Gespreksstarters voor tijdens het bruiloftsdiner

Als bruidspaar raken jullie niet uitgepraat met de gasten. Je kent iedereen en wil graag even bijkletsen, maar de gasten kennen elkaar waarschijnlijk niet allemaal. Zeker tijdens het bruiloftsdiner kan het daarom goed zijn om voor een aantal gespreksstarters te zorgen. Dit voorkomt ongemakkelijke situaties en de mensen leren elkaar tegelijkertijd kennen. We delen een aantal van onze favoriete gesprekstarters voor tijdens het bruiloftsdiner met je.  

Zeker wanneer je voor een groots bruiloftsdiner gaat, is de kans groot dat mensen elkaar niet goed kennen. Bij de tafelschikking houd je hier natuurlijk rekening mee. Je plaatst geen mensen bij elkaar waarvan je denkt dat ze het niet met elkaar kunnen vinden, maar het maken van een goede indeling is best lastig. Je moet immers rekening houden met heel veel factoren en de wensen van de gasten. Ook wanneer je slechts een klein gezelschap uitnodigt voor het diner is de kans groot dat niet iedereen elkaar kent.

Verschillende soorten gespreksstarters

Een goede oplossing is natuurlijk een gespreksstarter. Maar hoe introduceer je dit tijdens het bruiloftsdiner? Je kan dit op een speelse manier doen door er een spel van te maken. Leg op tafel bijvoorbeeld leuke opdrachten, teksten of onderwerpen waar de gasten met elkaar over kunnen praten. Wordt het even ongemakkelijk? Dan kunnen de gasten met een lach snel naar een van de kaarten grijpen. Wanneer het gesprek soepel verloopt, zijn de kaarten misschien niet nodig maar het is fijn om ergens op terug te kunnen vallen.

Vragen als gespreksstarter

Je kan gespreksstarters op tafel leggen in de vorm van vragen. Het is leuk om deze kaarten in te delen in verschillende categorieën. Verzin bijvoorbeeld verschillende vragen over de liefde of vrije tijd. Op die manier kunnen de gasten zelf een onderwerp kiezen. Ga voor een goede mix aan onderwerpen en lees de vragen van tevoren goed door. Zorg ervoor dat de vragen voor iedereen toegankelijk zijn. Je wil niet dat de vragen alsnog voor ongemakkelijke situaties zorgen. Natuurlijk kan je tegenwoordige ook kant-en-klare gespreksstarters kopen.

Voorbeelden van gespreksstarters

Om je op weg te helpen, hebben we 30 leuke gespreksstarters voor je op een rijtje gezet. Op die manier kan je zelf een leuke lijst met vragen samenstellen voor de gasten. Je kan de kaartjes gemakkelijk zelf printen of bij de drukker laten printen. Zorg dat iedere tafel een eigen verzameling aan kaarten heeft. Deze gespreksstarters zorgen er gegarandeerd voor dat er leuke situaties ontstaan tijdens het bruiloftsdiner. Natuurlijk kan je de vragen aanpassen en zelf nog leuke vragen bedenken die goed passen bij het gezelschap. Bekijk hieronder onze voorbeelden.

30 leuke gespreksstarters voor het bruiloftsdiner

 1. Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
 2. Wat is je favoriete seizoen?
 3. Wat is de gekste droom of nachtmerrie die je ooit hebt gehad?
 4. Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
 5. Wat is je favoriete sport?
 6. Wat wil je nog bereiken in het leven?
 7. Wat is je lievelingseten?
 8. Ben je een ochtend- of avondmens?
 9. Ben je een koffie- of theedrinker?
 10. Als je kon terugreizen in de tijd, naar welke periode zou je dan afreizen?
 11. Wat vind je het belangrijkste in het leven: carrière, geld of familie?
 12. In welke plaats ben je opgegroeid?
 13. Wat is je favoriete muziekgenre?
 14. Wat vind je het meest belangrijk in jouw leven?
 15. Zou je zonder het internet kunnen leven?
 16. Wat vind je van sociale media?
 17. Is het glas halfvol of halfleeg?
 18. Wat is je lievelingsplek?
 19. Wat is je meest favoriete deel van de dag?
 20. Wat is het meest gevaarlijke dat je ooit hebt gedaan?
 21. Van welke alledaagse dingen word je gelukkig?
 22. Wat zou je doen als je geen rekening hoefde te houden met tijd en geld?
 23. Wat doe je als je een moeilijke dag hebt?
 24. Wat maakt je aan het lachen?
 25. Wat maakt je aan het huilen?
 26. Wie was je grootste idool als kind?
 27. Wat betekent een goede vriend of vriendin voor jou?
 28. Ben je een honden- of een kattenmens?
 29. Hoe ziet jouw ideale zondag eruit?
 30. Waar raak je echt geïrriteerd van?

Ijsbreker met een leuk weetje

Natuurlijk kan je ook een leuke ijsbreker op de tafel van iedere gast leggen. Dat doe je bijvoorbeeld door bij iedere gast een leuk weetje van zijn of haar buurman op het bord te leggen. Op die manier weten zij iets leuks van elkaar en zijn ze niet meteen uitgepraat over koetjes en kalfjes. Daarnaast is het ontzettend leuk voor de gasten dat hier zo aandachtig over is nagedacht. Het is namelijk een leuk detail en zij zullen het zich nog lang na de bruiloft kunnen herinneren.

 Spel over de bruid- en bruidegom

Ook leuk is een spel waarbij jullie als bruid- en bruidegom volledig centraal staan. Per tafel of per tweetal moeten de gasten een vragenlijst instellen over jullie als bruidspaar. Wie de meeste vragen goed heeft, wint het spel! Bedenk leuke inkoppertjes, maar zorg dat het spel voor iedereen toegankelijk is. De gasten voelen zich verbonden met elkaar omdat ze jullie allebei kennen. Maak daar gebruik van door een leuk spel te introduceren tijdens het diner. Ze kunnen de vragen bijvoorbeeld beantwoorden tussen de gangen door.

 Gerelateerde producten

Bekijk alle plaatskaartjes in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker