Super slank je trouwjurk in

Die irritante lovehandles een beetje wegwerken, wat minder vet op je armen als je een mooie strapless jurk draagt? Of gewoon wat strakkere lichaamscontouren? Het kan! Hoe je snel afvalt om van top tot teen te stralen in je trouwjurk? Je leest het hier.

What’s your goal?

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen wat je doel is. Een jurk enkele maten te klein kopen natuurlijk een enorme drijfveer zijn om af te vallen, maar wat als het niet lukt? Dus stel je zelf van te voren een doel voor ogen. Hoe veel wil je afvallen en is dat ook mogelijk binnen de vastgestelde tijd?

Voedingspatroon

Wat eet je op een dag? Breng dat overzichtelijk in kaart. Hierbij is het vooral belangrijk dat je regelmatig eet. Iedere dag een ontbijt, lunch en een diner. Nog beter, als je daar tijd voor hebt, is in plaats van drie grote maaltijden op een dag, 6 kleinere maaltijden te nuttigen.

Weg met die tussendoortjes. Kies voor een gezonde snack!

En eventueel tussendoor wat gezonde snacks. Laat vooral die verleidelijke tussendoortjes staan. Pak tussendoor een lekker stuk fruit in plaats van een chocolaatje of een zak chips.

Drink veel water

Drink acht tot tien glazen per dag. Het lijkt misschien wat veel, maar water drinken helpt bij het afvallen. Water is namelijk nodig om de vetverbranding op gang te houden. Wanneer je voldoende water tot je neemt zet je lichaam het voedsel sneller om in energie.

Verruil koffie voor thee

Hoe lekker een bakje koffie ook is. Probeer te matigen of zelfs te stoppen. Het kan je 150 tot 500 calorieën op een dag schelen. Drink je suiker of melk in je koffie of thee? Probeer eens een kop thee zonder thee. Het is vast even wennen, maar stukken beter voor je.

Regelmatig slapen

Ja we weten het… Het is een hectische periode in de aanloop naar je huwelijk, maar het is raadzaam om meer dan zeven uur per dag te slapen. Slaap je slank, dus; vrouwen die minder dan vijf uur slapen hebben meer kans om aan te komen.

Elimineer suikers en koolhydraten

Bij de een werkt het, bij de ander niet. Maar wil je snel afvallen? Probeer suikers en koolhydraten te weren uit je voeding. Zoals brood, pasta, rijst, aardappelen, pizza e.d. Deze koolhydraten bevatten energie, maar die energie wordt gemakkelijk opgeslagen in je lichaam als vet.

Meer gezonde vetten en groenten

Als je die koolhydraten hebt geschrapt, zorg dan dat je lichaam voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Bijvoorbeeld door het eten van gezonde vetten en groenten. Een richtlijn voor groenten is ongeveer 400 gram per dag. Probeer daarnaast veel verschillende soorten te eten. De kleur van de groente geeft aan wat voor voedingsstoffen erin zitten. Dus; des te meer verschillende kleuren, des te meer verschillende voedingsstoffen. Vooral donkergroene groenten bevatten de juiste voedingsstoffen. Daarnaast  is het belangrijk de goede vetten te eten. Maar wat zijn dat precies; gezonde vetten? Eieren, die zijn rijk aan omega 3, gras gevoerd vlees, koudwatervis, olijfolie (extra vergine), kokosolie, lijnzaad, zonnebloem-en-pompoenpitten, sesamzaad en olie en avocado.

Ga spaarzaam om met zout!

Misschien heb je er nooit zo over nagedacht, maar zout houdt ontzettend veel vocht vast. Probeer dus echt te minderen met zout. Wanneer je zout eet, pak dan niet het standaard keukenzout maar ga voor het grove zeezout. Dit bevat meer mineralen en is herkenbaarder voor je lichaam. Ben je een echte zoutaddict? Probeer dan eens wat andere kruiden om je maaltijd op smaak te brengen. Zoals kurkuma, zwarte peper, gember, kaneel enzovoorts. Wel even wennen, maar stukken beter voor je lichaam.

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je jezelf uithongert. Het is juist noodzakelijk voldoende voeding binnen te krijgen. Probeer alleen de bovengenoemde foutieve voedingstoffen te mijden. Maak ook onderscheid tussen honger en trek. Soms is dat best moeilijk. Heb je nu gewoon zin in wat lekkers of heb je echt honger? Pak dan een kop soep of een stuk fruit. Soep vult snel en stilt je honger gevoel.

And then… let’s get physical!

Heb je je voedselpatroon succesvol aangepast? Dan is het ook belangrijk om hierbij genoeg te bewegen. Je kunt bijvoorbeeld een abonnement nemen op de sportschool. Geef dan bij de aanmelding al aan dat je binnenkort gaat trouwen en wat extra kilootjes kwijt wil. De personal trainer op de sportschool kan dan voor jou een gepersonaliseerd trainingsschema samenstellen om op jouw ‘probleemplekken’ snel af te vallen. Geen zin of tijd om naar de sportschool te gaan? Je kunt zelf thuis een makkelijke work-out doen. Heb je toch een steuntje in de rug nodig? Kijk eens in onze bedrijvengids voor begeleiding bij het afvallen.Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker