Waar moet je op letten bij het kiezen van bruidslingerie?

Bruidslingerie is er in alle kleuren, soorten en maten. Deze ondermode is een belangrijk onderdeel van je outfit. Niet alleen moet het comfortabel zitten, maar het moet ook matchen en goed voelen. Heb je al nagedacht over jouw bruidslingerie of weet je eigenlijk niet goed welke opties er zijn? We hebben de verschillende soorten voor je op een rijtje gezet en vertellen je graag waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van bruidslingerie.

Allereerst is het belangrijk dat je de keuze van de bruidslingerie en de jurk op elkaar afstemt. Zo zorg je ervoor dat de jurk volledig tot zijn recht komt. Vooral bij vrouwen met een grotere cupmaat is het goed om hier rekening mee te houden. De ondermode geeft extra support waardoor je silhouet beter zal uitkomen. Als je wil weten welke lingerie het beste past bij jouw jurk, kan je het beste advies inwinnen bij een bruidslingeriespeciaalzaak.

Aansluitende trouwjurk

Voor nu kunnen we je alvast adviseren over de verschillende soorten bruidslingerie in combinatie met trouwjurken. Wie voor een aansluitende bruidsjurk gaat, kan het beste kiezen voor een torselet. Een torselet is een klassieker binnen de bruidslingerie. Dit korset corrigeert je buikje en zorgt dat alles nauw aansluit.

Bij een torselet zie je eventueel wel wat randjes door de jurk heen. Liever geen zichtbare randjes? Ga dan voor corrigerend ondergoed. Dit hoeft echt niet meteen een onmodieus setje te zijn. Bruidslingeriezaken hebben vaak een ruime keuze aan mooi afgewerkte setjes corrigerend ondergoed. Zo voel je je net als in een torselet toch sexy op de grote dag. Een aansluitende trouwjurk vraagt daarnaast om een slip die niet te veel tekent. Ga daarom voor een string of een hipster.

Halter of strapless bruidsjurk

Wie voor een halterjurk gaat, kiest uiteraard voor een halter bh. De bandjes van een halter bh kunnen in de nek vastgemaakt worden. Uiteraard kan je in dit geval ook kiezen voor een strapless bh, maar deze geeft vaak iets minder ondersteuning. Bustiers zijn vaak ook als halter te dragen.

Bruidsjurk met blote rug of diepe decolleté

Niets is lelijker dan een band van de bh bij een jurk met een open rug. Dit wil je natuurlijk voorkomen op jullie trouwdag. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van oplossingen waarmee je dit kan voorkomen. Eén van de opties is bijvoorbeeld een plak bh. Deze bh heeft een plakkende binnenkant waardoor het op de huid blijft plakken. Deze bhs zijn er niet alleen in simpele uitvoeringen, maar ook in afwerkingen met kant en andere versieringen.

Wie vooral voor het resultaat gaat, kan ook kiezen voor fashion tape. Onder de jurk ziet het er niet mooi uit, maar met een lage decolleté of een lange rug is dit een goed alternatief. Met deze tape, tape je de borsten in zodat ze meer volume hebben.

Wanneer de jurk niet erg diep is aan de achterkant, kan je ook gaan voor een gewone bh. Met speciale bandjes kun je de bandjes verlengen en kruisen op je buik. Een bruidslingeriezaak kan je hier meer over vertellen.

Geen bh

Bij sommige bruidsjurken is de cup al ingebouwd. In dat geval hoef je geen bh onder de jurk te dragen, handig! Het zal misschien wel even wennen zijn omdat het voelt alsof je zonder bh rondloopt.

Een juist moment om bruidslingerie te kopen, is er eigenlijk niet. De meningen van experts zijn hierover verdeeld. Je kan ervoor kiezen om bruidslingerie aan te schaffen voordat je de jurk hebt gekocht. Blijkt de jurk niet te passen bij de bruidslingerie? Echte speciaalzaken geven in dat geval vaak de garantie dat de ondermode nog geruild mag worden. De keuze is dus aan jou of je eerst gaat shoppen voor lingerie of eerst op zoek gaat naar de jurk van je dromen.

De meeste bruiden gaan bij de keuze van bruidslingerie voor een wit of ivoorkleurig setje. De keuze staat je echter vrij om voor een andere kleur te gaan. Het gaat er immers om dat de kleur bij je trouwjurk past. Uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkste dat jij je goed en zelfverzekerd voelt.

Bruidslingerie aangeschaft? Ben er zeker van dat het fijn zit en draag het desnoods een keer om eventuele irritaties te voorkomen. Je mag best kritisch zijn. Probeer je bruidslingerie ook uit met je trouwjurk eroverheen. Het is daarnaast goed om het setje van tevoren te wassen. Ga voor een handwas met je eigen vertrouwde wasmiddel.







Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker