Trouwen in het buitenland

Wat is er nou romantischer dan trouwen met de voetjes in het zand op het strand van Ibiza? Of misschien willen jullie een romantische bruiloft onder de Italiaanse zon? Het is jullie grote droom, maar bij de organisatie van een bruiloft in het buitenland komt veel kijken. Wij hebben daarom voor je uitgezocht waar je rekening mee moet houden.

Voordat jullie beginnen, moeten jullie weten dat een bruiloft in het buitenland vraagt om een strakke planning en een goede voorbereiding. Jullie moeten meer regelen dan wanneer jullie in Nederland zouden trouwen en het vraagt ook meer van jullie budget.

Toestemming buitenland

Jullie kunnen niet zomaar beginnen met plannen. Voor een bruiloft in het buitenland moeten jullie toestemming vragen aan het land. Je leest hier meer over op de website van de Rijksoverheid. Soms zijn er ook meerdere documenten nodig zoals een geboorteakte en moeten jullie je in laten schrijven in een register.

Gasten

Wanneer jullie trouwen in het buitenland, is een grootse bruiloft misschien geen optie. Je vraagt immers veel van je gasten door hen af te laten reizen naar een ander land. Het is daarom belangrijk om vroeg te beginnen met plannen zodat zij rekening kunnen houden met deze reis. Bepaal samen of jullie een intieme bruiloft willen en of jullie de kosten van de reis voor jullie gasten gaan betalen.

Organiseren

Nadat jullie toestemming hebben gekregen, kunnen jullie gaan plannen. Jullie weten inmiddels welke toon jullie willen zetten en wat voor soort bruiloft het wordt. Nu kan de organisatie beginnen! Misschien willen jullie alles op locatie regelen zodat jullie zeker weten dat alles loopt zoals jullie het voor ogen hebben. Trek hier genoeg tijd voor uit.

Thuis regelen

Een aantal zaken kunnen jullie wel in Nederland regelen. Veel bruiden kopen hun trouwjurk in Nederland en nemen deze mee naar de bestemming. Dit kan ook gelden voor de ringen, maar sommige onderdelen moeten nou eenmaal op de locatie geregeld worden. De trouwlocatie kan jullie hier vaak bij helpen. Zij werken vaker samen met de leveranciers en kennen de weg.

Weddingplanner

Nog handiger is het inhuren van een weddingplanner die gespecialiseerd is in buitenlandse bruiloften. Zij weten meer van de regels die in deze landen gelden en kunnen meer vertellen over de tradities. Zo voorkomen jullie grote teleurstellingen tijdens de organisatie of op de grote dag.

Huwelijksreis

Na maanden van voorbereiden hebben jullie alles rond en kijken jullie uit naar de grote dag. Een bijkomend voordeel van jullie bruiloft in het buitenland is dat jullie gelijk op huwelijksreis kunnen vertrekken! De gasten kunnen jullie uitzwaaien en de reis kan beginnen!


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker