Hoe vind je de ideale verlovingsring?

De verloving is een belangrijk moment in iedere relatie. De verloving is het moment dat je jouw partner ten huwelijk vraagt. Je wilt de rest van de tijd op aarde samen met je geliefde doorbrengen. Om de verloving goed te laten verlopen, heb je een prachtige verlovingsring nodig. Zo’n ring koop je niet zomaar. Er komt heel wat bij kijken om de perfecte ring te vinden. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met je budget, de kleur, de maat en de kledingstijl van je partner. Bij een diamanten ring moet je ook nog de diamant zelf uitkiezen.

De prijs van een verlovingsring

Een ring kost natuurlijk niet niks. Ook al gun je je partner de allermooiste ring ter wereld, het is wel verstandig om rekening te houden met het budget van jou en je geliefde. Maar geen nood, er zijn verlovingsringen (en trouwringen) te vinden in allerlei prijsklassen. Er zijn ringen in 4 categorieën: tot €250,-, tot €500,-, tot €750,- en meer dan €750,-.

Het spreekt voor zich dat de kwaliteit beter wordt des te duurder de ring is. Vooral diamanten ringen zijn populair. Deze zien er spectaculair uit en diamanten zijn toch wel een teken van luxe. Ook met een wat kleiner budget zijn er mogelijkheden om toch een diamanten verlovingsring te kiezen. Als je bijvoorbeeld voor zilver kiest als het materiaal voor de ring zelf, dan houd je iets meer budget over voor de diamant.

Waarom is de ene diamant duurder dan de ander?

Zoals net is uitgelegd zijn verlovingsringen te vinden in verschillende prijsklassen. Vooral als je gaat kijken naar diamanten, zal je veel verschillende prijzen tegenkomen. Dit terwijl je zelf misschien niet zo veel verschil ziet tussen de ringen. Hoe kan het dan dat er zo veel prijsverschil zit tussen diamanten ringen? Dit komt doordat er een aantal aspecten zijn die de prijs van de diamant bepalen, er is niet een lijst met standaardprijzen voor bepaalde diamanten. Al deze aspecten samen bepalen de waarde van de verlovingsring.

  1. De slijpvorm. De slijpvorm van de diamant bepaalt hoe goed de steen het licht weerkaatst. Hoe beter hij dit doet, hoe duurder de steen.
  2. De kleur. Hoe witter, hoe waardevoller. Dit wordt uitgedrukt in letters. Met aan het begin D (exceptioneel wit) en onderaan V (geel).
  3. De helderheid. Ook hier geldt hoe helderder, hoe duurder. Met helderheid wordt bedoeld hoe doorzichtig de steen is.
  4. Het gewicht. Als laatste bepaalt ook het gewicht een groot deel van de prijs. Het gewicht wordt bepaald met de eenheid karaat. Dit wordt uitgedrukt in punten. 1 karaat staat gelijk aan 100 punten. 0,50 karaat is dan 50 punten bijvoorbeeld.

4 tips voor het kiezen van de beste verlovingsring

Je weet nu waarom de prijzen van verlovingsringen zo veel verschillen. Als je een budget hebt bepaald, kan je op zoek gaan naar de ring. Het valt soms nog best wel tegen om een goede ring te kiezen. In de meeste gevallen weet je partner niet dat je haar ten huwelijk gaat vragen, wat betekent dat je in je eentje de ring moet gaan kopen. Hieronder staan 5 tips die je kunnen helpen bij je zoektocht.

1.     Kies voor een diamanten ring

Het kopen van een diamanten ring is dan misschien ingewikkeld, waar moet je allemaal op letten en welke prijs komt daarbij kijken. Maar het is natuurlijk niet voor niets dat juist een diamanten verlovingsring zo populair is. Diamanten stralen luxe en liefde uit. Een diamant schittert prachtig en zo’n verlovingsring valt heel erg op. Diamanten zijn tijdloos en je verloofde zal er gegarandeerd erg blij mee zijn.

2.     Weet waar je partner van houdt

Met diamanten zit je dus altijd goed. Maar je moet natuurlijk ook nog de diamant kiezen en de kleur en vorm van de ring die daarbij hoort. Zorg ervoor dat je een beetje weet welke stijl sieraden je partner mooi vindt. Kijk eens in haar sieradenkastje of vraag eens nonchalant waar ze naar op zoek is als ze een nieuw sieraad koopt.

3.     Houd je aan je budget

Als het goed is heb je ondertussen een budget vastgesteld, misschien zelfs al in overleg met je partner. De grote tip hier is om je aan je budget te houden. De verleiding is misschien groot om erover heen te gaan als je een nog mooiere ring ziet, maar doe het niet. Maar ga zeker ook niet goedkoper dan je afgesproken budget, dit zal je geliefde niet waarderen.

4.     Kies een goede juwelier

Ook belangrijk is het kiezen van een goede juwelier. Ga online op zoek naar goede juweliers, bekijk de recensies en hun aanbod. Je wilt natuurlijk niet met een nepdiamant thuiskomen. Zoek een juwelier waarbij je een certificaat van echtheid meekrijgt. Een juwelier met passie voor zijn vak is klantvriendelijk en zal er alles aan doen zodat jij de ideale ring voor je partner kunt vinden. 







Gerelateerde producten

Bekijk alle jewelry in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker