5 tips om je bruidsmeisjes tevreden te houden

De bruidsmeisjes zijn een belangrijk onderdeel van de grote dag. Zij zullen er waarschijnlijk alles aan doen om jou een leuke dag te bezorgen. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat óók zij tevreden blijven. Hoe je dat doet? In dit artikel vertellen we je alles over hoe je deze dames tevreden kan houden en waar je rekening mee moet houden. Zij blij, jij blij!

Ontevreden bruid

Op de bruiloft draait alles om jou, maar draai hier niet in door. We hebben het allemaal weleens gezien: de Amerikaanse programma’s met bruidjes die denken dat ze alles kunnen maken omdat het om hen draait. Maak het jezelf niet te moeilijk door je bruidsmeisjes af te katten en geen rekening te houden met hun wensen. Natuurlijk vinden je bruidsmeisjes het een eer om een belangrijke rol te spelen op de grote dag, maar zij hebben ook nog een leven naast jouw bruiloft: beperk daarom je bridezilla momenten en praat ook niet alléén maar over de bruiloft.

Ontevreden bruidsmeisjes

Zijn de rollen juist omgedraaid en houden jouw bruidsmeisjes totaal geen rekening met je? Vraag je dan af of je bepaalde vrienden of naasten deze rol wel wil geven. Ga van tevoren goed in gesprek met elkaar over jullie verwachtingen en de taken die zij heeft in de voorbereiding en tijdens de bruiloft. Zo weet je zeker dat er geen misverstanden ontstaan.   

Wensen

Wanneer je een leuke, gemotiveerde groep bruidsmeisjes om je heen hebt, kan de voorbereiding beginnen. Jullie gaan op pad voor de trouwjurk en daar horen ook bijpassende jurken bij voor de bruidsmeisjes. Natuurlijk speelt jouw mening een belangrijke rol en ben jij de doorslaggevende rol, maar vraag ook wat zij willen dragen en wat ze belangrijk vinden. Zo voorkom je discussies over de kleding op de grote dag.

Kennismaken

De bruidsmeisjes zijn de vrouwen die het dichtste bij je staan. Het kan zijn dat de vrouwen elkaar niet allemaal kennen en dus geen band met elkaar hebben. Het is belangrijk dat ze allemaal met elkaar door één deur kunnen en het uiteindelijk goed met elkaar kunnen vinden. Zorg dus dat je een onderlinge band creëert. Organiseer een gezellige avond en ga wat drinken of neem ze mee uit eten om elkaar beter te leren kennen.  

Ondersteunen

Het ene bruidsmeisje is het andere niet: waar je beste vriendin alles op alles zet om diverse onderdelen te regelen, weten sommige bruidsmeisjes niet waar ze moeten beginnen. Je bent immers niet elke week bruidsmeisje. Schroom dan ook niet om de dames een helpende hand te bieden. Ga uit van een taakverdeling en bespreek dit duidelijk met elkaar om stress te voorkomen.

Speciaal gevoel

Het allerbelangrijkste onderdeel om de bruidsmeisjes een tevreden gevoel te geven, is door te laten zien dat je dankbaar bent. De dames mogen zich gerust speciaal voelen in de voorbereiding en tijdens de grote dag. Vergeet dan ook niet om de bruidsmeisjes te bedanken en te vernoemen in je speeches.

Inspiratie

Wil je meer weten over de organisatie van de bruiloft? Of heb je hulp nodig bij de organisatie? Bekijk ook onze planningtools of lees meer in ons trouwmagazine.Gerelateerde producten

Bekijk alle vrijgezellenfeest in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker