Wat zijn de taken van een weddingplanner?

Bij de organisatie van jullie bruiloft komt veel kijken. Niet voor niets zijn er duizenden mensen die daar hun beroep van hebben gemaakt. Misschien kan een weddingplanner jullie ook helpen bij de organisatie van de droomdag. Maar welke taken kun je nou allemaal uit handen geven aan een weddingplanner?

Een weddingplanner is helemaal thuis in de trouwwereld. Hij of zij weet wat er moet gebeuren en kent de leveranciers. Weten jullie niet goed waar jullie moeten beginnen? Dan kunnen jullie advies inwinnen over bijvoorbeeld de planning of het budget. Misschien willen jullie de opties openhouden en zijn jullie op zoek naar een objectieve mening. Een weddingplanner kan met ideeën komen waar jullie nog niet aan hadden gedacht.

Juiste leveranciers

Zo leren jullie de mogelijkheden voor de grote dag kennen. Een weddingplanner kent daarnaast de leveranciers uit de branche en kan jullie daarom ook adviseren op dit gebied. Misschien willen jullie iets specifieks wat betreft de bloemen. De weddingplanner kan jullie adviseren over wat er mogelijk is bij welke leveranciers en misschien kan hij of zij ook wel korting regelen. Vervolgens gaan jullie zelf aan de slag met de organisatie van jullie bruiloft.

Bepaalde taken

Naast het geven van advies kan je er ook voor kiezen om bepaalde taken uit handen te geven aan de weddingplanner. Misschien wil je het versturen van de uitnodigingen zelf in de hand houden, maar zijn er ook onderdelen waar je weinig verstand van hebt. Een weddingplanner heeft verstand van deze zaken en kan jullie zorgen uit handen nemen door dit voor jullie te regelen. Denk bijvoorbeeld aan de trouwlocatie of de catering. Zo kun je eigenlijk alle taken uit handen geven die je normaal zelf zou uitvoeren.

Ceremoniemeester

Veel bruidsparen kiezen er ook voor om een weddingplanner in te schakelen als ceremoniemeester. De taak van een ceremoniemeester is immers zwaar en kan veel tijd in beslag nemen. Misschien wil je vrienden of familie hier niet mee belasten en dan kan een weddingplanner uitkomst bieden. Hij of zij kan de taken van de ceremoniemeester overnemen en zo weet je zeker dat dit vakkundig gebeurd.

Van begin tot eind

Nadat jullie de toon van jullie bruiloft hebben bepaald, wil je alles uit handen geven. Een weddingplanner kan, in overleg met jullie, ook de hele dag organiseren. Zo weet je zeker dat de organisatie door een kundig persoon wordt uitgevoerd en kunnen jullie optimaal genieten op de grote dag. Met de weddingplanner bepalen jullie vervolgens het budget en die houdt in de gaten of alles volgens dit budget wordt geregeld.

Wel of niet?

Het advies of de hulp van een weddingplanner is altijd mooi meegenomen. Houd er rekening mee dat er veel komt kijken bij de organisatie van jullie bruiloft. Misschien hebben jullie wel helemaal niet de tijd om dat helemaal zelf te regelen. Wil je daarom een weddingplanner inschakelen? Zorg er dan altijd voor dat jullie meerdere weddingplanners bezoeken en zorg dat er een klik is. Je wil immers dat je deze taken met een gerust hart aan iemand over kan laten. In onze bedrijvengids hebben we de beste planners op een rijtje gezet.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle gastenboeken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker