Originele manieren om getuigen te bedanken

Zonder getuigen geen bruiloft. Niet zo gek dat je deze bijzondere mensen tijdens of na de bruiloft in het zonnetje wil zetten. Maar hoe doe je dat nou het beste? Geef je een cadeau, neem je ze mee op avontuur of ga je voor een gezellig avondje met een hapje eten? Hoe je dit invult, is helemaal aan jou. We hebben een aantal originele manieren om getuigen te bedanken voor je op een rijtje gezet. 

Allereerst zijn er geen etiquette als het aankomt op het bedanken van de getuigen. Er zijn stellen die hun getuigen meerdere malen bedanken door cadeautjes en uitjes, maar je kan dit ook simpelweg doen door een persoonlijk cadeau op de grote dag te geven. Ook leuk: geef een bijpassend cadeau vóór de bruiloft zodat ze het tijdens de trouwerij kunnen dragen. Geef een mannelijke getuigen bijvoorbeeld een bijpassende strik, stropdas of gepersonaliseerde manchetknopen.

Op zoek naar een ander origineel cadeau? Hieronder hebben we een aantal originele voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren door deze ideeën!

Vrouwelijke getuigen

Voor vrouwelijke getuigen zijn er ook tal van originele bedankjes die je vóór de bruiloft kan geven. Denk bijvoorbeeld aan een sieraad en laat hier een persoonlijke boodschap in graveren. Dit is ook een blijvende herinnering na de bruiloft en kan nog lang gedragen worden. Daarnaast is het ook leuk om de getuigen mee op pad te nemen. Je kan dit combineren met een cadeau, maar je kan ook alleen een leuk uitstapje plannen als bedankje.

Voor de vrouwelijke getuigen kunnen we wel honderd verschillende uitstapjes bedenken die origineel en leuk zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spa-dagje, massage of beautybehandeling? Of ga samen met de getuige shoppen in een gezellige stad zoals Nijmegen of Utrecht en trakteer op een high-tea. Toch hoeven jullie de deur niet uit om een leuke dag te plannen. Misschien kun jij je getuigen nog wel het meest blij maken met een echte meidenavond voor de buis met jullie favoriete snacks.

Mannelijke getuigen

Dat er genoeg originele manieren zijn om vrouwelijke getuigen te bedanken, weten we inmiddels. Maar welke uitstapjes zijn nou leuk als bedankje aan de mannen? Wat dacht je van een whisky- of bierproeverij of een slipcursus? Ook leuk: ga samen karten of plan een dagje uit waarbij jullie in een luxe auto zoals een Ferrari of Porsche. Willen jullie echt iets spannends ervaren? Ga dan samen parachutespringen of bungeejumpen. Tijdens zo’n uitje zal de adrenaline zeker niet ontbreken!

Het is ook mogelijk om de getuigen een uitstapje te geven zonder dat je zelf aanwezig bent tijdens deze dag. Geef bijvoorbeeld een cadeaubon voor een avondje uit of geef een bierproeverij waarbij de getuigen zelf kan kiezen wie hij of zij meeneemt. Persoonlijk denken wij dat het wel erg leuk is als je zelf bij het uitstapje bent: zo kan je toch net dat beetje extra laten merken hoe zeer je hem of haar waardeert.

Liever een kleinigheidje

Geven jullie liever een kleinigheidje? Begrijpelijk, de bruiloft is al duur genoeg. Een cadeau hoeft helemaal niet duur te zijn en je kan de getuigen later alsnog bedanken. Denk bijvoorbeeld aan een flesje bubbels met een persoonlijke boodschap. Zet op het kaartje dat jullie de fles over een jaar samen opdrinken om terug te blikken op een fantastische bruiloft. Op dat moment kunnen jullie de getuigen alsnog meenemen voor een etentje om het duo te bedanken.

Natuurlijk kunnen jullie de getuigen ook bedanken met een sfeervolle overnachting na de bruiloft. Na een groots feest verdwijnen jullie naar de bruidssuite en ’s ochtends zien jullie de getuigen weer aan de ontbijttafel. Is dat niet gezellig? Op die manier kunnen jullie nog even napraten met elkaar en mooie momenten ophalen. De getuigen hoeven zo ook niet meteen naar huis te rijden na het feest en kunnen er nog een weekendje in een leuke stad aan vast plakken.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen over trouwen? We maken je graag wegwijs in de wondere wereld van trouwen in ons online trouwmagazine. Hier vind je niet alleen inspirerende artikelen, maar ook handige checklists, weetjes en de laatste trends op het gebied van trouwen.Gerelateerde producten

Bekijk alle bedankjes-en-cadeaus in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker