Deze vragen moet je stellen aan je bruiloft fotograaf

Voor je een fotograaf boekt moet je wel zeker weten dat het ook écht een goede fotograaf is. Daarnaast zijn er een hoop zaken waar je misschien niet meteen rekening mee gehouden hebt. Wanneer je deze vragen stelt weet je zeker dat het tussen jou en de fotograaf wel goed zit. En zo weet je ook zeker dat alles geregeld is. Het is wel handig om deze vragen ergens op te schrijven, zodat je er geen een vergeet. Je kunt ze ook mailen naar de fotograaf voor het gesprek.

Wat draag je op de bruiloft?

Het is wel zo fijn om te weten wat de fotograaf zal dragen op de bruiloft. Wanneer hij een spijkerbroek en een T-shirt draagt is dit misschien niet zo leuk voor jullie feestje. Veel fotografen vragen naar jouw wensen maar het is wel handig om te weten. En je kunt de fotograaf ook verplichten een bepaalde stijl te dragen, veel fotografen zijn het gewend om in verschillende stijlen naar een bruiloft te komen. Als hij/zij dat niet wenst, kun je een andere fotograaf zoeken.

Breng je zelf licht mee?

Dit is handig om te weten omdat je dan zelf niets hoeft te huren. Ook weet je nu hoe de lampen eruitzien en of ze niet enorm opvallen op de bruiloft.

Mag ik de foto’s gewoon online plaatsen?

Sommige fotografen willen per se een groot watermerk op de foto. Dat is natuurlijk enorm zonde. Andere fotografen willen een kleine naamsvermelding en anderen hoeven helemaal geen credits te hebben. Het is aan jou wat je het prettigst vindt in dit geval.

Wat voor papier gebruik je in het album?

Misschien mag je het wel helemaal zelf uitkiezen zonder dat je het weet! Ook weet je zo of het papier dat gebruikt wordt wel naar jouw smaak is.

Maak je gebruik van een soort draaiboek?

Sommige fotografen bereiden zich tot in de puntjes voor en bespreken alles vooraf met het koppel. Dit is fijn, zo weet je zeker dat alle belangrijke momenten op de foto komen. Andere fotografen doen dit niet en kijken gewoon rond of er iets leuks gebeurt. In beide gevallen is het oké, zolang alle bijzondere momenten maar op de foto komen. Handig om wel even na te vragen wat de werkwijze is van de fotograaf en of jullie je daarbij comfortabel voelen.

Heb je eerder foto’s gemaakt op deze locatie?

Dit wil je weten omdat je dan zeker weet dat de fotograaf mooie plekjes weet en ook weet waar het licht het mooiste is. Het is een pluspunt wanneer de fotograaf dit al eens eerder gedaan heeft.

Hoeveel bruiloften doe je in een weekend?

Met deze vraag weet je of de fotograaf er meteen vandoor moet of je hem nog eventjes kunt betalen voor die paar extra uur. Goed om te weten.

In welke stijl ben je gespecialiseerd?

Bekijk het eerdere werk van de fotograaf om zo te weten of dit jouw smaak is. Leg uit welke wensen je hebt en vraag je de fotograaf om extra beeldmateriaal voor eventuele andere stijlen wanneer je deze niet mooi vindt. Grote kans dat hij nog veel meer kan.

Gebruik je photoshop?

Dit is goed om te weten omdat veel koppels ook de originele foto’s willen hebben. Sommige fotografen photoshoppen erg veel. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar je moet het wel vooraf weten zodat je zeker weet dat het aansluit op je wensen.

Hoeveel bruiloften heb je al gefotografeerd?

Op deze manier weet je of de fotograaf al veel ervaring heeft in het vak. Vraag ook naar referenties van andere koppels die ooit eerder bij hem op de foto geweest zijn.

Maak je ook analoge foto’s?

Analoge foto’s worden vandaag de dag steeds hipper. Dit is dus helemaal geen gekke vraag. Het geeft de foto een extra en authentiek filter. Ook is het leuk voor wanneer je zelf een fotoboek wil maken.

Wat zijn je beste adviezen?

Heeft de fotograaf nog een aantal tips voor jullie? Deze fotograaf zit waarschijnlijk al jaren in het vak dus geloof hem ook wanneer hij jullie een advies geeft.

Welke spullen neem je allemaal mee?

Misschien moet je een extra ruimte huren voor alle spullen die de fotograaf mee wil nemen. Dan staat het in ieder geval niet allemaal in de weg. Check dus altijd even of dit mogelijk is.

Hoeveel uur werk je?

Vraag niet om ‘een dag’ maar om het aantal uur dat de fotograaf wil blijven. Wanneer je het begin en het einde van de bruiloft op de foto wil moet je wel zeker weten dat de fotograaf er dan ook echt bij is.

Hoeveel kost het wanneer je langer blijft?

Wanneer de bruiloft uitloopt moet je er wel voor zorgen dat de fotograaf er ook nog bij is. Zeker wanneer je geen moment wil missen. Vraag daarom duidelijk aan de fotograaf wat de eventuele extra kosten zijn van de extra uren die hij langer moet blijven.

Kom jij ook echt fotograferen?

Geloof het of niet, maar het kan zomaar zijn dat je aan afspraak maakt en er uiteindelijk een hele andere fotograaf van hetzelfde bedrijf naar jullie bruiloft komt. Ook hierbij geldt dus weer dat je het beter maar voor de zekerheid kunt vragen.

Wat gebeurt er al je ziek bent?

Vraag wat de eventuele invaller allemaal kan.Gerelateerde producten

Bekijk alle foto-en-video/wegwerpcameras in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker