De top 10 trouwlocaties van Noord-Holland

In Noord-Holland ligt niet alleen onze historische hoofdstad Amsterdam, maar deze provincie telt ook tientallen onontdekte plekjes. Noord-Holland vormt dan ook een prachtig decor voor jullie droombruiloft. Of jullie nou op zoek zijn naar een moderne, romantische of bijzondere plek: Noord-Holland heeft prachtige trouwlocaties. Wij delen onze top 10 favoriete locaties in deze provincie graag met je!

Raderboot Kapitein Anna

Letterlijk in het huwelijksbootje stappen kun je niet beter doen dan op de Raderboot Kapitein Anna. Het schip ligt tegenwoordig in de NDSM-Pier in Amsterdam Noord en wordt gebruikt voor feesten, trouwerijen en vaartochten. Op de boot vind je een hotel en restaurant en ontdek je de fantastische sfeer uit de jaren twintig van de vorige eeuw.

De raderboot stamt uit 1911 en heeft tot 1948 op het traject Schoonhoven-Rotterdam als veerboot gevaren. Door een bruiloft te vieren op deze boot, geef je een extra dimensie aan de bijzondere dag. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht over de zonsondergang en kan je samen met de gasten dansen op het dek.

Ook voor een culinair hoogstandje zit je bij de raderboot goed. De chef-koks doen er alles aan om jullie een exclusief diner of buffet voor te schotelen. Diner in één van de twee sfeervolle zalen of geniet op het dek van een hapje en een drankje.

Landgoed Duin en Kruidberg

Op een steenworp afstand van Amsterdam ligt landgoed Duin en Kruidberg. Ontdek de idyllische ligging van dit landgoed dat verscholen ligt tussen eeuwenoude bomen en omringd wordt door weelderige waterpartijen. In één van de authentieke stijlkamers spreken jullie het jawoord tegen elkaar uit. Mooi weer? Dan trouwen jullie bij het prieel omgeven door karakteristieke bomen.

De tuin van dit landgoed is geheel in Engelse landschapsstijl ingericht: ideaal voor een bruidsreportage. Door het volle programma op de grote dag, krijgen jullie vast honger. De keukenbrigade kan met veel liefde een onvergetelijk diner verzorgen. Aan het einde van de dag is het tijd voor een spetterend feestje in het souterrain van het landhuis. Maak de bruiloft compleet met een overnachting in de bruidssuite van het landgoed.

Restaurant Havenrijk

Restaurant Havenrijk in Uitgeest is af te huren voor trouwerijen. De benedenverdieping heeft een capaciteit tot 150 personen en de bovenzaal tot maximaal 90 gasten. In deze zalen vind je een muziekinstallatie en bar. Een ceremonie kan hier geheel in eigen stijl plaatsvinden. Bij mooi weer kan dit bij het trouwprieel in de openlucht. Na de ceremonie kunnen jullie met het hele gezelschap genieten van een boottocht over het Uitgeestermeer en de kanalen.

Liever een andere activiteit? Het is ook mogelijk om de zeilen, kanovaren of te wandelen. Het restaurant heeft hiervoor verschillende arrangementen, maar iedere bruiloft is uniek. Dat houdt in dat alle arrangementen op maat worden gemaakt.

Dat merkte ook een reviewer op Toptrouwen.nl. ‘We hebben een fantastische avond gehad. Alles was perfect geregeld: de ceremonie, het feest, de hapjes en drankjes, het vriendelijke personeel en niet te vergeten de perfecte locatie & sfeer die Havenrijk heeft.’

Strandpaviljoen Zoomers

Ga je voor een winterse strandbruiloft of een intieme Ibiza wedding? Bij strandpaviljoen Zoomers in Castricum aan Zee kunnen jullie elkaar het hele jaar door het jawoord geven. Geniet van een uniek uitzicht vanuit de intieme Beach Lounge en ontdek het moderne, warme interieur van deze tent. Door de sfeervolle aankleding, het gebruik van tafelhaarden en de vriendelijke bediening hangt hier een ongedwongen sfeer.

Trouwen kan bij het strandpaviljoen, maar dit kan ook op het strand met de voetjes in het zand. Proost samen met het gezelschap aan de waterlijn met champagne en geniet in de avond van de ondergaande zon en de verfrissende zeebries. Naast de plechtigheid is het ook mogelijk om hier andere onderdelen van de bruiloft te laten plaatsvinden. Wat dacht je van een intiem diner of een BBQ? De keuken werkt met verse, eerlijke en pure producten.

Kasteel Radboud

Een sprookjeshuwelijk in een 13e-eeuw kasteel? Dan weten wij geen plek die zich daar beter voor leent dan Kasteel Radboud in Medemblik. Dit kasteel is zeker één van de mooiste kastelen in Nederland en is daarnaast ook nog eens erg geschikt als trouwlocaties door de multifunctionele ruimtes. Weet je al of jullie voor een Middeleeuwse themabruiloft gaan of wordt het een traditionele sprookjesbruiloft?

Waar jullie ook voor gaan: bij kasteel Radboud is het mogelijk. Bij een middeleeuws thema hebben jullie ook nog de mogelijkheid om een valkenier te laten komen. Het kasteel is namelijk verbonden aan een valkenier die het gezelschap kan vermaken. Deze traditie komt voort uit de Middeleeuwen toen ieder kasteel verbonden was aan een valkenier. De valkenier zal de gasten niet alleen vermaken, maar legt de nadruk ook nog eens op educatie waardoor het een leerzaam moment wordt.

Kasteel Radboud beschikt ook over een museum dat gewijd is aan het dagelijks leven tijdens de Middeleeuwen. Voor een feestelijk diner kunnen jullie vervolgens terecht in het café. Het is ook mogelijk om samen met de gasten te genieten van een uitgebreid buffet. Een vaste cateraar wordt ingevlogen om alles naar wens voor jullie in te richten. Op Toptrouwen zegt een reviewer over deze locatie: ‘wij vonden het top. Alles perfect geregeld ook de catering van Mirjam Harding. Een mooie locatie en ook de kasteelvrouw Jannie was op en top.’

Landgoed Waterland

Landgoed Waterland is een oase van rust midden in de randstad. Het 18e-eeuwse monumentale landhuis wordt omgeven door 26 hectare natuurgebied. Rijd door de fraaie toegangspoort, volgt de lange oprijlaan en laat je ontvangen door de parkeerwacht. Je krijgt hier meteen een sprookjesachtig gevoel.

Trouwen doe je hier in een romantisch prieel of bij slecht weer in de salon met hoge ramen met een betoverend uitzicht over het landgoed. Op de dag zelf kunnen jullie nog beslissen om bij mooi weer te genieten van een bruidsdiner op het gazon. De organisatie heeft veel ervaring met het organiseren van bruiloften en gaat graag met jullie in gesprek om alles naar wens in te richten.

The Spot

In Bussum vind je het centraal gelegen The Spot. Deze locatie in ’t Gooi is ideaal voor een bruisende feestavond of feestelijk diner. Alles op een locatie? Jullie mogelijk elkaar hier ook het jawoord geven. De organisatie zorgt voor een DJ die verzoeknummertjes draait van het bruidspaar met videoclips en ook aan de sfeerverlichting hoeven jullie niet meer te denken. De zaal van The Spot is prachtig gedecoreerd, maar kan naar wens hier en daar nog aangekleed worden.

Ook fijn aan deze locatie: er is airconditioning aanwezig en er is een aparte rookruimte. Ook geldt hier geen verplichte sluitingstijd en er is livemuziek mogelijk. Jullie kunnen hier zo’n 30 tot 300 gasten kwijt. Ook wat betreft het diner is The Spot van alle markten thuis. Huren jullie liever een externe cateraar in? Dat is ook bespreekbaar. Het fijne van dit alles: de trouwlocatie is al voor 350 euro inclusief personeel, licht en geluidsinstallatie, DJ en dansvloer te huren.  

Van der Valk Hotel Volendam

Of je nou gaat voor een bescheiden feest, een intiem diner of een bruiloft op zijn Hollands: bij Van der Valk Hotel Volendam staan jullie wensen centraal. Ontdek de sfeervolle zalen, geniet van Live Cooking samen met het gezelschap of wandel door de moestuin. De moestuin is tevens een fijne locatie voor een ongedwongen receptie of voor de ceremonie. Zit het weer niet mee? Geef elkaar dan het jawoord in de Purmer- of Zuiderzeezaal.

Het Van der Valk Hotel Volendam heeft door de jaren heen veel stellen ontvangen. Je kan er van op aan dat zij de dag met veel professionaliteit zullen verzorgen. Deze locatie is door de gemeente Waterland tot officiële trouwlocatie benoemd.

TOBACCO Theater Amsterdam

Gaan jullie het groots vieren? Ga dan voor een bruiloft bij het Tobacco Theater in Amsterdam. In de negen zalen kunnen maar liefst zeshonderd personen terecht. Door de fijne indeling is het ook de ideale locatie voor een intieme bruiloft.

Dit indrukwekkende pareltje ligt in de culturele hoofdstraat van Amsterdam. De locatie is met oog voor detail ingericht en heeft een industriële, frisse, stoere uitstraling. Deze voormalige tabaksveiling is omgetoverd tot een moderne eventlocatie die ontzettend veelzijdig is. De robuuste theaterzaal wordt omgeven door acht verschillende zalen.

Na de ceremonie en de receptie is het tijd voor een lekkere maaltijd. Dit wordt gegarandeerd een culinaire belevenis waar jullie je geen zorgen over hoeven te maken. Het Tobacco Theater beschikt over een keuken op Michelin niveau en zorgt voor een beleving voor jong en oud.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen over trouwen? In ons online trouwmagazine vind je niet alleen tips over de mooiste trouwlocaties, maar ook adviezen voor het organiseren van een bruiloft.







Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lopers in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker