De leukste bestemmingen voor jouw huwelijksreis

Het organiseren van de bruiloft is een hele klus. Na een emotionele, bijzondere dag willen jullie even van elkaar genieten. Geniet van jullie honeymoon en boek een bijzondere reis. Ben je op zoek naar een betoverende bestemming? Waar jullie optimaal kunnen genieten? Wij hebben de leukste bestemmingen voor je op een rijtje gezet.

Natuurlijk zijn er tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Toch zijn er een aantal bestemmingen die je zeker niet moet overslaan in je overweging. Deze vijf plekken zijn echte wegdroombestemmingen die een geslaagde honeymoon garanderen. Want zeg nou zelf, op deze plekken is het moeilijk om niet te genieten.

Curaçao

Het tropische klimaat van Curaçao is ideaal om helemaal tot rust te komen na een hoop geregel en spanning van de bruiloft. Dit eiland is een van de populairste en meest betaalbare eilanden van het Caribisch gebied. Dat laatste komt goed van pas na een dure uitgave. Geniet in een afgelegen baaitje van een cocktail en kom helemaal tot rust samen met je partner. Houd je niet zo van relaxen? Gelukkig zijn er op dit eiland genoeg bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Het is dan ook een aanrader om een huurauto te huren tijdens jullie honeymoon. Op die manier kan je de highlights eigenhandig ontdekken. Bezoek de hoofdstad Willemstad en ontdek de verschillende wijken. Wandel bijvoorbeeld door het historische Punda dat bekend staat vanwege de gekleurde koloniale huizen. Vanuit de Koningin Emmabrug kan je naar de wijk Otrabanda wandelen. Hier kan je shoppen met uitzicht op zee. Bezoek ook fraaie strandjes zoals Santa Crus of het pittoreske Playa Kalki. Liever genieten van de natuur?  Wandel door Nationaal Park Christoffel. Ontdek de onderwaterwereld van Curaçao tijdens een romantische duik of stap op de boot naar Klein Curaçao.

Malediven

De Malediven zijn een droombestemming voor pasgetrouwde koppels. Ontdek hagelwitte stranden, kraakhelder water en palmbomen vol kokosnoten. Ga voor een verblijf in een van de luxe all-inclusive hotels of ga voor pure privacy in watervilla. Dit is een hutje op palen aan de zee zoals je die misschien wel kent van de foto’s. De meeste resorts zijn kleinschalig, intiem, rustig en romantisch. Ideaal voor een huwelijksreis. Dit eiland staat niet alleen voor rust en luxe, maar er is genoeg te doen. Je kan hier heerlijk watersporten, maar het is ook een perfect eiland om cultuur te snuiven en te genieten van een ongerepte natuur. Ontdek de verschillende eilanden en ga eilandhoppen, maak een tocht met een zeevliegtuig of laat je per boot vervoeren naar het culturele eiland Malé. De Malediven lenen zich uitstekend voor een mooie duiktocht. Liever niet te actief? Ga dan verse vis vangen bij zonsondergang met de lokale bevolking. Wil je de huwelijksreis op de Malediven combineren met een andere bestemming? Je kan het gemakkelijk combineren met een rondreis door India of Sri Lanka. 

Turks- en Caicoseilanden

Op de Turks- en Caicoseilanden genieten je van de Caribische zon en eindeloze bountystranden. In het zuiden vind je de Turkse eilanden en in het noorden de Caicoseilanden. Ieder eiland heeft zijn eigen charme. De palmbomen wuiven zachtjes op de wind mee en onderwater vind je prachtige koraalriffen. Deze archipel bestaat uit meer dan 300 eilanden. De populairste eilanden zijn Grand Caicos, South Caicos en Providenciales. Hier vind je meer toerisme en bedrijvigheid. Liever genieten met z’n tweeën? Je kan ook heerlijk tot rust komen tijdens een bezoek aan een van de onbewoonde eilanden. Hier kom je samen met je partner helemaal tot rust en hebben jullie volledige privacy.

Mauritius

Mauritius is net als de Malediven populair onder bruidsparen, maar is vaak betaalbaarder. Ook fijn: je kan hier het hele jaar door vakantie vieren. In de wintermaanden daalt de temperatuur namelijk niet onder de 22 graden. Op het eiland vind je prachtige stranden met wuivende palmbomen. Daarnaast biedt Mauritius een mooi binnenland en een schitterende onderwaterwereld. Ontdek de prachtige natuur in een van de natuurparken of botanische tuinen. Echte hoogtepunten zijn de Tamarin watervallen. Deze bezienswaardigheid mogen jullie absoluut niet missen tijdens de honeymoon. Ook een bezoekje waard: de vulkaankrater Trou Aux Cerfs. Het is niet alleen prachtig om te zien, maar eenmaal op de krater heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en het eiland. Op het eiland vind je veel exclusieve resorts. Een van die resorts, het Legends Mauritius, is zelfs uitgeroepen tot meest romantische hotel in de wereld.

Seychellen

De Seychellenis een eilandgroep die bestaat uit meer dan honderd eilanden. Het ligt ten noorden van Madagaskar en is werkelijk waar een tropische droom. De stranden zijn hier witter dan wit en het water blauwer dan blauw. Op het hoofdeiland Mahe vind je verschillende luxe resorts waar je als prins en prinses wordt behandeld. Deze resorts bevinden zich vaak pal aan het strand zodat jullie een prachtig uitzicht hebben. Je geniet hier vaak in je eigen villa van de nodige privacy. Wanneer je niet alleen tot rust wil komen, zijn er genoeg bezienswaardigheden op het eiland. De natuur op dit eiland zal je betoveren. Dit eiland staat bomvol met zeldzame planten. Ook het dierenleven is uniek op dit eiland. Ontdek het tijdens een hiketocht of maak een duik- of snorkeltrip om het onderwaterleven te bewonderen. Natuurlijk kunnen jullie ook een van de andere prachtige eilanden bezoeken om de huwelijksreis helemaal compleet te maken.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? Je leest meer handige weetjes, checklist en trends in ons online trouwmagazine.







Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker