De top 10 trouwlocaties van Zuid-Holland

Trouwen op één van de prachtige trouwlocaties in Zuid-Holland? Geef elkaar het jawoord in de open lucht of trouw met de voetjes in het zand. Zuid-Holland kent talloze bijzondere locaties voor een droombruiloft. Wij delen onze 10 favoriete trouwlocaties in deze omgeving graag met je.

Festival Bruiloft Pijnacker

Uiteraard mag Festival Bruiloft Pijnacker niet ontbreken op dit lijstje. De organisatie van Festival Bruiloft stelt deze locatie ter beschikking voor een onvergetelijke dag. En het fijnste van alles: zij hebben ontzettend veel ervaring met het organiseren van bruiloften en kunnen daardoor alles tot in de puntjes regelen.

De locatie zelf wordt omringd door groen met veel bomen, grasvelden en sloten. Ideaal voor een festivalbruiloft! Zie je het al voor je? Bedoeïenentent gevuld met jullie gasten en voor iedere gast wat wils door de verschillende keukens op wielen. ’s Avonds is het goed vertoeven bij de kampvuurcirkel en genieten jullie van sfeervolle achtergrondmuziek.

Bang voor een enorme stortbui? In Nederland weet je het nooit. Gelukkig is het op deze locatie mogelijk om bij slecht weer uit te wijken naar de naastgelegen boerderij waar tot 100 personen kunnen verblijven. Wil je een knallend avondfeest op deze binnenlocatie? Ook dat is mogelijk.

Landgoed Artihove-Vidaa

In de gemeente Lansigerland in de omgeving van Rotterdam ligt Landgoed Artihove-Vidaa. Je vindt hier alles wat je maar wensen kan voor een betoverende dag. Ontdek het sprookjesachtige eiland, de prachtig aangelegde tuinen en de veelzijdige natuur met authentieke plekjes.

Wie hier wil trouwen, heeft verschillende opties. De ceremonie kan op meerdere plekken plaatsvinden. Verras de gasten door ieder onderdeel van de bruiloft op een andere plek te laten plaatsvinden. Ieder plekje, zowel binnen als buiten, is weer een unieke beleving met een eigen sfeer. De locaties liggen op loopafstand waardoor jullie geen grote afstanden hoeven af te leggen.

Ga je voor een buitenbruiloft, dan raden wij een ceremonie op het eiland aan. Ontdek de romantisch versierde bruggen, de originele Ger en het prachtige prieel in het bos. Per pontje word je naar het eiland gebracht. De organisatoren bij deze locatie hebben veel ervaring met het organiseren van feesten. Een speciaal wedding team helpt jullie graag op weg om alles tot in de puntjes te regelen.

Event- en partycentrum het Witte Paard

Of je nou gaat voor een traditionele bruiloft of een informele invulling: bij event- en partycentrum het Witte Paard stelt de organisatie jullie wensen centraal. In overleg is vrijwel alles mogelijk. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit verrassende hapjes of een complete maaltijd die past in een bepaald thema. Ga voor verbluffend entertainment of een pakkende show of verras de gasten met een leuke activiteit.

Het Witte Paard is een fijne locatie met een centrale ligging en veel parkeermogelijkheden. De mooie ruime zalen kunnen gemakkelijk omgetoverd worden om een unieke invulling te geven aan de dag. Trouwen is hier overigens mogelijk voor ieder budget. Ook wat betreft het aantal gasten zijn de ruimtes flexibel. Trouwen kan hier vanaf 50 tot maar liefst 500 gasten.

Eet en Bierlokaal de Molen

‘Bourgondisch genieten in het Groene Hart’, dat is de slogan van Eet en Bierlokaal de Molen. Voor de echte Bourgondiërs onder ons de ideale locatie om de dag van je leven te vieren. Ontdek de gerestaureerde historische korenmolen ‘De Arkduif’ uit 1697 in zijn bijzondere omgeving. De locatie ligt langs de Oude Rijn en midden in het Groene Hart.

De molen beschikt over drie sfeervolle ruimtes en een uitnodigend terras. Trouw in de Bovenkamer, geniet van een intiem diner in de Huiskamer en ontvang de gasten in het Proeflokaal voor een receptie of voor het avondfeest. Wat betreft het diner hoef je niet bang te zijn: de keuken maakt graag gebruik van de vele smaakvariaties op basis van de bierkaart om verrassende gerechten mee te bereiden.

De Steinsetuin

De Steinsetuin ligt midden in de landelijke omgeving van het Groene Hart en wordt omgeven door weilanden en bloemen. Deze voormalige monumentale boerderij heeft 2 sfeervolle zalen en een adembenemende buitenentourage. Buiten zal je versteld staan van de riante terrassen met prachtig uitzicht over de weilanden.

Het gehele jaar door kan je hier zowel binnen als buiten trouwen. Bij mooi weer geven jullie elkaar het jawoord onder het mooie prieel met uitzicht over de weilanden. Zit het weer niet mee? Ga dan voor een ceremonie in de trouwzaal met originele trouwbankjes. Voor een onvergetelijke bruidsreportage maken jullie foto’s in de bloemen pluktuin op het terrein.

Partycentrum ’t Centrum

Stellen die trouwen bij Partycentrum ’t Centrum, zijn lovend over deze locatie in De Lier. Veel stellen laten hier het feest plaatsvinden, maar je kan hier ook alle onderdelen van de bruiloft organiseren. ‘Wij hebben de receptie en het feest gehouden bij het centrum. Het was een top dag om nooit te vergeten. Het is een super locatie om een feestje te geven. Het personeel is vriendelijk en alle afspraken waren duidelijk en zijn nagekomen. Goede service en alles is goed geregeld’, zegt een reviewer op Toptrouwen.nl.

Trouwen kan hier in de Ruyterzaal of in de Trompzaal. Deze zalen zijn ook geschikt voor een spetterend feestje. Wat betreft de catering en de muzikale aankleding hoef je ’s avonds niet wakker te liggen. De organisatie doet er alles aan om dit helemaal naar wens in te vullen. Door de jarenlange ervaring met het organiseren van bruiloften kennen zij de leveranciers. Een bruiloft bij ’t Centrum kan ook in combinatie met een ceremonie bij Boerderij Burgersdijk. Deze rustiek gelegen boerderij is een bijzondere plek voor een bijzonder moment en ligt op korte afstand van ’t Centrum.

Restaurant Tinto op het lichtschip

Trouwen op een opvallende locatie? Dan zit je bij restaurant Tinto op het lichtschip goed. Midden in het centrum van Rotterdam ligt dit rood vuurtorenschip. De ruimte op het maindeck leent zich uitstekend voor een heerlijk diner met het gezelschap. Op het lowerdeck vind je de feestruimte waar je tot 2 uur ’s nachts door mag gaan.

Wie even wil uitrusten kan terecht op één van de twee ruime terrassen met bar. Geniet van het uitzicht en het zonnetje op je bol. Ook nog eens de ideale locatie voor een trouwshoot. Wie voor een zomerse bruiloft op dit schip gaat, kan genieten van lekkere maaltijden in dit thema. Wat dacht je van Spaans-Portugese gerechten die de koks van het lichtschip met liefde voor de gasten klaarmaken? Deze tapas zijn dagvers en waar mogelijk wordt er met diervriendelijke producten gewerkt. Liever een externe cateraar inhuren? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Stellen die op het lichtschip zijn getrouwd, zijn dan ook lovend over deze locatie.  Op TopTrouwen schrijft een recensent: ‘wij hebben een heerlijk middag/avond gehad op het rode schip. Alles was heel goed geregeld. Ook het feest verliep vlekkeloos. Bedankt Tinto!’

Strandpaviljoen de Zeemeeuw

Voor een bruiloft op het strand hoef je helemaal de landsgrenzen niet over. Ga voor een zomerse Ibizawedding of een romantische winterbruiloft bij strandpaviljoen de Zeemeeuw in Noordwijk aan Zee. Trouwen kan hier namelijk het hele jaar door. Op deze locatie geniet je van een adembenemend uitzicht over de vuurtoren, maar dat is niet het enige voordeel aan deze locatie. Er zijn namelijk ontzettend veel fijne faciliteiten zoals drie bars, open haarden, grillbars en een open keuken.

Dit alles is helemaal in stijl aangekleed met tafels van strandhout en strandjutters- en scheepscuriosia. Het terras beschikt over fijne tafels met haarden waardoor je ook in de winter kan genieten van de heerlijke zeebries. Dit alles maakt deze locatie tot een fijn decor voor jullie droomdag. De ceremonie wordt in het paviljoen gevierd, maar bij goed weer kan dit ook aan de zee. Het is hier niet alleen mogelijk om de ceremonie te organiseren, maar ook voor de receptie, het diner en een bruisende feestavond kan je hier terecht.

Lommerrijk

Geniet van een sfeervolle ambiance aan het water op één van de mooiste plekjes aan het water van de Bergse Plas. Lommerrijk beschikt over verschillende zalen, maar trouwen doe je hier natuurlijk aan het water. Valt het weer tegen? Dan hebben jullie altijd een plan B door de binnenlocatie. Bij deze locatie is er plek voor zo’n 400 gasten dus jullie kunnen gerust groots uitpakken. Voor een intieme bruiloft is deze plek ook zeer sfeervol.

De plek ligt centraal in het land en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Jullie hebben de keuze uit verschillende opties voor het diner. Ga je voor meerdere gangen of toch liever een buffet? Ontdek de heerlijk keuken van Lommerrijk tijdens deze prachtige dag. De organisatie weet als geen ander hoe het is om een bruiloft te organiseren en neemt jullie graag aan het handje mee. Gastvrijheid, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn belangrijke pijlers voor de organisatie.

Het Spaansche Hof

Het is misschien wel het best bewaarde geheim van Den Haag: het Spaansche Hof. Dit monumentale stadspaleis ligt midden in de stad, maar toch vormt het een oase van rust. Het is de perfecte locatie voor een bruiloft door de verschillende mogelijkheden. Het Spaansche Hof beschikt over maar liefst 10 zalen en een riante binnentuin.

Geef elkaar het jawoord in één van de romantische salons of ga voor een buitenbruiloft in de romantische setting van de intieme binnentuin. Vervolgens kunnen jullie de taart aansnijden op het terras en lekker borrelen met de gasten.

Inspiratie

Bekijk meer prachtige trouwlocaties in ons online trouwmagazine! Wat dacht je bijvoorbeeld van trouwen in een attractiepark?







Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lopers in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker