Twintig voorbeelden van vermaak voor de bruiloftsgasten

Tijdens de grote dag zijn jullie constant bezig, maar voor de gasten is dat niet altijd zo. Het is daarom belangrijk om voor voldoende vermaak te zorgen voor de bruiloftsgasten. De verveling kan namelijk toeslaan tussen de gebeurtenissen door. Dat wil je natuurlijk voorkomen. We hebben een aantal originele voorbeelden voor vermaak van de bruiloftsgasten voor je op een rijtje gezet.

Allereerst is het belangrijk dat je zelf niet te veel tijd kwijt bent met het entertainen van de gasten. Huur iemand in of zorg voor entertainment waar je zelf geen omkijken naar hebt. Een voorbeeld hiervan is de videobooth of photobooth. Schrijf op een krijtbord in een paar simpele stappen wat de bedoeling is of wijs iemand aan die dit in goede banen leidt.

Spelletjes

Ook leuk: zorg voor een aantal leuke, maar vooral grappige spellen en maak er een competitie van. De voorbereiding hiervan hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Wat dacht je bijvoorbeeld van twister op een enorm doek? Of een skippyballenrace?

Stoelendans

Laat het weer deze buitenactiviteiten niet toe? Ook in een binnenlocatie zijn er tal van spellen die je kunt organiseren voor de bruiloftsgasten. Ga bijvoorbeeld voor een traditionele stoelendans.

Quiz

Of wat dacht je van een leuke quiz? Huur een quizmaster in of benader iemand die hier heel geschikt voor is. Helemaal leuk als deze quiz helemaal in stijl van de bruiloft is gehuld. Laat de quizmaster vragen stellen over jullie als aanstaande bruidspaar en vergeet vooral niet om er wat humor in te stoppen. De winnaar? Die krijgt natuurlijk een prijs om het extra spannend te maken.

 Vraag om advies

Ook leuk: vraag de gasten om advies door een paar vragen te stellen. Hoe zou onze hond moeten heten? Welke plekken moeten we echt bezoeken? Welk relatieadvies heb je voor ons en wat is je favoriete herinnering aan ons? Het is slechts een greep uit de vragen die je kan stellen aan je gasten. Niet alleen leuk om de gasten tijdens de bruiloft te vermaken, maar ook geweldig om na de bruiloft door te lezen. Het grote voordeel: je hoeft alleen een vragenlijst of een boekje in elkaar te flansen en hebt hier verder geen omkijken naar. Je kan dit ook in het klein doen door iedere gast op een kaartje een advies te laten schrijven.

Inspiratie

 Op zoek naar meer inspirerende artikelen over trouwen? In ons online trouwmagazine vertellen we je meer over trouwen van A tot Z.Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker