Bruiloft kadolijst vraag & antwoord

Het opstellen van een kadolijst is zo makkelijk nog niet. Niet alleen moet je zelf bedenken wat je allemaal wilt hebben, je moet het ook nog eens zijn met je partner. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de hoge verwachtingen die je kunt opleggen aan de gasten. Heel wat dingen om aan te denken. Dit zijn antwoorden op je meest dringende vragen.

Moet ik na de bruiloft voor ieder cadeau een bedankbriefje sturen?

Zeker te weten. Dit is iets wat je echt moet doen. Niet alleen heeft iedereen de moeite genomen om naar je bruiloft te komen, ze hebben ook een bedrag uitgegeven voor een cadeau naar jouw zin. Een briefje is in dat geval wel op zijn plaats. Je kunt naar iedereen hetzelfde briefje sturen of gewoon een leuk persoonlijk bedankje sturen. Doe het een paar weken na de bruiloft, bijvoorbeeld na je huwelijksreis.

Hoe vertel ik mijn gasten over de kadolijst, zonder hebberig over te komen?

Je kunt de kadolijst bij je uitnodiging toevoegen, dit is voor de gasten vaak alleen maar fijn. Zijn vinden het meestal erg moeilijk om een geschikt cadeau uit te kiezen voor jou. Een kadolijst biedt voor hen dan ook een goede uitkomst. Wanneer je dit liever niet doet kun je er ook voor kiezen om een e-mail te sturen met de link naar jullie kadolijst. Geloof ons, het is echt niet hebberig om een kadolijst te versturen. Iedereen weet dat zij een cadeau moeten geven op de bruiloft. Dus maak je hier vooral geen zorgen om. Je kunt altijd ook zeggen dat het suggesties zijn en de gasten ook helemaal zelf mogen bedenken wat zij willen geven.

Kan ik de cadeaus die ik krijg ook terugbrengen wanneer ik het niet wil hebben?

Hoe lastig het ook is, vragen voor een bonnetje is niet echt netjes. Het is een cadeau en jij hebt het gekregen. Je kunt natuurlijk op eigen houtje naar de winkel gaan en je verhaal uitleggen, sommige winkels vinden het oké om spullen terug te nemen zonder bon, anderen doen dit niet. Het is dus een bepaald risico dat komt kijken bij het vragen van specifieke cadeaus. Denk in dat geval maar aan de gedachte erachter en kijk naar alle leuke cadeaus die je ook gekregen hebt. Het is en blijft een cadeau waar je blij mee zal moeten zijn. Om dit probleem te voorkomen is de TopTrouwen.nl kadolijst een perfecte oplossing. Via onze gratis kadolijst tool, kun je ieder kado vragen of gasten een eigen kado laten geven...het verschil is echter, je krijgt niet de fysieke kadootjes, maar de waarde in geld uitgekeerd! En zo kun je zelf ieder kado kopen wat je echt wilt! Bekijk alle voordelen hier.

Wat moet ik allemaal op mijn kadolijst zetten?

Dat hangt helemaal af van jouw persoonlijke voorkeuren en aan de voorkeuren van je partner. Kunnen jullie samen een mooi cadeau bedenken? Of kiezen jullie een aantal cadeaus die jij leuk vindt en een aantal cadeaus die je partner leuk vindt? Bedenk samen welke cadeaus jullie willen hebben. Verder moet je zeker cadeaus van verschillende budgets in de lijst zetten. De ene gast heeft namelijk meer te besteden dan de ander en je wil niet hebben dat deze gast zich opgelaten zal voelen. Daarnaast kun je ook kijken naar het praktische gedeelte. Gaan jullie verhuizen? Of komt er een baby aan? Dan kun je hier spullen voor vragen. Je kunt een hoop kosten besparen wanneer je voor de juiste cadeaus gaat.

Moet ik een kadolijst hebben?

Nee hoor, dat is zeker niet verplicht. Het kan echter wel heel handig zijn wanneer je veel gasten verwacht. Anders kun je misschien vijf keer hetzelfde cadeau verwachten waar je helemaal niets aan hebt. De kadolijst werd voor het eerst gemaakt in 1924, toen bleek het zo handig dat koppels het zijn blijven gebruiken. Een goede andere manier is om de gasten gewoon te vertellen wat je wilt hebben. De kans is namelijk groot dat ze dit aan je zullen vragen.

Wanneer moet ik beginnen met de kadolijst?

Het liefst zo snel mogelijk. Gasten beginnen namelijk vrij vroeg met het kopen van cadeaus. Doe het dan ook op het moment dat je de uitnodigingen verstuurt, dan weet je zeker dat het bij iedereen op het juist moment binnenkomt.

Hoeveel winkels moet ik in mijn kadolijst meenemen?

Dit mag je uiteraard zelf weten. Wel is het voor de gasten makkelijker wanneer je tussen de twee en drie winkels al suggestie geeft. Dan weten ze in ieder geval waar ze moeten shoppen en zijn er weinig winkels die je kunt vergelijken, winkels die je misschien helemaal niet leuk vindt. Wanneer je er minder dan vier geeft, weet je zeker dat dit niet fout kan gaan.

Kan ik online een kadolijst maken?

Dat kan zeker, op onze website vind je een hele handige kadolijst. Je kunt je gasten hiervoor uitnodigen en zij kunnen gemakkelijk kijken welke cadeaus jij wilt hebben. Ook is het handig om te weten dat zij een cadeau kunnen claimen, wanneer je dus een cadeau hebt gekocht, dan weten de gasten dit. Zo kun je eenvoudig zien welke cadeaus al gekocht zijn en voorkom je dubbele cadeaus. Ideaal! Check hier de kadolijst en nodig je gasten uit om hieraan deel te nemen.

Wie let er op mijn cadeaus tijdens het feest?

Je moet hier echt iemand voor aanstellen. Het komt namelijk weleens voor dat er cadeaus gestolen worden op bruiloften. Daarom kun je misschien een jongere die je kent inhuren voor een dagje, die kan hier dan een mooi zakcentje aan verdienen. Ook kun je vragen of de locatie hiervoor een speciale plek heeft. Dan hoef je je helemaal geen zorgen te maken. Je kunt ook vragen of je bruidsmeisjes om de beurt een uurtje op de cadeaus letten.Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lampionnen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker