De vintage trouwjurk

De twenties, fifties of de sixties? Vintage trouwmode is helemaal trending op het moment! Hoe gaaf is het om te trouwen in een échte vintage trouwjurk?
In Amerika vind je vintage trouwjurken in overvloed. De trend is dan ook overgewaaid uit het grootste weddingland van ter wereld. De vintage bruidsjurk is te verkrijgen in verschillende stijlen. De perfecte jurk vinden is dan ook niet gemakkelijk. TopTrouwen geeft je handige tips voor de perfecte vintage wedding dress!

Wat is vintage?

Vintage is niets anders dan een chiquer woord voor tweedehands. In veel van deze gevallen wordt er gesproken over haute couture of merkkledingstukken van tientallen jaren oud. Maar vintage kan ook slaan op authentieke (nieuwe) kleding, geïnspireerd door de mode van vroeger.

Hoe vind je de perfecte vintage trouwjurk?

Wil je oud of nieuw? Als je per se een tweedehands trouwjurk wil, vis je vanzelfsprekend in een kleinere vijver dan wanneer je de optie overhoudt om een nieuwe trouwjurk te kopen.

Om inspiratie op te doen kun je eens rondkijken op grote sites als Ebay of Etsy of op Pinterest. Zoek dan op ‘bohemian’ of ‘vintage’ trouwjurken. Kort, lang, speels met kant van alles is mogelijk. Klik hier voor een super handige blog met alles voor de vintage bruid.

Verschillende stijlen 

Vintage is eigenlijk maar een verzamelnaam voor alles wat tweedehands of oud oogt. Hierbinnen bestaan veel specifieke stijlen. Allereerst is het raadzaam vast te stellen voor welke globale stijl je wil gaan; chique of nonchalant?

1920-1930

De jaren twintig staan ook wel bekend als ‘the roaring wenties’. Het was de tijd van de jazz en het begin van de glamour. Alles mocht gezien worden, vrouwen gebruikte veel make-up en knipte hun haren kort. In dit beeld zien we veel glitter, veren en hoofdtooien, sluiers en hoeden.

20’s trouwjurk, toen en nu:

Credit: consigliasposi.it

1940-1950

Kant, zijde, satijn, tule, petticoats, kokerrokken en vetkuiven. Dit is de meest populaire vintagetijd! Stijliconen als Coco Chanel, Audrey Hepburn of Grace Kelly waren niet weg te denken uit het straatbeeld. Veel gebruik van rode lippenstift, champagne kleurige jurken, halterjurken en niet te vergeten de bekende ‘Monica Dress’, bekend geworden door stijlicoon Monroe.  In dit tijdsbeeld zien we veel korte jurken met kanten details.

50’s trouwjurk

Credit: Christian Dior 1956

1960-1970

Ga je voor een echte retro look? Kies dan een jurk in de 60’s of 70’s. De modellen uit de jaren zestig zijn redelijk recht toe recht aan zonder opsmuk. In de jaren 70 zaken we meer kleur, zoals beige en fellere kleuraccenten.

60’s trouwjurk en in nieuwe stijl

Credit: Delphine Manivet bridal collection 2014

1980-1990

In deze tijd was het vooral heel veel. Veel haar, veel jurk en veel mouw. De bekende pofmouw is een veel geziene trend in die tijd.  Witte, wijde rokken waren niet weg te denken bij bruidjes uit deze tijd. Dit is nog niet zo lang geleden dat het op dit moment ‘hip’ is. Anders kun je beter de trouwjurk van je moeder aantrekken. Of deze jurk zo laten vermaken dat je jezelf er helemaal happy in voelt kan natuurlijk ook. Check ook eens dit artikel als je meer wil weten over trouwen in de jurk van je moeder.

80’s trouwjurk 

Credit: rose-theplanner.hubpages.com

Wil je in Nederland gaan rondkijken voor een echte vintage trouwjurk? Bezoek dan zeker eens Laura dols en Ido! Ido! in Amsterdam, Bloomfield, Victor’s Wedding Design en Sana van Rooij. Ben je op zoek naar een nieuwe vintage jurk? Kijk dan eens rond in onze bedrijvengids tussen gerenommeerde bruidsmodezaken.Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker