Bruiloft organiseren: omgaan met ruzie in de familie

De bruiloft: je kan niet wachten tot het zover is. Toch zijn er ook problemen waar je rekening mee moet houden bij de organisatie van de bruiloft. Ruzie in de familie is er daar één van, maar denk ook aan vrienden en kennissen die niet met elkaar door één deur kunnen. Hoe houd je rekening met deze spanningen en maak je de bruiloft toch een geslaagde dag voor alle partijen?

Spanningen komen in iedere familie voor en het is goed om hier rekening mee te houden. Bedenk je echter dat de bruiloft om jullie gaat en dat de meeste gasten hier fatsoenlijke wijze wel rekening mee zullen houden. Spelen er hoogoplopende ruzies in de familie? Koesteren je gescheiden ouders veel wrok tegen elkaar? Of kunnen de families van beide kanten het niet met elkaar vinden? Je doet er goed aan om het gesprek met beide partijen aan te gaan.

De dag draait om jou!

Het is belangrijk dat je het niet over het conflict hebt en geen partij gaat kiezen, maar benadruk dat je ermee zit en dat je wil dat alles probleemloos loopt op jouw bruiloft. Op deze manier kan je peilen hoe beide partijen er tegenover staan en of dit voor problemen gaat zorgen op de trouwerij. Benadruk hoe belangrijk de dag voor je is en dat je wil dat dit voor iedereen een mooie herinnering wordt.

Last van je schouders

Door deze gevoelens uit te spreken, valt er vaak al een hele last van je schouders af. Wanneer dit is uitgesproken, is het belangrijk om ook in de verdere organisatie rekening te houden met spanningen. Vraag aan de verschillende partijen of zij bepaalde wensen hebben als het op de tafelindeling aankomt.

Slechte band met de schoonfamilie

Hebben je ouders geen problemen, maar heb jij juist onderlinge spanningen met de schoonfamilie? Los dit op door ze op een bepaalde manier te betrekken bij de organisatie van de bruiloft. Toon je goede wil en laat zien dat je hen er graag bij hebt. Zo maak je het voor iederen een stuk gemakkelijk. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld onderlinge spanningen in de vriendengroep.

Spreek je gevoelens uit

Wat voor spanningen er ook zijn en wat je band ook is met een bepaalde gast, probeer altijd open en eerlijk te zijn over je gevoelens. Laat weten hoe je erover denkt en spreek uit hoe belangrijk deze dag voor je zal zijn. Komen jullie er samen niet uit? Laat dan iemand bemiddelen zoals je partner. Misschien heeft hij of zij een betere band met de aanstaande gast en komen jullie er zo wel uit.

Inspiratie

Ben je op zoek naar meer tips bij het organiseren van de bruiloft? In ons magazine vind je honderden artikelen die je een handje op weg helpen. Maak het jezelf makkelijk en maak ook gebruik van onze planning tools en maak een online kadolijst of gastenlijst aan.Gerelateerde producten

Bekijk alle plaatskaartjes in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker