5 redenen om wel of niet samen te shoppen voor de verlovingsring

Het klinkt misschien gek, maar er zijn genoeg redenen om samen te shoppen voor de verlovingsring. De meeste koppels stellen het verassingselement echter nog steeds bovenop. Toch kan het een aanrader zijn om hier samen voor op pad te gaan, maar er zijn ook genoeg redenen waarom je beter alleen kan gaan shoppen. In dit artikel hebben we de belangrijkste redenen om wel of niet samen te shoppen voor de verlovingsring op een rijtje gezet.

Onzeker

Vind je het lastig om de juiste ring voor je geliefde uit te kiezen? Misschien ben je niet zeker van de keuze en ben je bang dat hij of zij er uiteindelijk niet blij mee zal zijn. In dat geval kan je ervoor kiezen om samen met je geliefde op pad te gaan. Je weet op die manier zeker dat jullie samen de perfecte ring vinden en dat jullie er nog lang plezier van kunnen hebben.

De juiste maat

Op internet vind je tientallen tips om de juiste maat van je geliefde te meten zodat de verlovingsring niet verkeerd uitpakt. Toch kan het in werkelijkheid zo zijn dat de ring niet past. Wanneer jullie samen gaan shoppen, weten jullie zeker dat de ring goed zit en hoeven jullie niet meer terug naar de juwelier.

Verassingselement

De belangrijkste reden om juist niet samen te gaan shoppen voor de verlovingsring is het verassingselement. Wil je dat alles een grote verassing voor je geliefde blijft? Dan is het beter om niet samen te gaan shoppen. Probeer creatief te zijn en ga na wat de stijl van jouw geliefde is. Voor de juiste maat kan je eventueel een andere ring meenemen van je partner. Dat is de veiligste manier.

Onbewust

Wil je het verassingselement behouden, maar vind je het lastig om de juiste ring te kiezen? Probeer je geliefde dan op een onopvallende manier naar de juwelier te lokken. Vraag je geliefde waar zijn keuze op zou vallen en wat hij of zij mooi vindt. Je kan dit eventueel ook bepalen door dit na te vragen bij vrienden en familie die jouw vriend of vriendin goed kennen. Zo kom je op een onopvallende manier toch meer te weten en is de zoektocht naar de perfecte ring een stapje dichterbij. 

Geen probleem

Naast het verassingsprobleem zijn er meer redenen waarom jullie niet samen zouden moeten gaan shoppen voor de verlovingsring. Allereerst kan de ring een mooie afspiegeling zijn van hoe jouw partner je ziet. Daarnaast maakt het niet zoveel uit als de ring niet past of als je toch liever een ander exemplaar ziet. De meeste juweliers geven aan dat het exemplaar naderhand nog geruild en vermaakt kan worden. Zo kom je dus niet voor problemen te staan.Gerelateerde producten

Bekijk alle ringkussens in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker