Huisdieren op de bruiloft

Op de grote dag nodig je de gasten uit waar jij je het meest mee verbonden voelt. Heb je een trouwe viervoeter? Er zijn talloze mogelijkheden om deze kwispelende lobus te betrekken bij de grote dag. Of misschien heb je geen hond maar een ander huisdier en is jouw konijn, paard of kat ook van de partij. Ben je een trouwe dierenliefhebber en wil je een bruiloft met huisdieren? Lees verder waar je rekening mee moet houden en laat je inspireren door onze ideeën.

Besloten om jouw huisdieren te betrekken op de grote dag? Bedenk dan wat de rol van het dier kan zijn. Dit ligt helemaal aan het soort dier en hoe goed hij of zij luistert. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je hond te ringen te laten brengen of om per paard aan te komen op de locatie. Voor de echte paardenliefhebbers kan het erg leuk zijn om je entree bij de ceremonie te paard te maken.

Hond aan de lijn

Andere leuke ideeën zijn om jouw huisdier in te zetten bij het begeleiden van de bruidsmeisjes. Luistert hij of zij niet goed naar het baasje? Dan kan je ervoor kiezen om het dier aan de lijn te houden. Dat kan een komisch gezicht zijn: de hond die naast jullie zit tijdens de ceremonie.

Toestemming

Bedenk goed tijdens welk deel van de bruiloft het dier aanwezig zal zijn. Wil je dat jouw huisdier alleen aanwezig is op de ceremonie? Of mag hij of zij er de hele dag bij zijn? In het eerste geval moet je ook rekening houden met de opvang en het vervoer van het dier. Wil je de dieren de hele dag betrekken? Ga dan na of dit op alle locaties toegestaan is.

Verantwoordelijke aanwijzen

Bekijk ook of je de zorg van de hond tijdens de dag aan iemand kan overlaten. Voor je het weet plast je hond op de nieuwe vloerbedekking van de trouwlocatie vanwege de zenuwen! Het kan nooit kwaad om iemand aan te wijzen die de hond meerdere malen uitlaat en voor het eten zorgt.

Trouwfoto’s

Wanneer het niet is toegestaan, kun je ervoor kiezen om de dieren te betrekken tijdens de trouwshoot. Zo komt het dier alsnog terug in het trouwalbum. Wat is er nou leuker dan een plaatje van jullie twee met de trouwe lobus? Op die manier betrek je de dieren alsnog in jouw grote dag. Maak van de gelegenheid gebruik en schaf een diervriendelijke smoking aan of een unieke halsband die matcht bij je trouwjurk.

Onverwachte situaties

Op welke manier je de dieren ook wil betrekken: huisdieren zorgen altijd voor onverwachte situaties. Probeer je hierop voor te bereiden. Dit doe je door iemand aan te wijzen die tijdens de grote dag verantwoordelijk is voor het dier. Zorg daarnaast voor poepzakjes en voldoende papier bij ongelukjes. Zo bespaar je jezelf een hoop stress.Gerelateerde producten

Bekijk alle foto-en-video/wegwerpcameras in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker