Waarom je een trouwvideo moet laten maken

Uiteraard heb je een goede fotograaf ingeschakeld om jullie droomdag op een unieke manier vast te leggen, maar heb je ook nagedacht over een trouwfilm? De trouwvideo is helemaal hot. Steeds meer trouwparen kiezen ervoor om de bruiloft op bewegend beeld vast te laten leggen. In dit artikel leggen we uit waarom je moet overwegen om hier een professional voor in te schakelen.    

Allereerst is het natuurlijk een unieke manier om de trouwdag te herbeleven. Niets komt zo goed overeen met de werkelijkheid dan de bewegende beelden van een trouwvideo. Grappige en emotionele momenten wisselen elkaar af en tijdens het kijken van deze video wordt je weer even meegenomen naar de sfeer van toen. Het voordeel: het is allemaal net iets intenser dan de foto’s in het trouwalbum.

Herinnering

Daarnaast is de trouwvideo ook een leuke herinnering voor de gasten. Op die manier kunnen ook zij de dag nog eens herbeleven. Kon een van je familieleden of vrienden niet bij de bruiloft zijn? Dan is dit de ideale manier om ze toch mee te laten genieten van deze bijzondere dag. Deel je trouwvideo op sociale media en laat iedereen weer mee genieten. Misschien hadden jullie een beperkt budget waardoor niet iedereen aanwezig kon zijn: compenseer het met een trouwvideo.

Sfeer

Ben je bang dat de bruidsvideograaf afbreuk doet aan de sfeer op de dag zelf? Veel stellen vergissen zich daarin. Deze professional is net als de fotograaf amper zichtbaar op de bruiloft. Hij of zij zal zich door de mensen heen bewegen en wil de daadwerkelijke sfeer vastleggen. Het gaat niet om gemaakte shots en geposeerde beelden, maar om de dag zo écht mogelijk vast te leggen.

Professional

Het is dan ook belangrijk om te gaan voor een professionele videograaf. Hij of zij weet immers welke techniek erachter schuilt. Ga voor een videograaf die ervaring heeft met het maken van video’s voor bruiloften. Het is van belang dat jullie van tevoren met elkaar in gesprek gaan om verassingen te voorkomen. Zoek voorbeelden op van trouwvideo’s die een mooi voorbeeld vormen. Geef aan wat jullie smaak is en welke onderdelen zeker niet mogen ontbreken op de video.

Film showen

Ook leuk: een snelle videograaf kan een deel van de film al monteren om tijdens het avondfeest te projecteren. Hoe bijzonder is dat? Samen met het gezelschap kijken jullie terug op een prachtige dag. Lach om de mooie momenten en laat nog een traan om de emotionele ceremonie. Vraag van tevoren aan de videograaf of dit voor hem of haar haalbaar is. Lukt dit niet? Organiseer nog een leuke middag met een klein gezelschap om samen terug te kijken op de bruiloft. Op die dag kunnen jullie de trouwvideo laten zien en terugblikken op een prachtige dag.

Kosten

Een videograaf komt soms met een team: op die manier zijn er beelden uit verschillende hoeken mogelijk. Houd ook rekening met de montagekosten na de bruiloft. Hierdoor kan je misschien schrikken van het totale kostenplaatje, maar het is het zeker waard! Wil je ook een mooie herinnering aan jouw bruiloft? Laat een trouwvideo maken door een van de videograven in onze online bedrijvengids.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? Dat en meer vind je in ons online trouwmagazine.Gerelateerde producten

Bekijk alle disposable-cameras in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker