De top 10 trouwlocaties van Groningen

Trouwen in het hoge noorden? Er zijn ontzettend veel mooie trouwlocaties in Groningen. Ga je voor een locatie aan het water, een authentieke borg of een intieme locatie met klassieke sfeer? Eigenlijk is alles wel mogelijk in deze provincie. Wij hebben de top 10 trouwlocaties van Groningen voor je op een rijtje gezet. Laat je in de watten leggen door deze ervaren locaties en geniet van de grote dag.

Zalenverhuur en partycentrum de Hoogte

Zalenverhuur en partycentrum de Hoogte ligt in het Groningse Winsum. Hier is vrijwel alles mogelijk. Het centrum heeft ontzettend veel ervaring met het organiseren van zowel grote als kleine bruiloften. ‘Samen met het bruidspaar nemen we de dag door en kijken we samen naar een juiste, complete verzorging van de gehele dag, of alleen receptie en/of bruiloftsfeest.’

Qua muziekkeuze en eetvoorkeuren hebben jullie keuze genoeg. Zoek samen met de organisatie naar de juiste live-band of ga voor een drive-in discotheek. Weet je al of je voor een luxe koffiemaaltijd, warm-koud buffet of voor een sfeervol steengrillarrangement gaat? Het is hier mogelijk.

De authentieke locatie beschikt over twee zalen. De grote zaal biedt plek voor zo’n 200 gasten, maar kan uitgebreid worden tot 250 gasten. De kleine zaal is de ideale plek voor een wat intiemere bruiloft tot 60 gasten. De zalen zijn geheel vernieuwd en verbouwd. Daarnaast beschikt de organisatie over verschillende attributen die je kan huren. Denk bijvoorbeeld aan een videokanon, mobiel podium en Oud-Hollandse spellen.

Paviljoen Boei 12

Aan het prachtige Schildmeer in Steendam ligt trouwlocatie Paviljoen Boei 12. De locatie beschikt over twee zalen die gecombineerd kunnen worden. Vanuit het grote terras geniet je van een prachtig uitzicht over het meer en een groot grasveld grenzend aan het water. Op deze locatie hebben al veel stellen elkaar het ja-woord gegeven, maar je kan er ook voor kiezen om alleen het feest bij het paviljoen te laten plaatsvinden.

Beide zalen zijn sfeervol ingericht en er heerst een informele gastvrijheid. Vanuit het café heb je uitzicht over het meer en kan je samen met het gezelschap genieten van de zonsondergang.  Wij kunnen ons eigenlijk niets mooiers voorstellen.

Menkemaborg

De Menkamaborg is een historisch kasteelmuseum in Uithuizen. Restaurant ’t Schathoes Menkamoborg is door de gemeente als unieke trouwlocatie aangewezen. Het fijne van deze locatie: alles kan op een plek plaatsvinden. Ga voor een ceremonie in het restaurant en een prachtige trouwshoot bij de Menkemaborg.

De organisatie van het restaurant heeft veel ervaring met het organiseren van bruiloften. Je geniet hier van een gemoedelijke sfeer en kwaliteit. Wat dacht je van een heerlijk meergangendiner of een themabuffet? Ook wat betreft de aankleding zullen jullie niets tekortkomen. Mooi weer? Geniet dan van een receptie in de open lucht op het terras. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht. 

Allersmaborg

Waan je in een andere wereld tijdens een bezoek aan de 15eeeuwse Allersmaborg. Via de ophaalbrug bereik je een oase van rust. Laat het dagelijks leven even achter je en geniet van een bijzonder moment. Op deze plek vind je eeuwenoude historie in combinatie met het comfort van nu. Alle onderdelen van de bruiloft kunnen hier plaatsvinden: van het burgerlijk huwelijk tot de receptie en het diner of feest.

Tijdens een bruiloft bij de Allersmaborg staat de locatie exclusief tot jullie beschikking. Gasten kunnen gratis parkeren voor de deur. De borg beschikt over verschillende zalen met ieder een eigen charme. Op die manier kun je honderden gasten kwijt, maar is ook een intieme bruiloft een groot succes. Bij de organisatie van een bruiloft werkt de locatie samen met een betrouwbare cateraar. Mogelijkheden genoeg hier: wat dacht je van een sfeervolle barbecue op het terras? 

Wil je het extra leuk maken? Overnacht samen met de gasten in de borg en praat de volgende dag tijdens het ontbijt na over de onvergetelijke bruiloft.

Hotel Resort Landgoed Westerlee

Altijd al gedroomd van een prinsessenbruiloft? Ga dan voor een bruiloft op landgoed Westerlee in het Oost-Groningse Oldambt. De monumentale herenboerderij op dit terrein biedt genoeg mogelijkheden voor alle onderdelen van de grote dag.

 

De ceremonie kan plaatsvinden op het landgoed, maar ook in de Sint Joriskerk. Deze kerk ligt op zo’n 300 meter afstand van het landgoed. Maak de reis naar de kerk extra bijzonder en laat je vervoeren in een koetsje met huifkarren.

Extra romantisch is de overnachting voor of na de bruiloft. In combinatie met de organisatie van de trouwerij biedt het landgoed jullie een overnachting aan in het bruidshuisje. Geniet van een intiem etentje in het prieel op het eiland in de vijverpartij. Jullie bereiken deze locatie per roeiboot.

Grand Cafe Borg Nienoord

Landgoed Nienoord en het bijbehorende 16eeeuwse kasteel bieden onderdak aan Museum Nienoord. Hier vind je de grootste nationale collectie rijtuigen ter wereld. Daarnaast vind je op het landgoed meerdere monumenten, natuurschoon en toeristische attracties. Kortom: genoeg te zien tijdens de grote dag. Trouwen kunnen jullie in de ridderzaal van de borg. Deze schitterende zaal bereiken jullie via het binnenplein waar jullie per koets arriveren.

Wie een kerkelijk huwelijk wil, kan trouwen in de kerk in Midwolde. Deze kerk ligt op zo’n 1,5 kilometer van de borg. Eenmaal terug op de locatie genieten jullie van een feestelijke receptie in een van de veelzijdige zalen. Ontvang de gasten bijvoorbeeld in de tuinzaal en geniet van een prachtig uitzicht over de rustige omgeving. In de avond genieten jullie samen met de gasten van een hapje en een drankje. Ga voor een barbecuebuffet of geniet van een luxe warm/koud buffet.

Der Aa-kerk

Der Aa-kerk is een karakteristieke kerk in Groningen. Deze gele toren is te huur voor het voltrekken van het burgerlijk huwelijk of de partnerregistratie. In deze monumentale oude kerk krijg je meteen een feestelijk gevoel. Ondanks de historische kenmerken is de kerk voorzien van eigentijdse gemakken zoals centrale verwarming, goede verlichting, modern sanitair en ruimte voor de catering.

Door de ronde vorm van het koor in de kerk ontstaat er een intieme sfeer. Er is plek voor zo’n 160 personen. De grootste ruimte van de kerk is het schip: hier is plek voor maar liefst 450 personen. Allebei de ruimtes zijn geschikt voor een huwelijksvoltrekking, receptie, diner of feest. In de omgeving van de kerk is genoeg (betaalde) parkeergelegenheid. Daarnaast ligt de locatie centraal waardoor het makkelijk te bereiken is.

Plaza Danza

Op zoek naar een mooie locatie voor jouw trouwfeest? Waan je in de Latijns-Amerikaanse sfeer tijdens een stijlvolle bruiloft bij Plaza Danza in Groningen. Helemaal fantastisch als jullie een thematische bruiloft organiseren in deze sfeer.

Een bruiloft is hier mogelijk voor kleine en grote gezelschappen. Huur een of meerdere zalen en waag samen met de gasten een dansje op de dansvloer. Even bijkomen? Kom tot rust in de knusse hoekjes met comfortabele loungebanken en haal een lekker drankje aan de bar.

De locatie werkt samen met vakkundige partners om jullie dag naar wens in te richten. Denk daarbij niet alleen aan een externe cateraar, maar ook aan een live-band en entertainment. Ook wat de aankleding betreft, is er van alles mogelijk op deze locatie.

Grunopark

Altijd al willen trouwen aan het water? Ga voor een spetterende bruiloft bij het Grunopark. Geef elkaar het ja-woord met de voetjes in het zand of ga voor een ceremonie tussen de groene bladeren van de bomen. Liever binnen? Dat kan ook in een van de paviljoenen. Aansluitend kunnen jullie een feestje bouwen samen met de gasten.

Het Grunopark is een veelzijdige locatie voor verschillende activiteiten en doelgroepen. Je kan hier eten, drinken, slapen feesten en doen. De evenementenlocatie is ruim 50 hectare groot. Je kan ontsnappen uit een escape room, klimmen in het klimpark, paintballen op de uitdagende paintballzone en wakeboarden op het water. Kortom: genoeg activiteiten die je ook tijdens de grote dag kan combineren.

Het Grunopark biedt drie verschillende arrangementen aan. ‘Deze basisarrangementen zijn kneedbaar en helemaal aan te passen naar jullie wens.’ Zo is het mogelijk om onderdelen weg te laten of juist iets toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan leuke extra’s zoals een DJ, band, speciale dansvloer of bruidstaart. 

Restaurant de Twee Provincien

Restaurant de Twee Provincien is niet alleen een fijne trouwlocatie, maar ook een schitterende plek om de trouwfoto’s te maken. Het restaurant biedt een panoramisch uitzicht over het Paterswoldsemeer. Bij goed weer kun je zelfs de Groninger Martinitoren zien. Wanneer jullie trouwen met goed weer is het helemaal genieten van dit uitzicht tijdens een gezellige BBQ op het terras. Liever een chique gereserveerd meergangendiner? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Het terras kan voorzien worden van een koepelvormige tent. In combinatie met de twee zalen is er op die manier zelfs plek voor duizend personen. Toch is dit ook een fijne locatie voor een intieme bruiloft. Geniet dan bijvoorbeeld samen met de gasten van een sfeervolle receptie in de restaurantzaal.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? In ons online trouwmagazine vind je niet alleen de mooiste trouwlocaties. We helpen je met onze gids ook graag op weg met de organisatie van de bruiloft. Heb je een beetje extra hulp nodig? Maak dan gebruik van onze handige planningtools.Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker