Waar moet je op letten bij het kopen van de trouwringen?

Wat is er romantischer dan de liefde bezegelen met een ring? Het is dan ook een van de belangrijkste gebeurtenissen tijdens jullie trouwdag: het uitwisselen van de trouwringen. Door het enorme aanbod aan verschillende materialen, modellen en leveranciers is het lastig om de juiste keuze gemaakt. Door onze stappen te volgen, weet je zeker dat je goed zit.

Bepaal het budget

Net als voor de andere onderdelen van de trouwdag, is het vaststellen van een budget een belangrijk onderdeel. Dit is het beginpunt waar jullie zoektocht start. Gemiddeld kost een set trouwringen 1500 euro, maar dit is erg afhankelijk van de soort ring. Kijk samen wat jullie uit willen geven aan de ringen. Houd in het achterhoofd dat de ringen een leven lang mee moeten gaan. Je mag hier dus best een groot deel van het gehele budgert voor uittrekken.

Materiaal ring

Na het vaststellen van het budget, bepalen jullie wat voor ring het beste bij jullie past. Denk daarbij eerst aan het materiaal. Gaan jullie voor traditionele gouden ringen of voor zilver, platina of titanium? Het voordeel van gouden trouwringen is dat het materiaal stevig is. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan. Een goedkopere keuze is zilver, maar dit materiaal is kwetsbaar en wordt daarom ook minder gebruikt voor het maken van trouwringen. Daarnaast zijn er ook verschillende materialen die worden gebruikt voor de stenen in de trouwring. Het meest voorkomend is de diamant, zirkonia, kristal, parels en edelstenen.

Model ring

Wanneer het budget en het materiaal is bepaald, is het tijd om je te oriënteren op de verschillende modellen trouwringen. Ga je voor een opvallend model of juist voor een tijdloos sieraad? Een klein diamantje of verschillende kleuren? Gaan jullie voor een persoonlijke gravering? De mogelijkheden zijn eindeloos. Tip: ga voor een model dat tijdloos is. Door de trends te volgen, kan de trouwring over een tijdje gaan vervelen. Kom je er niet uit? Ga dan aan de slag met het maken van een moodboard om de stijl en het model te bepalen. Aan de hand hiervan kunnen jullie er ook voor kiezen om de trouwringen zelf te laten ontwerpen.

Ringen passen

Wanneer je enigszins weet wat voor model je wil, is het tijd om de trouwringen te passen. Je weet immers pas echt wat het beste bij je past, wanneer je het aan ziet. Maak een afspraak bij een juwelier en neem de tijd. Neem geen overhaaste beslissingen en laat je goed voorlichten. Houd hierbij ook rekening met je dagelijkse bezigheden. Een grote opzichtige ring is misschien niet handig als je in het dagelijks leven met je handen werkt. Houd ook rekening met eventuele allergieën en geef dit aan bij de juwelier.

Trouwsieraden

Kijk ook goed of de trouwring wel past bij de rest van jouw sieraden op de grote dag. Ga bijvoorbeeld voor tijdloze sieraden met een persoonlijke touch en draag tijdens de grote dag sieraden zoals een mooie Mi Moneda ketting of Mi Moneda pendant. Zolang je bij het kiezen van de trouwring en de trouwsieraden je eigen stijl volgt, weet je zeker dat je goed zit. Gerelateerde producten

Bekijk alle sieraden in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker