Originele alternatieven voor een gastenboek

Gastenboeken horen op iedere bruiloft. Een waardevolle herinnering met liefdevolle wensen van de aanwezige gasten. Maar willen jullie op jullie trouwerij geen traditioneel gastenboek? TopTrouwen zet hier de leukste alternatieven voor je op een rij. Wordt het een wensboom of toch een videoboek?

De wensboom

De ‘wish tree’ is een origineel alternatief voor het traditionele gastenboek. De boom kan worden volgehangen met wensen van de aanwezige gasten. Je kunt je boom daarna een mooi plekje geven in de woning, of misschien wel in jullie tuin. De stijl van de boom is aan te passen op het seizoen waarin jullie trouwen. Voorjaar, Kerst of Pasen bijvoorbeeld.

Wensbomen zijn te huur of te koop, maar je kunt natuurlijk ook zelf creatief aan de slag gaan. Ga eens langs bij een bloemist en kijk of ze daar mooie takken hebben die je kunt bevestigen aan een geraamte, of zet ze in een mooie grote vaas. Maak mooie kaartjes waar de gasten hun wens voor jullie kunnen opschrijven en die gemakkelijk te bevestigen zijn in de boom. De kaartjes kun je in de vorm van blaadjes of hartjes maken. Versier de boom daarna met decoratie dat bij jullie thema past, bijvoorbeeld bloemen in themakleur, glitterende glamour kralen of satijnen linten.

 wishtree

credit: austinweddingblog.com

De vingerafdrukboom

Zet een ingelijste foto van een mooie boom neer. Of laat een creatieveling een mooie boom tekenen of schilderen, dan heb je echt iets persoonlijks! Vraag jullie bruiloftsgasten of ze hun vingerafdruk (als zijnde blaadjes) willen afdrukken aan de boom. Leg hierbij een stift neer zodat ze hun namen eronder kunnen schrijven. Een mooi ingelijste herinnering die je thuis zeker een mooi blijvend plekje kunt geven aan de muur.

De videozuil

Dit is een digitaal gastenboek, zie het als een persoonlijke babbelbox. Met een paar drukken op de knop kun je een leuke boodschap opnemen voor het bruidspaar. Ontzettend leuk om terug te kijken, voor het bruidspaar maar zeker ook voor de gasten zelf. Na afloop krijgt het bruidspaar alle boodschappen mee naar huis op een Dvd’tje.  

Het fotohokje

Oftewel de ‘photobooth’ kan ook gebruikt worden in plaats van een gastenboek. Met verschillende achtergronden, of misschien een persoonlijke achtergrond kunnen alle gasten zelf op de foto in het hokje. Met een verkleedkist erbij wordt het vast een dolle boel. De foto kun je ook laten ‘spreken’, door er een tekstwolkje met bijvoorbeeld een wens voor het bruidspaar aan toe te voegen.

Wegwerpcamera's

Dit blijft een hilarische klassieker!
In onze moderne wereld van smartphones kan natuurijk iedereen een foto maken. Maar veel foto's komen nooit meer bij jullie terecht, worden nog even snel mooi gemaakt met Instagram (lees: niet realistisch) of helaas direct verwijderd.
Deel in plaats hiervan een heleboel wegwerpcamera's uit onder de aanwezige gasten. Door de wegwerpcamera komen de gasten ook in een andere 'modus'. Ze weten dat het nu gaat om de foto's en gaan hun creatieve kant aanspreken. Iets wat met een smartphone niet snel zal gebeuren.

Tip van TopTrouwen.nl: deel de wegwerpcamera's niet meteen uit bij binnenkomst, dan krijgen jullie al voldoende foto's van de bruiloftfotograaf. Maar wacht juist tot het feest, zodra de voetjes van de vloer gaan en er waarschijnlijk al een wijntje genuttigd is. Laat de gasten zelf hun hilarische momenten vastleggen.
Zet bij de uitgang een afgesloten doos neer waar de gasten bij het verlaten van de bruiloft hun wegwerpcamera in kunnen doen.
Het leuke van dit idee is dat jullie zelf ook nog de anticipatie hebben van het wachten tot de foto's zijn ontwikkeld!
En daarna is het lachen geblazen om te zien wat al die creatievelingen hebben vastgelegd gedurende de avond.

Wensservies

Om dagelijks nog eens terug te denken aan jullie bruiloft. Schaf een compleet wit servies aan en laat gasten er met een speciale stift hun wens op schrijven.
Of wat budgetvriendelijker,:schaf kartonnen serviesbordjes aan.
Ook leuk voor kinderen, die kunnen er een mooie tekening op maken. Dit idee is natuurlijk ook te doen met kleding of bijvoorbeeld een leuk bankje voor in de tuin waarop iedereen met permanent marker een boodschap op kan schrijven.

Wat voor gastenboek heb of had jij op je trouwerij? Laat het ons hieronder weten in het commentaar!Gerelateerde producten

Bekijk alle gastenboeken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker