Tips om de trouwjurk perfect te laten passen

Wanneer je aan de bruiloft denkt, denk je waarschijnlijk maar aan één ding: de trouwjurk. Alles wat je verder aan moet trekken is bijzaak. Hoewel dat laatste natuurlijk zeker niet waar is, gaan we in dit artikel wel verder in op de belangrijke details om te zorgen dat jij zult 'shinen' in jouw droom trouwjurk.

Tip 1: luister naar de naaister

Zij weet namelijk precies welke stijl het beste bij jou past. Ze heeft waarschijnlijk al honderden bruiden geholpen en weet exact wat ze moet doen om jou tevreden te stellen. Probeer je dus niet te veel te bemoeien met wat de naaister doet. Vertrouw haar op haar kunde, het is niet voor niets haar werk.

Tip 2: Als je geen nieuwe trouwjurk koopt, laat je dan opmeten

Neem je de oude trouwjurk van de moeder of grootmoeder over? Dan is het aan te raden om je alsnog te laten opmeten. Misschien passen de afmetingen van de jurk wel helemaal niet bij jouw lichaamsvorm. Wanneer je de lengte en breedte laat opmeten kun je hem eventueel laten bijwerken.

Tip 3: Shop bij bruidswinkels met een goede reputatie

Voor je gaat shoppen ga je het internet uitpluizen naar recensies van de bruidswinkel waar je wil gaan shoppen. Check, check en nog eens dubbelchecken. Je wil niet met een verkeerde jurk komen te zitten. Bekijk reviews, neem contact met de bruidsalon op voor voorbeelden en bespreek het met anderen die al eerder getrouwd zijn.

Tip 4: Neem je schoenen mee

Neem je schoenen mee wanneer je gaat passen. Als je dit niet doet krijg je een verkeerd beeld van de lengte van je trouwjurk. Dat is niet fijn want je laat het op maat maken. Niet vergeten dus.

Tip 5: De maat is heel belangrijk

Je kan het niet vaak genoeg tegen jezelf zeggen: de maat is heel erg belangrijk, je kan je hele look afmaken wanneer je een mooie trouwjurk gevonden hebt. Hierna vallen de accesoires eigenlijk automatisch op hun plaats.

Tip 6: Zoek inspiratie

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is het hoogtijd dat je in gesprek gaat met mensen in de trouwwinkel, of het internet rond gaan struinen naar inspiratie. Een mooie plek voor inspiratie is deze fotozoeker.

Alles over bruidsjurken en sluiers vind je hier.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker