Trouwen met een hittegolf

Je hebt het weer niet voor het uitkiezen en vooral in Nederland kan het nog weleens voor problemen zorgen. Bij een hittegolf weet je zeker dat je een zonovergoten bruiloft krijgt, maar het kan ook voor ongemakken zorgen. Hoe houd je de drankjes koel en hoe zorg je ervoor dat het zo comfortabel mogelijk blijft voor de gasten? Volg onze checklist voor een bruiloft met een hittegolf om je hoofd koel te houden.

Allereerst zal je het als bruid aardig warm hebben in de trouwjurk. Trouw je midden in de zomer? Houd er dan rekening mee dat de thermometer de dertig graden kan passeren. Gelukkig is een witte jurk qua kleur de perfecte keuze voor een warme dag. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een zomerse variant te kiezen met bijvoorbeeld blote benen. Of misschien is het verstandig om een andere jurk tijdens het feest te dragen.

Trouwjurk

Ook zijn er speciale jurken waarvan je bijvoorbeeld de onderste rand kan afritsen, handig! Voor de bruidegom kan het ook een zweterige dag zijn. Het is daarom altijd verstandig om als "gom" twee overhemden mee te nemen. Zo blijf je de hele dag fris en fruitig. Daarnaast is het bij zomerse temperaturen prima om je jasje uit te trekken.

Haar

Naast de keuze van de bruidsjurk kan het weer ook invloed hebben op de make-up en het haar van de bruid. Het kan aardig warm zijn om je haren los te hangen. In plaats daarvan kan je kiezen voor een ingevlochten variant, hippe knot of vrolijke paardenstaart. Zo blijft je nek vrij en krijg je het niet te warm.

Make-up

Om ervoor te zorgen dat je make-up goed blijft zitten bij warm weer, kan je wat extra make-up meenemen voor de zekerheid. Zorg er daarnaast voor dat je een visagist kiest die weet waar ze mee bezig is. Een goede visagist houd je make-up immers ook op z’n plaats bij zweterig weer.

Drinken

Op warme dagen is het belangrijk dat je genoeg drinkt. Zorg ervoor dat er niet alleen voor jullie, maar ook voor de gasten genoeg te drinken is. Je kan de drankjes koel houden door een grote bak te vullen met ijs en daar het drinken in te leggen. Of schenk halfbevroren drankjes voor extra verkoeling! Je kan ook verkoelende snacks serveren zoals waterijsjes en verschillende soorten fruit.

Verkoeling

Zorg dat er op de grote dag voldoende plekken zijn met schaduw. Het is geen doen om met zomerse temperaturen continu in de volle zon te staan. Bespreek dit van tevoren goed met de trouwlocatie en zorg desnoods voor extra parasols. Helemaal leuk voor de kleintjes: zet kleine zwembadjes op met water zodat zij genoeg verkoeling hebben of maak gebruik van sproeiers.

Inspiratie

Met deze tips weet je zeker dat jij en je gasten niets te kort komen op een zonovergoten dag. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor het organiseren van de bruiloft? Bekijk dan ons wedding magazine voor leuke tips, checklists en inspirerende ideetjes.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker