Hoe vind je de perfecte trouwjurk?

Op de mooiste dag van je leven wil je stralen, er fantastisch uit zien. Maar waar moet je precies op letten bij het uitzoeken van een trouwjurk? Wij zetten de tips voor het uitzoeken van een bruidsjurk op een rijtje. Welk type past het beste bij je figuur? Waar moet je op letten als je een bruidszaak uitkiest? In welke jurk kun je dansen? En nog veel meer!

Take your time…

Verkijk je er niet op. Een trouwjurk zoeken is een lastige klus. Het proces begint eerst bij het oriënteren. Wat wil je? Wat staat je? Welke stof wil je? Het is erg belangrijk dat je je lekker voelt in de jurk. Het is dus aan te raden om veel jurken te bekijken en passen, tot het moment dat je denkt ‘dit is ‘m!’ Begin dus ook op tijd met zoeken en wacht niet tot het laatste moment. Een jurk moet vaak nog vermaakt worden. Dat kan redelijk wat tijd in beslag nemen.

De jurk voor jouw figuur

Het is gewenst rekening te houden met je figuur. Welke onderdelen van je lichaam wil je accenturen en welke juist niet? Je kunt niet alle lichaamsdelen accenturen. Leg daarom op één punt de aandacht, zodat dit je mindere punt(en) verdoezeld. Wil je weten welke jurk bij jouw figuur past? Bekijk dit handige filmpje.

Goed advies is belangrijk

Naast de informatie die je in dit artikel of zelf kunt vergaren is het raadzaam om je te laten adviseren in een goede bruidsmodezaak. Wat jij zelf mooi vindt, hoeft niet altijd het beste bij je te staan. Zeker door hulp van buitenaf kijk je net iets verder en kom je misschien wel tot een verrassend goede keuze! Kijk voor een gerenommeerde bruidsmodezaak bij jou in de buurt in onze bedrijvengids. 

En zelfs al ben je er zeker van dat dit dé jurk is, kijk altijd nog even rond. Het zou vervelend zijn als je naderhand een ander model tegenkomt dat je toch net iets leuker vindt. Dat zou zonde zijn! Pas liever te veel jurken dan te weinig, dan maak je in ieder geval een weloverwogen keuze waar je 100% zeker van bent. 

Luister daarbij vooral goed naar je eigen gevoel. Misschien is het belangrijk dat je moeder je trouwjurk ook mooi vindt, maar jij moet er heel de dag in rondlopen. Geef dus je eerlijke, ongezouten mening als je jurken gaat passen. Doe geen concessies omdat je vriendin, tante of oma die ene jurk zo mooi vindt. Het is jouw dag, en jouw jurk; dus kies iets wat helemaal bij je past.

Veel succes met je zoektocht naar dé perfecte wedding dress.Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker