Alternatieven voor de felicitatierij op de bruiloft

Een felicitatierij hoort er vaak bij, maar het is voor het bruidspaar en de gasten niet altijd even leuk. Je staat vaak alleen maar handjes te schudden en de gasten staan maar te wachten. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om de traditionele felicitatierij op de schop te gooien.

Natuurlijk is een felicitatierij helemaal niet nodig, maar zonder rij weet je niet wie jullie wel en niet hebben gesproken. Je wil de cadeaus persoonlijk in ontvangst nemen en zeker weten dat je niemand over hebt geslagen. Een goed alternatief om te voorkomen dat je op de grote dag veel tijd kwijt bent aan bijkletsen met de gasten, is een bridal shower. Dit is vaak een uitje met een leuke activiteit en wat eten zodat je genoeg tijd hebt om te kletsen.

Zelf langsgaan

Een andere optie is om zelf langs de gasten te gaan. Zij kunnen een drankje pakken en jullie kunnen iedereen even aflopen voor een gezellig praatje. Zo heb je ook wat langer de tijd om iedereen persoonlijk te spreken.

Iedereen spreken

Wil je zeker weten dat je iedereen hebt gesproken? Verzin hier dan een leuk systeem op. Geef iedere gast bij binnenkomst een ballon, bloem of iets wat ze op de kleding kunnen spelden of overhandig de gasten iets herkenbaars wanneer je ze hebt gesproken. Ze kunnen de ballon vervolgens oplaten wanneer ze jullie hebben gesproken of de bloem in een vaas stoppen. Handig!

Cadeautafel

Daarnaast kun je een cadeautafel op de locatie zetten waar de gasten de cadeaus neer kunnen zetten. Doe dit op een plek die goed zichtbaar is voor de gasten. Zo hoeven zij niet lang te leuren met grote pakketjes tot dat jullie langskomen.

Verantwoordelijke

Je kan iemand als verantwoordelijke aanwijzen om de cadeautafel in goede banen te leiden. De ceremoniemeester kan bijvoorbeeld naamstickers op de cadeaus plakken zodat jullie bij het uitpakken weten van wie jullie het cadeau hebben gehad.

Langs de tafels

Een ander alternatief voor het handje-schud-festijn is een aanpassing in de tafelschikking. Laat de gasten bijvoorbeeld bij iedere gang rouleren. Zo weten jullie zeker dat jullie met iedereen aan tafel hebben gezeten en leren de gasten elkaar ook beter kennen. Handig zodat het feest later in de avond goed kan losbarsten. Vind je het te rommelig om de gasten tussen de gangen door te laten rouleren? Je kan natuurlijk ook zelf de tafels afgaan.

Openingsdans

Ook leuk: sla het felicitatiemoment over en begin meteen met de openingsdans. De dansvloer staat binnen enkele minuten vol en je kan rustig iedereen afgaan voor een praatje. Zo voorkom je een formele sfeer en is het feest direct op gang.

Uitnodiging

Wanneer je geen felicitatierij wil, is het goed om dit te vermelden op de uitnodiging of het programma. De gasten weten zo dat dit niet van hen wordt verwacht en je voorkomt hiermee dat er alsnog een rij ontstaat.

Inspiratie

Ben je op zoek naar meer inspiratie om de grote dag in goede banen te leiden? In ons online wedding magazine vind je inspirerende artikelen met leuke ideeën, tips, tricks en handige checklist die de organisatie een stukje makkelijker maken.







Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker