Favoriet

Bruidsconfetti alternatieven

Een bruidstraditie die sinds jaar en dag onlosmakelijk is verbonden met de trouwerij: rijst gooien. Tegenwoordig mag dat niet op alle plekken meer, dus wij geven je de leukste alternatieven op een rij.

Van oudsher staat het gooien van rijst symbool voor een boer die zijn akker bezaait. Oftewel, als teken van vruchtbaarheid voor het bruidspaar. Tegenwoordig mag er in veel gemeentehuizen of kerken niet meer worden gegooid met rijst, omdat het veel rotzooi geeft en ook omdat het gooien van voedsel wat nog prima is te eten eigenlijk gewoon pure verspilling is. Ook is het niet altijd prettig voor het bruidspaar. Een handje met rijst kan best hard aankomen.

Een handje bruidsconfetti zorgt voor een feestelijk tintje na de huwelijksvoltrekking en is daarom niet te missen. Daarnaast is het een prachtig plaatje voor de bruidsfoto’s. Aanwezige kinderen vinden het fantastisch om een rol te krijgen tijdens de bruiloft. Wij hebben verschillende alternatieven voor rijst voor je op een rijtje gezet.

Bloemblaadjes

Maak er een kleurrijk geheel van met allerhande kleuren bloemblaadjes. Super feestelijk en biologisch afbreekbaar. Dus geen rotzooi om op te ruimen.
Je kunt hiervoor eigenlijk alle soorten bladeren of bloemen gebruiken, mits ze geen kleur afgeven op de jurk. Kijk hier voor enige strooimandjes of diverse soorten rozenblaadjes.

Gedroogde lavendel

Voor een geurig geheel ga je voor gedroogde lavendelbloemetjes. Echt vintage en het ruikt ook nog eens erg lekker!

Zaden

Vogelzaadjes, zonnebloempitjes, pompoenpitjes; je kunt het zo gek niet bedenken. Daar zit ook direct de symboliek achter: vruchtbaarheid.

Wedding bubbles

Een feest voor jong en oud; bellenblaas. Geef iedereen in het gezelschap een buisje. Ook voor het fotomoment fantastisch. De bellen blijven natuurlijk langer in de lucht hangen, waardoor het voor de fotograaf makkelijker is om diverse foto’s te knippen. In onze trouwshop zijn  speciale flesjes bellenblaas verkrijgbaar, die ook leuk zijn om te bewaren. Voor een persoonlijke touch; laat stickers ontwerpen met de namen van het bruidspaar erop en de trouwdatum!

Confetti

Tot slot zijn er ook verschillende soorten papieren confetti ’s verkrijgbaar. Roze hartjes, confettikanonnen of allerlei feestelijke kleuren. Er zijn vele mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld eens in onze trouwshop voor diverse soorten confetti.

Strooi ze!


Hoe waardeer je dit blog? Waardering:
Bruidsconfetti alternatieven: 8 / 10 op basis van 1 stem(men)
  Stem nu