Hoe bestel je de juiste trouwkaarten?

Het is zover: over een aantal maanden spreken jullie volmondig het ja-woord uit. Toch moet er nog een heleboel gebeuren om de organisatie van de grote dag in goede banen te leiden. De save the date kaarten en officiële uitnodigingen zijn een belangrijk onderdeel die veel tijd en aandacht vragen. Om je op weg te helpen lichten we deze week uit waar je om moet letten bij het bestellen van trouwkaarten.

Na een brainstormsessie over de grote dag weten jullie in grote lijnen hoe de bruiloft eruit moet komen te zien. Hebben jullie al nagedacht over de kleuren van de bruiloft of een persoonlijke tint die de aandacht moet trekken? Dan is het nu tijd voor de kaarten. Maar waar moeten jullie beginnen? Wanneer jullie de details van de bruiloft nog niet rond hebben, maar vrienden en familie toch op de hoogte willen stellen, sturen jullie een save the date kaart.

Eigen ontwerp

Jullie kunnen ervoor kiezen om ergens een eigen ontwerp aan te leveren of om voor een bestaand ontwerp te gaan. Wat dacht je van een foto van jullie als aanstaand echtpaar op de voorkant van de kaart? Door een eigen uitnodiging te maken personaliseer je de bruiloft net een beetje meer en laat je een indruk achter bij de ontvangers van de kaart.

Lage prijs

De kaarten worden vervolgens naar jullie verstuurd als pakket. Door gelijk postzegels mee te bestellen, kost het versturen van de uitnodigingen nog minder werk en bespaar je op de kosten voor postzegels. Het Kaartenhuis staat bekend om kwaliteit voor een lage prijs. Ook bij een lage oplage van 25 kaartjes liggen de kosten op slechts 0,39 eurocent per kaartje. Wil je meer kaartjes? Bij 40 kaartjes of meer daalt de prijs naar 0,35 eurocent per kaart.

Definitieve uitnodiging

Jullie hebben de save the date kaarten gestuurd, maar wanneer volgt dan de definitieve uitnodiging? Deze sturen jullie als er meer details bekend zijn. Meestal volgt deze uitnodiging zes tot acht weken na de save the date kaart. Op deze kaart zet je jullie namen, de datum, de locatie en eventueel een kleine samenvatting van het programma van de dag en een routeplanner. Zo weten de gasten wat ze kunnen verwachten. Vergeet ook niet om jullie telefoonnummers te vermelden.

Bij de definitieve uitnodiging is het belangrijk om dezelfde stijl aan te houden als bij de save the date kaart. Dit doen jullie door je aan een bepaald thema vast te houden of uit te gaan van een kleurenschema. Zo is de kaart herkenbaar voor de ontvangers en heb je een leidende stijl rondom jullie grote dag. Bij de definitieve uitnodiging is de keuze hetzelfde als bij de save the date kaart. Gaan jullie voor een kant-en klare kaart die jullie personaliseren met eigen tekst en jullie favoriete kleuren? Of uploaden jullie een eigen ontwerp?

Plannen

Zitten jullie met de handen in het haar omdat de trouwkaarten op tijd de deur uit moeten? Bij het bestellen van de kaarten, is het belangrijk dat jullie ruim op tijd bestellen. Soms zit je met een lange levertijd of bij ontvangst zijn jullie toch niet tevreden.

Tip: bestel een aantal kaarten extra, voor het geval je iemand bent vergeten uit te nodigen!Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker