Bruiloft fotografie begrippenlijst

Bij het plannen van je bruiloft merk je al gauw hoeveel termen er zijn, ook in de bruiloft fotografie wordt er veel in jargon gesproken. Dat kan soms lastig zijn, bijvoorbeeld wanneer je gewoon een goede fotograaf wil regelen. Soms is het lastig om er doorheen te prikken. Hier is daarom een handige begrippenlijst om je op weg te helpen.

Stijl

Allereerst gaat je fotograaf jou waarschijnlijk vragen in wat voor stijl jij je bruidsfoto’s wil hebben. Het is dus een goede zaak om dit van tevoren even te bespreken met je partner. Er zijn namelijk heel wat opties. Hier zijn een aantal stijlen en je leest meteen wat het inhoudt wanneer je voor één van deze stijlen kiest.

Lifestyle

Deze stijl is lekker luchtig maar toch mooi. Het is een redelijke simpele stijl zonder veel poespas. Ideaal wanneer je gewoon wat foto’s wil hebben maar geen zin hebt in een hele uitbundige photoshoot.

Dramatisch

Dit is een mooie stijl waarbij het allemaal een beetje in scène wordt gezet. Mocht de belichting niet mooi zijn, dan haalt de fotograaf van alles tevoorschijn om te zorgen dat het effect toch dramatisch blijft. Deze stijl is geschikt wanneer je een unieke foto wil die indruk maakt.

Documenterend

Deze stijl is geschikt wanneer je van spontane foto’s houdt. Heb je dus geen zin in een hele photoshoot en kies je liever voor ‘echte’ foto’s, dan is deze stijl zeer geschikt voor jou. De fotograaf loopt tijdens de bruiloft rond om jullie vast te leggen.

Artistiek

Wil je een unieke herinnering aan je bruiloft? Dan kun je het beste kiezen voor een artistieke shoot. De fotograaf zal dit met jou bespreken, kijk ook even in het portfolio zodat je zeker weet dat deze aparte stijl ook bij jouw smaak past.

Type foto's

Naast stijlen zijn er ook verschillende type foto's die kan laten maken. Op bruiloften worden de onderstaande foto's het meest gemaakt.

Boudoir shoot

Dit is een sexy photoshoot die niet bedoeld is om te delen met iemand anders. Deze foto’s kun je aan je partner geven als verrassing. Het is een mooie herinnering voor jou en spannend om te hebben voor hem.

Bruidsportret

Deze traditie komt tegenwoordig minder vaak voor. Bij het bruidsportret trekt de bruid alvast haar bruidskleding aan en wordt ze op een formele manier op de foto gezet, een echt portret dus. Je kan het vandaag de dag een stuk creatiever aanpakken of deze foto’s laten maken op je trouwdag.

Slideshow

Dit is een van de vele voordelen van trouwen in dit tijdperk. De fotograaf kan de foto’s die hij in de middag tijdens de ceremonie gemaakt heeft snel op de computer zetten. Je kan de foto’s dan laten afspelen tijdens het feest of het diner. Ideaal en je hebt meteen wat om over te kletsen.

Verlovingsshoot

Dit wordt een stuk hipper, want steeds meer koppels kiezen ervoor om dit te doen. Een verlovingsshoot is een geweldige manier om je verloving aan te kondigen. Zo kun je meteen jullie ‘verliefde’ periode vastleggen en aan de buitenwereld laten zien dat jullie verloofd zijn.

First look

Een first look foto is een foto waarop de bruidegom de bruid voor het eerst ziet. Dit levert vaak emotionele en geweldige plaatjes om, omdat de bruidegom zó onder de indruk is van het uiterlijk van zijn toekomstige vrouw. Een geweldige aanrader.

Photobooth

Een photobooth is niet alleen leuk voor de herinnering, het is ook nog eens een geweldige manier om je gasten te vermaken tijdens de bruiloft. In een photobooth kunnen mensen op de foto met allerlei gekke hoeden, petten en brillen. Er komen dan een stuk of drie foto’s uit de automaat.

Digitaal

Dit is eigenlijk vrij simpel, het betekent dat je foto’s worden opgeslagen op de computer. Dit is eenvoudig, want dan kun je ze meteen rondsturen of digitaal bekijken. Je kan ze dan ook nog laten afdrukken.

Polaroid

Ook dit is weer helemaal hip. Het is een zeer artistieke manier om je bruiloft vast te leggen. De foto’s komen meteen uit de camera en je kan ze dan ook leuk ophangen op de bruiloft. Wanneer je geen digitale fotografie wil is dit een goed alternatief.

Wegwerpcamera

En hoewel dit natuurlijk geen echte bruidsfotografie term is, blijft de wegwerpcamera wel altijd een fantastische aanvulling op de foto's van de trouwfotograaf. Hiermee krijgen jullie spontane hilarische en lieve foto's direct van jullie trouwgasten. Een onverwacht trouwkado dus na de bruiloft!Gerelateerde producten

Bekijk alle foto-en-video/wegwerpcameras in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker