Stadspecial: trouwen in Rotterdam en omgeving

Rotterdam is dé stad om te trouwen. Deze bijzondere stad kent talloze bijzondere locaties van historisch tot eigentijds. Trouw met uitzicht op het water of geef elkaar het ‘ja-woord’ in een bouwwerk met een bijzondere architectuur. Liever trouwen in de natuurrijke omgeving van deze stad? We vertellen je graag meer over de bijzondere trouwlocaties in Rotterdam, wat je moet weten en andere bedrijven om te trouwen in Rotterdam.

Rotterdam is één van de grootste steden van Nederland en heeft een eigen karakter. Het is niet alleen een internationaal belangrijke havenstad, maar kenmerkt zich ook door de bijzondere gebouwen. Wat dacht je van een fotomomentje dichtbij de Maas of op de Erasmusbrug? Wij vinden het niet zo gek dat je graag wil trouwen in deze bijzondere stad! Deze gemeente staat bol van de bijzondere trouwlocaties, maar we hebben de meest bijzondere voor je uitgezocht. 

Festival Bruiloft Pijnacker

Een betoverende locatie omring door authentieke bomen, uitgestrekte grasvelden en historische grachten: dat is trouwen op een landgoed in Pijnacker. Festival Bruiloft Pijnacker stelt deze prachtige locatie beschikbaar voor jullie droombruiloft. Houden jullie van festivals? Dan is dit de ideale locatie. Zie jij jezelf al lopen tussen de badoeïententen en foodtrucks?

Je hoeft niet bang te zijn voor slecht weer. Wanneer het weer roet in het eten gooit, kunnen jullie uitwijken naar de naastgelegen boerderij de Notelaer. Hier kunnen zo’n 100 gasten genieten van een hapje en een spetterend feest. Mooi weer? Dan kunnen jullie een prachtig avondfeest realiseren in de openlucht bij een gezellige kampvuurcirkel.

De organisatie heeft ontzettend veel ervaring in het organiseren van festivalbruiloften op verschillende locaties in Nederland. Zij kunnen alles van A tot Z regelen zodat jouw droombruiloft tot in de puntjes geregeld is. Denk niet alleen aan de bijzondere keukens op wielen, maar ook aan de styling en de decoratie. Wat dacht je van een vintage vlaggenlijn en ouderwetse stoffen banken? Of houten bewegwijzeringsborden met gepersonaliseerde teksten? Deze details maken de bruiloft helemaal af.

Landgoed Artihove-Vidaa

Landgoed Arthove-Vidaa is een officiële trouwlocatie in de gemeente Lansingerland in de omgeving van Rotterdam. Dit landgoed heeft alles wat je maar wensen kan voor een betoverende dag. Ontdek het sprookjesachtige eiland, de prachtig aangelegde tuinen, veelzijdige natuur en de authentieke, originele plekjes. De omgeving van het landgoed is niet alleen romantisch, maar ook ontzettend sfeervol.

Wil je de trouwerij hier organiseren? Dan heb je verschillende opties. Het landgoed beschikt namelijk over meerdere plekken waar de ceremonie, het diner en het feest kunnen plaatsvinden. Geef elkaar het ‘ja-woord’ op het betoverende eiland en proost tijdens jullie receptie op het moderne, sfeervolle terras van Pura Vidaa. De locaties liggen op loopafstand van elkaar waardoor jullie de gasten per onderdeel van de dag telkens opnieuw kunnen verrassen met een nieuwe locatie en nieuwe sfeer.

Gaan jullie voor een buitenbruiloft? Dan zijn er altijd genoeg mogelijkheden mocht het weer toch niet meezitten. Op het droomeiland Vidaa is het goed vertoeven. De romantisch versierde bruggen, de originele Ger en het prachtige prieel in het bos vormen het perfecte decor voor de huwelijksvoltrekking. Wie wil trouwen op het eiland, wordt per pontje naar het eiland gebracht.

De organisatoren hebben veel ervaring met het organiseren van zowel binnen- als buitenbruiloften. Een speciaal wedding team staat voor jullie klaar om alles tot in de puntjes te regelen. Zo kunnen zij het vervoer naar huis of een nabijgelegen hotel voor jullie en de gasten regelen. Zij werken samen met verschillende hotels in de omgeving.

Daarnaast biedt Vidaa verschillende bruiloftsarrangementen, maar deze kunnen geheel naar wens worden ingericht. Zo bieden zij verschillende midweek arrangementen tot honderd gasten. Trouwen kan hier het hele jaar door. Deze locatie is ook schitterend voor wie in de winter wil trouwen. 

Restaurant Tinto op het lichtschip

Altijd al willen trouwen op een opvallende locatie? Dan is dit je kans. In het hartje van Rotterdam kan je trouwen op een rood vuurtorenschip. Op het maindeck vind je een sfeervolle restaurantruimte en op het lowerdeck vind je een feestruimte. In deze ruimte is geluidsapparatuur aanwezig, maar je mag ook een liveband inhuren. Helemaal fijn: het feest mag tot 2 uur doorgaan op deze locatie.

Even uitrusten? Dat kan op één van de twee ruime terrassen met eigen bar. Je kan hier heerlijk genieten van het uitzicht en het zonnetje op je bol. Daarnaast is dit ook nog eens de ideale plek voor een betoverende fotoshoot. Niet zo gek dus dat stellen die hier zijn getrouwd, lovend zijn over deze locatie. Op TopTrouwen schrijft een recensent: ‘wij hebben een heerlijk middag/avond gehad op het rode schip. Alles was heel goed geregeld. Ook het feest verliep vlekkloos. Bedankt Tinto!’

Bij een zomerse bruiloft op een lichtschip, hoort natuurlijk een lekkere maaltijd. Helemaal in bijpassende stijl maken de koks van Tinto verrassende Spaans-Portugese gerechten of lekkere tapas voor de gasten. De tapas zijn dagvers en waar mogelijk wordt er met diervriendelijke producten gewerkt. Het is ook mogelijk om een externe cateraar in te schakelen.

Eau Lounge

Elkaar het 'ja-woord' geven terwijl jullie uitzicht hebben over de Willemsbrug én de Erasmusbrug? Bewonder de wolkenkrabbers van Rotterdam en geniet van het betoverende uitzicht op de bootjes, schepen en watertaxi's terwijl de zeemeeuwen overvliegen. Het kan bij Eau Lounge. Eau Lounge wordt ook wel het best bewaarde geheim van Rotterdam genoemd omdat het een beetje verscholen ligt.

Op deze unieke locatie wordt alles van begin tot eind voor je geregeld. Wil je een bbq, buffet of walking dinner? Het kan allemaal. Zij werken hiervoor samen met een goed aangeschreven cateraar. De organisatie heeft veel ervaring met bruiloften en denkt graag met je mee. Samen gaan jullie op zoek naar een feest dat speciaal voor jullie op maat is gemaakt.

Het open terras ligt aan de Maas en kan bij slecht weer afgedekt worden waardoor jullie toch buiten kunnen trouwen. Trouwen bij Eau Lounge kan voor zowel kleine als grote gezelschappen. De locatie is gezellig genoeg voor een intiem feest, maar er is ook genoeg ruimte voor grote groepen. Een bruiloft organiseer je hier al vanaf 20 personen tot maar liefst 250 personen.

Prachtig

Wil je een onvergetelijke huwelijksdag? Het team van Prachtig zorgt er samen met jou voor dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Op deze prachtige locatie aan de Maasover is een huwelijksvoltrekking gegarandeerd onvergetelijk. Je kan hier zowel kiezen voor een binnen- als een buitenbruiloft. Op het ruime terras kunnen eventueel tenten geplaatst worden bij slecht weer.

Vanuit het terras van Prachtig heb je een betoverend uitzicht over de Willemsbrug, de iconische Erasmusbrug en de dynamische Kop van Zuid. Wat wil je nog meer? Naast een huwelijksceremonie kunnen op deze locatie ook de receptie en het diner plaatsvinden. Een diner bij Prachtig is overigens echt culinair genieten. De koks maken de lekkerste maaltijden voor jullie klaar, maar er kan ook voor een buffet gekozen worden.

Trouwen bij prachtig kan voor zowel grote als kleine bruiloften. Bij restaurant Prachtig kun je zo’n 250 gasten kwijt en het feest mag ook nog eens doorgaan tot in de late uurtjes. Daarnaast is deze locatie makkelijk te bereiken per auto en met het openbaar vervoer.

 

Kosten om te trouwen in Rotterdam

Naast deze betoverende locaties is het ook mogelijk om te trouwen op het gemeentehuis van Rotterdam. Na de huwelijksvoltrekking kunnen jullie met het gezelschap naar een andere locatie vertrekken voor een feestelijke afsluiting. Wie wil trouwen op het gemeentehuis moet dit van tevoren aangeven. Dit werd vroeger ook wel ‘ondertrouw’ genoemd. Het is mogelijk om gratis te trouwen op bepaalde tijden. Het gaat dan om een kleinschalige bruiloft met weinig eigen inbreng. Daarnaast is er ook een eenvoudige huwelijksvoltrekking voor een klein bedrag. Deze duurt ongeveer vijftien minuten.

Wil je een huwelijksvoltrekking in de bar/brasserie van het gemeentehuis? In dat geval betaal je iets meer. Samen met de ambtenaar van de burgerlijke stand bespreken jullie wanneer, hoe laat en waar jullie willen trouwen. Daarnaast kunnen jullie nog een aantal voorkeuren aangeven.

Trouwen in Rotterdam

Wie op een andere locatie wil trouwen, moet rekenen op een kostenplaatje tussen de 500 en 1600 euro. De prijs is afhankelijk van de dag en de tijd. Zo is trouwen op een feestdag bijvoorbeeld duurder. Daarnaast worden er extra kosten in rekening gebracht voor het trouwboekje uittreksel van Burgerlijke Stand en voor het aanstellen van een stadsgetuige.

In Rotterdam kan overigens altijd en overal getrouwd worden. De gemeente stelt alleen de eis dat het veilig moet zijn en dat het voor iedereen toegankelijk is. Als bruidspaar hebben jullie natuurlijk wel toestemming nodig van de locatie om daar te trouwen. Het mag een gemeentelijke of niet-gemeentelijke trouwlocatie zijn. Wanneer jullie in ondertrouw gaan, geven jullie aan op welke locatie jullie willen trouwen.

BABS

Wil je dat de huwelijksvoltrekking door een vriend of familielid wordt voltrokken? Dat kan door iemand voor één dag te benoemen tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Normaal gesproken krijg je iemand van de gemeente aangewezen, maar je kan er ook voor kiezen om zelf iemand te kiezen. De gemeente brengt hier kosten voor in rekening, maar hierdoor heb je wel een hele persoonlijke ceremonie.

Het is daarnaast ook mogelijk om een professional in te huren. Hij of zij kan het huwelijk voltrekken en heeft veel ervaring in de branche. Dit kan voor leuke taferelen zorgen en geeft een persoonlijk tintje aan de ceremonie.

Weddingplanner

Het organiseren van de bruiloft brengt nogal wat stress met zich mee. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden en je moet ontzettend veel contact hebben met leveranciers. Trouwen moet vooral leuk zijn en daarom kan het soms goed zijn om een weddingplanner in de hand te nemen. Deze professional weet wat er moet gebeuren en heeft veel ervaring met het organiseren van bruiloften.

Hij of zij kan je de weg wijzen en kent de juiste leveranciers in de branche. Daarnaast denkt de weddingplanner aan zaken waar jullie waarschijnlijk nog niet bij stil hadden gestaan. Wie denkt dat een weddingplanner alleen kan bij een groot budget, heeft het mis. Een professional kan jullie juist helpen bij het beheren van het budget en kan adviseren zodat jullie een realistisch beeld voor ogen hebben.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie voor jouw droombruiloft? Bekijk dan ons online trouwblog. Daar houden we je op de hoogte van de laatste trends, checklists en weetjes die je moet weten als je gaat trouwen. Op zoek naar inspirerende artikelen? Bekijk dan eens ons artikel over trouwen in een tent: tips voor een prachtige buitenbruiloft. Of wat dacht je van dit artikel over vogels op de bruiloft?






Bekijk alle weddinginvitations in de trouwshop