Hoe vraag ik mijn vriend ten huwelijk?

Geen zin meer om te wachten tot hij komt met het huwelijksaanzoek? Waarom zou je ook! Die tijd dat de man de vrouw ten huwelijk moet vragen is allang voorbij. Jij mag het net zo goed vragen! Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? En wil hij het wel? Anders had hij het toch allang gevraagd? Er komen waarschijnlijk heel wat twijfels bij je je naar boven wanneer je jouw vriend ten huwelijk wil vragen. Hier moet je aan denken voor je hem het trouwaanzoek doet.

Weet zeker dat hij het wil

Het is natuurlijk heel vervelend wanneer je jouw vriend ten huwelijk gaat vragen en hij zegt nee tegen je. Kom er daarom op de een of andere manier achter of hij het wil. Misschien heeft hij het ooit tegen je gezegd, misschien voel je zelf dat de tijd is aangebroken. Hoe dan ook, zorg ervoor dat het goed voelt.

Weet zeker dat je het zélf ook wil

Wil je trouwen om het trouwen? Dan kun je misschien beter nog even nadenken. Het is namelijk belangrijk dat je zelf ook echt wil trouwen. Raak je een beetje in paniek bij de gedachte dat je de rest van je leven met deze man bent? Dan is het misschien nog niet de juiste tijd. Zorg ervoor dat je zeker weet dat je dit wel echt wil.

Vraag hem ten huwelijk om hem

Je kan natuurlijk je vriend ten huwelijk vragen omdat je dit zelf graag wil. Maar tijdens het aanzoek moet je je juist richten op hém. Jij wil met hem trouwen, waarom met hem? Maak dit duidelijk tijdens het aanzoek. Laat merken dat je niet alleen aan jezelf hebt gedacht maar juist ook aan hem. Zo is de kans groter dat het aanzoek succesvol zal zijn.

Denk aan zijn ego

Mannen blijven mannen, en misschien zal hij een beetje boos zijn dat je zijn taak van hem gestolen hebt. Hij is de man en hij wil jou ten huwelijk vragen. Dus zorg dat je zeker weet dat je hem voldoende tijd hebt gegeven en duidelijk hebt aangegeven dat jij het wil. Als hij het nog steeds niet vraagt en jij het aanzoek uiteindelijk doet, kun je ook een alternatief voor hem bedenken, bijvoorbeeld dat hij je gerust terug mag vragen, natuurlijk wel met een ring!

Geef een cadeautje voor jullie beide

Een verlovingsring geven aan je vriend is misschien een beetje gek. Daarom kun je beter een aan cadeautje kopen, iets wat jullie samen kunnen dragen. Bijvoorbeeld een armband. Het hoeft niet duur te zijn, als het maar een mooie betekenis heeft.

Neem het serieus

Ook al voelt het wat gek dat jij het moet doen, neem het wel serieus. Als hij jou ten huwelijk zou vragen zou hij dat ook doen. Kies dus een mooie dag uit en een mooie locatie, liefst een locatie die voor jullie samen betekenis heeft. Denk aan jullie favoriete  restaurant, jullie eerste kus etc. Verwerk ook zoveel mogelijk persoonlijke elementen in jouw aanzoek: haal herinneringen op die je met hem deelt, waarom hij zo speciaal voor je is. Zorg er gewoon voor dat alles is zoals je gehoopt had, alleen nu vraag jij het in plaats van hij.

Plan alles

Zorg ervoor dat je alles gepland hebt en houd ook rekening met de dingen die mis kunnen gaan. Denk daarbij aan een file, regen of een restaurant dat vol zit. Als je alles goed plant weet je (bijna) zeker dat het niet in de soep kan lopen.

Lees meer tips voor het perfecte huwelijksaanzoek.Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lampionnen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker