Bruiloftverzekering: waarom wel of niet

Jullie bruiloft is een belangrijke dag uit jullie leven en er kan een aardig kostenplaatje aan zitten. Het kan daarom verstandig zijn om een bruiloftverzekering te nemen. Zo hebben jullie een stuk minder zorgen, mocht er iets fout lopen buiten jullie schuld om. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen van zo’n verzekering en waar ben je precies voor verzekerd?

Wat er wel en niet verzekerd is, hangt voor een groot deel af van de soort verzekering die jullie afsluiten. Kijk daarom altijd goed naar de voorwaarden van jullie bruiloftverzekering. Iedere verzekering kent namelijk zijn eigen voorwaarden. In grote lijnen hoeven jullie je met zo’n verzekering geen zorgen te maken over financiële schade.

Verplaatsen

Dit is bijvoorbeeld het geval als de bruiloft plots niet door kan gaan. De schade wordt alleen vergoed als het huwelijk buiten jullie schuld niet door kan gaan of verplaatst moet worden. Jullie verzekeren de bruiloft voor het totale budget. Dat houdt in dat de verzekering geldt voor dit bedrag.

Ziekte

Stel je voor dat een van jullie getuigen bijvoorbeeld ernstig ziek wordt voor de grote dag of dat een belangrijk persoon overleden is. Ook andere onverwachte omstandigheden zoals een fikse lekkage op de trouwlocatie, kunnen roet in het eten gooien. Ook wanneer de huwelijkscadeaus beschadigd zijn, kunnen jullie vaak aanspraak maken op de bruiloftverzekering.

Niet gedekt

Er zijn ook een aantal dingen die niet binnen de trouwverzekering vallen. Zo worden bestaande ziektes bij leveranciers, gasten, of bij jullie zelf niet gedekt. Wanneer een ziekte dus al bekend was voor het afsluiten van de verzekering, kun je geen aanspraak maken op een vergoeding.

Schade

Maken jullie, of jullie gasten, iets kapot op de locatie of van een van de leveranciers? Dan zijn jullie daar niet voor verzekerd binnen de trouwverzekering. Toch kunnen jullie vaak wel aanspraak maken op een andere verzekering zoals de WA-verzekering.

Extra dekkingen

Voor een trouwverzekering betaal je vaak een eenmalig bedrag. Dit bedrag bestaat uit een percentage van de kosten die jullie voor de bruiloft hebben uitgegeven of gaan uitgeven. De hoogte van de premie is ook afhankelijk van wat jullie allemaal willen meeverzekeren.

Kosten

Misschien willen jullie een extra dekking voor extreme weersomstandigheden of voor annulering van de huwelijksreis wanneer de bruiloft wordt afgelast of uitgesteld. Zo'n extra dekking voor extreme weersomstandigheden kan bijvoorbeeld handig zijn als jullie buiten willen trouwen. Voor deze extra verzekering betalen jullie meer. Bij een basisverzekering voor jullie bruiloft, betalen jullie meestal één tot twee procent van het totale bedrag.

Risico

Kortom: met een bruiloftverzekering hoeven jullie je geen zorgen te maken als de bruiloft, buiten jullie schuld om, verplaatst moet worden. Jullie lopen weinig risico en betalen daar slechts een klein percentage voor. Toch zijn jullie met zo’n verzekering niet tegen alles verzekerd. Denk er goed over na of zo’n verzekering in jullie geval voordelig kan zijn. Misschien is het risico wel helemaal niet zo groot voor jullie en besluiten jullie daarom om dit geld ergens anders in te steken.

In onze bedrijvengids vind je aanbieders van de bruiloftsverzekering.







Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker