijnlijk nog als de dag van gisteren.

Dans  Gasten  Vader  


Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker