The first look: wanneer zien jullie elkaar voor het eerst op de trouwdag?

Volgens de traditie is het niet de bedoeling dat de bruidegom de bruid in de jurk ziet voor de bruiloft. Dit kan namelijk ongeluk brengen. De bruid slaapt daarom in haar ouderlijk huis. Maar zien jullie elkaar dan bij het altaar, op een afgesproken plek of in de trouwauto? We hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Je kan ervoor kiezen om elkaar voorafgaand aan de ceremonie te zien. Vervolgens vertrekken jullie samen naar de locatie van de ceremonie. Zo kunnen jullie het moment voor de ceremonie nog even met elkaar delen. Doe dit bijvoorbeeld op de plek waar jullie elkaar hebben ontmoet of wacht nog even met z’n tweeën in spanning af thuis op de bank. Vervolgens maken jullie samen een spetterende intrede op de ceremonielocatie in een prachtige oldtimer of misschien wel een bijzondere koets.

De bruid ophalen

Je kan er ook voor kiezen om elkaar te zien bij het ouderlijk huis van de bruid. De bruidegom haalt de bruid op en de daggasten kunnen ook bij dit moment zijn om het extra bijzonder te maken. Ligt het ouderlijk huis niet in de buurt van jullie huidige woonplaats? Dan kan de bruidegom ervoor kiezen om de avond van tevoren bij een vriend te gaan slapen. Vervolgens haalt hij de bruid op. Laat de bruid de deur opendoen of ga voor de bekende trapscene.

Volgens de traditie

Traditioneel gezien zien jullie elkaar pas terwijl de bruid naar het altaar loopt. De bruid wordt weggegeven door bijvoorbeeld haar vader of moeder. Dit is niet alleen bijzonder voor de bruid, maar ook voor de vader of moeder van de bruid. Het is een extra emotioneel moment. Daarnaast ziet de bruidegom de bruid voor het eerst helemaal in haar nopjes waardoor je het echte wauw-effect creëert. In dit geval vind de trouwshoot na de ceremonie plaats. Dit kan een nadeel zijn. Ook kunnen jullie niet samen aankomen in hetzelfde vervoersmiddel.

Jullie arriveren apart

Natuurlijk kunnen jullie er ook voor kiezen om elkaar voor de ceremonie te ontmoeten. De bruid komt in een ander vervoersmiddel aan op de trouwlocatie dan de bruidegom. Wanneer het voertuig komt aanrijden, opent de bruidegom de deur van de auto om zijn bruid te ontmoeten.

Op de trouwlocatie

Tegenwoordig zijn er nog veel meer opties voor the first look. Ligt jullie trouwlocatie in een prachtige omgeving? Misschien is het wel leuk om elkaar te ontmoeten in deze tuin. In Amerika is dit steeds gebruikelijker. De bruidegom staat met zijn rug naar de bruid en mag pas omdraaien als de bruid vlak bij is of op zijn schouder tikt. Dit is gelijk een mooi moment voor de trouwshoot. Gooit het weer roet in het eten? Ga dan voor een mooie binnenlocatie waar jullie elkaar kunnen ontmoeten.

Inspiratie

Op zoek naar meer artikelen over de tradities en gewoontes tijdens de bruiloft? Dat en meer vind je in ons online trouwmagazine. Wekelijks vind je hier nieuwe artikelen met de mooiste trouwlocaties, de mooiste decoraties voor de grote dag en handige checklist om jouw bruiloft tot in de puntjes te regelen.Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/autoversieringen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker