10 manieren om te besparen op je trouwjurk

Een mooie trouwjurk hoeft niet altijd duur te zijn! Wie slim winkelt, kan eenvoudig een hoop geld besparen en er nog steeds fantastisch uitzien. Deze 10 tips helpen je niet alleen op het besparen van je trouwjurk, ze maken het shoppen ook nog eens een stuk makkelijker.

1. Houd het simpel

Een wat simpele trouwjurk is veelal een stuk goedkoper dan een grote jurk met allerlei tierelantijnen. Je moet je verwachtingen dus een beetje bijschaven en opzoek gaan naar een wat simpeler model. En ook die zijn vaak heel mooi!

2. Bezoek een outlet

In Nederland zijn er genoeg outlets te vinden die trouwjurken van vorig seizoen verkopen. Aangezien niemand zal zien dat die jurk van vorig jaar is kun je hem prima kopen tegen een zacht prijsje. Ze zijn vaak erg mooi en werden dus vorig seizoen nog voor de volle prijs verkocht.

3. Zoek kortingen

Ga opzoek naar kortingen, surf op het internet rond welke bruidswinkels een sale hebben en maak die dag vrij om te gaan shoppen. Let wel op het feit dat het ontzettend druk kan zijn op deze dagen en ben er altijd op tijd bij, want de mooiste trouwjurken gaan snel.

4. Het juiste ondergoed

Een kwalitatief goede jurk trouwkopen is erg belangrijk, maar die moet ook alles goed recht houden en alle vetjes wegwerken. Wanneer je dus investeert in goed ondergoed kun je veel geld besparen op de kwaliteit van de jurk. Doordat je ondergoed alles netjes houdt hoef je hier bij de jurk niet meer zo op te letten.

5. Neem genoegen met de etalage

Trouwjurken uit de etalage, zogenaamde showroom modellen, zijn vaak een stuk goedkoper. Maar dat is geen probleem toch? Niemand ziet het eraan af! Vraag in de trouwwinkel altijd of er nog jurken uit de showroom beschikbaar zijn.

6. Vraag eens rond

Vraag eens rond bij je vriendinnen die al eerder getrouwd zijn. Een jurk van hen lenen gaat natuurlijk wat ver, maar misschien kennen zij wel mensen met een mooie trouwjurk die ze toch niet gebruiken. Of misschien hebben zij tips voor een goedkope trouwjurk. Hoogtijd voor een afspraakje.

7. Shop op het juiste moment

In zomerseizoen trouwen de meeste mensen. In de winter zullen veel bruiden dus gaan shoppen voor een trouwjurk. Ga je shoppen in september, dan weet je zeker dat je de beste prijzen kan fixen. Het seizoen is dan net afgelopen en er zullen veel jurken over zijn.

8. Neem een galajurk

Wanneer je een jurk de naam trouwjurk geeft, wordt er meestal direct veel meer geld voor gerekend. Kijk dus gewoon eens of er een gave galajurk tussen hangt die je ook op je bruiloft prima zou kunnen dragen.

9. Kies meteen de juiste trouwjurk

Wanneer je in één keer de juiste jurk kiest bespaar je heel wat geld. Je hoeft dan namelijk geen aanpassingen meer te laten maken, die zijn vaak behoorlijk duur. Probeer dus op hetzelfde gewicht te blijven en niet een trouwjurk te kopen die je moet laten aanpassen.

10. Vraag hoe je de trouwjurk goedkoper kan krijgen

Wanneer je de jurk van je dromen gevonden hebt, vraag dan aan de verkoopster hoe je deze jurk goedkoper kan krijgen. Misschien kunnen ze hem in een ander materiaal laten maken of een bepaald deel weglaten. In veel gevallen is deze mogelijkheid er.

Lees meer over bruidsmode.Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker