Ontdek de trouwtrends van 2019

De verwarming gaat weer aan, de blaadjes vallen van de bomen en de pepernoten liggen weer in de schappen: voor je het weet, is het nieuwjaar. Staat de bruiloft gepland in 2019? Dan wil je natuurlijk alles weten over de komende trouwtrends. Of het nou gaat om bruidsmode, de aankleding of de catering: er zijn heel wat veranderingen op komst in weddingland.

Bruidsjurkentrends

Op de catwalk van de grote merken zien we veel veranderingen voor het nieuwe jaar. Wij zijn helemaal weg van de trouwjurken met lange mouwen. Wat dacht je van doorschijnende mauwen die subtiel zijn afgewerkt met kant? Ook een afwerking met satijn oogt prachtig. Dit geeft niet alleen een superchique gevoel, maar is ook nog eens prettig als jullie in de winter willen trouwen.

Komend jaar zullen we ook veel jurken zien met de nadruk op de armen of gedramatiseerde mouwen. Ga voor uitbundig en lekker over the top. Niet helemaal je stijl? Wij zijn ook helemaal weg van de off shoulder jurken. Lekker subtiel, charmant en mooi afgewerkt.

Tweedelige jurk

Ook de tweedelige jurk is helemaal hot. We zagen het dit jaar al voorbijkomen, maar de two-piece bruidsjurk maakt zijn echte intrede in 2019. De jurken bestaan uit een losse rok en een (crop)top en is ideaal voor bruiden met een mooie taille. De tweedelige bruidsjurk wordt ook weleens toegepast door een body te combineren met een rok. Handig wanneer je taille zich toch niet zo leent voor een croptop. De look geeft niet alleen een nonchalante uitstraling, maar zit ook nog eens fijn. Door de dag heen kan je verschillende tops en rokken met elkaar combineren voor een nieuwe look & feel.

Doorschijnend en kant

Mag het wel een beetje spannend? Geen zorgen, de trend van dit jaar zal komend jaar niet verdwijnen. Doorschijnend en kant komt ook in 2019 helemaal terug in het bruidsmode assortiment. Deze trend zie je komend jaar vooral in combinatie met de gedramatiseerde mouwen. We hebben een paar mooie voorbeelden van grote namen voor je op een rijtje gezet. Is het niet prachtig?

Bloemen

Zoals je hierboven al kon zien, wordt er veel gewerkt met kant. Ook motiefjes zoals bloemen of vlinders worden helemaal hip. Kijk maar eens naar deze mooi voorbeelden.

Bohemian

Ook de bohemian jurk kan niet ontbreken in 2019. Door de veranderingen in weddingland kan je deze jurk bijna niet missen. Prachtig in combinatie met een festivalthema of een ongedwongen sfeer op de bruiloft. Zie je jezelf al lopen in één van deze prachtige jurken?

Zoals je ziet zijn de meeste jurken een combinatie van verschillende trends. De bohemian look wordt gecombineerd met vlinder en bloemenprint. Ook kant en een doorschijnende stof mag komend jaar haast niet ontbreken. Wie dit jaar echt iets anders wil, kan voor de metallic look gaan. Liever subtiel? Verwerk het dan als klein detail in de jurk.

Metallic

De metallic trend zagen we dit jaar al voorbijkomen op de catwalk, maar ook in de aankleding voor bruiloften. Super leuk, want het geeft een mooie uitstraling aan bijvoorbeeld de stationery. Je kunt deze look zelfs terug laten komen in de bruidsmake-up en het is helemaal ideaal wanneer je voor een festivalthema gaat.

Goud

Wanneer we het over de aankleding hebben, moeten we ook even stilstaan bij de kleuren die komend jaar de boventoon zullen voeren. Glitter, glamour en glans mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de grote dag. Gelukkig zien we daarom niet alleen metallic terug in 2019, maar ook goud. Deze kleur geeft niet alleen een chique en luxueuze uitstraling, maar is ook goed te verwerken in de verschillende elementen van de bruiloft.

Festivals en tropisch

Net als voorgaande jaren, kunnen we ook de festivalelementen en tropische invloeden in 2019 verwachten. Het gebruik van speelse details zoals palmbladen is ook in 2019 helemaal toegestaan. Of wat dacht je van een trouwboeket in deze stijl? Combineer het palmblad met de king protea en pastelkleurige orchideeën voor een mooi effect.

Late night snack

Niet geheel onverwachts zien we ook de opkomst van de late night snack. Eerder zagen we al de foodtrucks en andere vormen om het diner een informeler onderdeel van de bruiloft te laten zijn. Stellen zullen in 2019 vaker kiezen voor een late night snack in plaats van een bedankje aan de gasten. Op die manier kunnen de gasten op het moment zelf plezier hebben en genieten van het moment. Dit is vaak een creatief hapje dat op een leuke manier wordt gepresenteerd. Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden.

Inspiratie

Op de hoogte blijven van alle trends? We houden je wekelijks op de hoogte met de laatste updates via ons online trouwmagazine.







Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker