Favoriet

Tips voor een romantisch huwelijksaanzoek met de feestdagen

Tijdens de feestdagen ziet alles er net even leuker uit. Samen knus op de bank met de kerstboom op de achtergrond. De ideale gelegenheid om je partner op een romantische manier ten huwelijk te vragen. Je hoeft er niet eens de deur voor uit. Maak er een onvergetelijk aanzoek van en lees onze tips en inspirerende ideeën voor een huwelijksaanzoek met de feestdagen. 

Je zal niet de eerste zijn die je partner ten huwelijk vraagt met kerst of oud en nieuw. In de decembermaand worden er veel huwelijksaanzoeken gedaan, maar dat maakt het niet afgezaagd. Het is nou eenmaal een romantische setting en ieder jaar opnieuw zal je tijdens de feestdagen terugdenken aan dit bijzondere moment. Tijdens de feestdagen zie je ook veel familie en vrienden waardoor je het goede nieuws gelijk met iedereen kan delen.

Persoonlijke aanpak

Wie zijn partner ten huwelijk wil vragen met de feestdagen, hoeft niet groots uit te pakken. Ga juist voor een persoonlijke aanpak die bij jullie past als stel. Misschien is dat wel een aanzoek bij de kerstboom terwijl jullie lekker thuis zijn. Wil je zeker weten dat je aanzoek in de smaak valt? Je kan subtiel proberen te peilen wat je partner verwacht van een aanzoek en daarop inspelen. 

Tijdens de kerstdagen zijn er verschillende attributen die je kan inzetten voor het perfecte huwelijksaanzoek. Denk maar eens aan de mogelijkheden die een kerstboom biedt. Niet alleen zorgt de versierde boom voor een romantische setting, maar je kan er ook de verlovingsring in hangen. Wanneer jullie de boom aan het optuigen zijn, kan je hem of haar vragen de piek op de boom te zetten. Verassing! Daar hangt de trouwring of het ringendoosje.

De kerstboom

Natuurlijk kan je ook een cadeautje onder de kerstboom leggen waar je ring in zit. Maak het extra spannend door de ringendoos in een grotere doos te stoppen. Zo denkt jouw partner totaal niet in de richting van een aanzoek. Vervolgens pakt hij of zij de ring uit en ga je op de knieën voor het aanzoek. Misschien zijn jullie op kerstavond wel lekker met z’n tweeën of is de hele familie erbij. Bedenk van tevoren of jullie publiek willen hebben bij dit bijzondere moment of niet.

Gaan jullie er met kerst even tussenuit? Bijvoorbeeld naar het romantische Disneyland Parijs of lekker op wintersport? Ook dit zijn ideale momenten om elkaar ten huwelijk te vragen. Ga op je knieën tijdens een etentje in een restaurant of haal de ring tevoorschijn op de piste. Je kan er ook voor kiezen om speciaal voor het huwelijksaanzoek een nachtje weg te boeken. Ga naar een wellnessresort of bezoek een kerstmarkt.

Oud en nieuw

Verwacht je partner een huwelijksaanzoek met kerst? Maak het dan extra spannend en wacht tot oud en nieuw. Wanneer de klok twaalf uur aantikt, vraag je hem of haar ten huwelijk. Natuurlijk zorg je ervoor dat er zich op de achtergrond een prachtige vuurwerkshow afspeelt. Zo gaan jullie knallend het nieuwe jaar in als verloofd paar.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? In ons online trouwmagazine helpen we je graag op weg met de organisatie en voorbereiding van de bruiloft.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu
Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten in de trouwshop