Welke gasten nodig je uit voor het bruiloftsdiner?

Het diner is een gezellig en sfeervol onderdeel van de bruiloft, maar wie nodig je uit voor het bruiloftsdiner? Uiteraard is dat helemaal aan jullie. Ga je voor een intiem diner met alleen jullie naasten of pakken jullie groots uit voor alle receptiegasten? In dit artikel vertellen we je hoe je hier het beste mee om kan gaan. Sommige gasten kunnen gepikeerd raken als zij niet voor het diner worden uitgenodigd. 

Allereerst is het belangrijk om voorop te stellen dat de bruiloft om jullie draait. Voelt een gast zich achtergesteld omdat hij of zij niet is uitgenodigd? Probeer dit dan rustig toe te lichten. Je kan aangeven dat je graag een intiem diner wil tijdens de bruiloft met alleen familieleden en naasten vrienden. Leg uit dat je deze keuze ook hebt gemaakt om de kosten voor de bruiloft te drukken. Hij of zij zal jullie keuzes hierdoor beter begrijpen.

Geen zorgen

Daarnaast is het goed om te weten dat de meeste gasten jullie keuzes zullen accepteren. Maak je dus niet te druk over wie je wel of niet tijdens het diner wil zien. Overleg met elkaar wat jullie belangrijk vinden. Wil je met iedereen kunnen praten tijdens het diner? Willen jullie een meerdere gangendiner of juist een lopend buffet? Deze keuzes zijn allemaal belangrijk om na te gaan wie jullie uitnodigen voor het bruiloftsdiner.

Foodtrucks

Wanneer jullie bijvoorbeeld voor een bruiloft met foodtrucks gaan, is het eetgedeelte veel laagdrempeliger dan bij een meerdere gangendiner. Meerdere foodtrucks lenen zich daarnaast niet goed voor een klein gezelschap. Bedenk in je keuze goed welke sfeer jullie willen creëren tijdens het diner. Dit moet ook in lijn zijn met de rest van de bruiloft.

Buffet

Ga je voor een diner met veel gasten? Dan is het buffet de meest gebruikelijke vorm. Op die manier hoef je ook niet na te denken over de tafelschikking. Denken jullie ook aan de kinderen? Stel samen met de chef-kok of de cateraar een kindermenu samen of zorg dat er genoeg lekkers is op de buffettafel voor de kleintjes. Houden jullie ook rekening met bepaalde diëten van gasten?

Daggasten

Maar wie nodig je nou precies uit voor het diner? Begin allereerst met een lijst met mensen die onmisbaar zijn tijdens het bruiloftsdiner. Deze lijst is het startpunt waar jullie vervolgens op voort kunnen borduren. Denk hierbij aan ouders, zussen, broers, getuigen en jullie beste vrienden. Ben je bang dat er op die manier een gat ontstaan voor mensen die wel zijn uitgenodigd voor de ceremonie en het feest, maar niet voor het diner? Zorg dan voor een leuke activiteit voor deze gasten met een aantal aanbevelingen van restaurants.

Alternatieven

Voel je je hier ongemakkelijk bij? Ga dan voor een goedkopere oplossing en splits het gezelschap in tweeën op. Laat een gastvrouw uitleggen dat het pasgetrouwde stel nu in intiem gezelschap gaat dineren en dat de overige gasten een leuke activiteit te wachten staat. Vervolgens kan je een simpele foodtruck met frietjes voor laten rijden die de gasten een lekkere snack voorschotelt. Dit hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. 

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? Bekijk meer in ons online trouwmagazine. Hier vind je niet alleen de laatste trends, maar ook leuke weetjes en handige checklists.

 

 Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker