Muziek op de bruiloft

Een coverband, singer-songwriter of  toch liever een spetterende DJ-show? Het feest na de bruiloft moet knallen, dat is één ding wat zeker is. TopTrouwen voorziet je van inspiratie op het gebied van muziek. Let’s get this party started!

Muziek speelt een belangrijke rol op de bruiloft. Emoties die kunnen opspelen, herinneringen aan een speciaal moment of gewoon lekker uit je dak gaan door muziek. Kies vooral iets dat dicht bij jezelf ligt en bij je gasten. Houd je partner als enige van het gezelschap van snoeiharde rockmuziek? Dan is het handig om te zoeken naar een goed compromis. Een coverband die gespecialiseerd is in rock, maar ook andere nummers kan spelen. Of een live-act en de rest van de avond een DJ. Wij geven je tipsom je keuze te maken voor muziek op je trouwfeest.

Een (cover)band is een goede oplossing als het bruidspaar verschilt in smaak. Een band kan natuurlijk van alles spelen. Vraag wel van te voren een voorproefje van het repertoire door bijvoorbeeld een repetitie bij te wonen, bekijk online video's en bespreek of jullie wensen mogelijk zijn. Houd er wel rekening mee dat er bij een band meerdere muzikanten nodig zijn, dus dat de prijs ook hoger ligt dan bij het inhuren van een DJ.

Check ook bij de trouwlocatie of het opbouwen van een band mogelijk is. In een kleinere ruimte kan het geluid van alle muzikanten de zaal snel volledig vullen.

Kijk ook in onze bedrijvengids voor een goede bruiloft band of entertainer bij jou in de buurt.

DJ

Een DJ is een goedkoper alternatief dan een band. Hij of zij kan er een spetterend feest van maken op de mooiste dag van je leven. Iedereen kan bij de DJ een verzoekplaatje aanvragen. Dat is bij een band niet altijd mogelijk. En natuurlijk kun je ter aanvulling een muzikant of een zanger of zangeres laten samenwerken met de DJ.

Daarnaast is het verstandig om van te voren duidelijk af te spreken met de DJ wat jullie muzieksmaak is, of wat jullie gasten graag willen horen. Kies bijvoorbeeld tien nummers uit die jullie graag zouden willen horen, vanuit daar kan de DJ jullie stijl vangen. Geef ook aan wat jullie absoluut niet willen horen, dan kan hij of zij daar rekening mee houden.

Artiest

Is je aanstaande fan van een bekende zanger of zangers en hebben jullie een ruim budget? Dan is het natuurlijk fantastisch om zo’n artiest uit te nodigen op jullie bruiloftsfeest. Weeg af of je het dat geld waard is voor jullie, anders is het ook mogelijk om een look-a-like in te huren!

Welke 20 nummers zijn onmisbaar op jullie trouwfeest?

 1. Bruno Mars - Marry You
 2. Adele - Make You Feel My Love
 3. Jack Johnson - Better Together
 4. The Beatles - All You Need Is Love
 5. Savage Garden - Truly, Madly, Deeply
 6. Frank Sinatra - Come Fly With Me
 7. Donna Summers - Last Dance
 8. Beegees - How Deep Is Your Love
 9. Aretha Franklin - You Make Me Feel
 10. Whitney Houston - I Will Always Love You
 11. Queen - Crazy Little Thing Called Love
 12. K-Ci & JoJo - Ally My Life
 13. Elvis Presley - Love Me Tender
 14. Michael Bolton - When A Man Loves A Woman
 15. Jamie Cullum - Everlasting Love
 16. Racoon - Love You More
 17. Beach Boys - Wouldn’t It Be Nice
 18. Paul de Leeuw - Ik heb je lief
 19. Blof - Alles is liefde
 20. The Temptations - My Girl

Bekijk ook de volledige lijst met de beste en meest populaire bruiloftmuziek.

Meer inspiratie opdoen voor muziek op je bruiloft? Kijk eens in onze bedrijvengids voor de allerbeste DJ’s, bands en zangers en zangeressen of bij onze top bruiloftliedjes.Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker