Een pre-wedding: kondig de bruiloft officieel aan

Na de verloving staat alles in het teken van de bruiloft. Waarom zou je wachten met een feestje tot de bruiloft? Met een pre-wedding party kondig je de bruiloft officieel aan tegenover vrienden en familie. Op die manier kunnen jullie samen met geliefden extra lang genieten in de aanloop naar de bruiloft. In dit artikel vertellen we je alles over een pre-wedding.

Steeds meer stellen organiseren een pre-wedding. Soms om vrienden en familie het heugelijke nieuws te vertellen en soms gewoon omdat het kan! Meestal is een selectie van de gastenlijst welkom op de pre-wedding. Dit zijn vaak de naaste vrienden en familieleden. Jullie kunnen simpelweg een drankje doen bij jullie thuis of lekker uit eten gaan. Sommige stellen pakken groots uit en organiseren een bruiloft in het klein, maar dan zonder de ceremonie natuurlijk.

Pre-wedding

De pre-wedding wordt vaak verbonden aan het moment waarop stellen in ondertrouw gaan. Op die manier geven jullie extra glans aan deze gebeurtenis. Wanneer je wil trouwen, moet je dit bij de gemeente aangeven. Dit noemt men in ondertrouw gaan. Vaak moet je van tevoren een afspraak maken en zetten jullie een krabbel op het gemeentehuis in de stad waar jullie wonen. Het is de eerste stap richting de officiële trouwdocumenten.

De pre-wedding party is ook een mooie gelegenheid voor de gasten om elkaar alvast te leren kennen. Als aanstaand bruidspaar hebben jullie door de jaren heen heel wat mensen leren kennen. Logisch dat al deze mensen elkaar niet kennen. Helemaal ideaal wanneer jullie gasten hebben die in het buitenland wonen of geen andere gasten kennen op de dag zelf. De pre-wedding party zorgt ervoor dat zij alvast kennis met elkaar kunnen maken en alles wat soepeler verloopt tijdens de grote dag. Op die manier is het ijs alvast gebroken en hoeven jullie je hoofd ook niet te breken over de tafelschikking.

Rehearsal dinner

Een pre-wedding party kan ook plaatsvinden op de vooravond van de bruiloft. Dit wordt een rehearsal dinner genoemd. Tijdens dit diner worden de belangrijkste gasten uitgenodigd. Samen bereiden jullie je voor op de grote dag. Dit is ook een goed moment om een aantal gasten in het zonnetje te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de getuigen of ceremoniemeester(s). Geef deze gasten een klein cadeautje om jullie dank te symboliseren.

Zowel voor een pre-wedding party als een rehearsal dinner geldt dat deze gelegenheden de grote dag niet moeten overtreffen. Laat het diner daarom niet lijken op het huwelijksdiner. Dit geldt ook voor de pre-wedding party: boots niet dezelfde sfeer na als tijdens het avondfeest van de bruiloftsdag. Geef er een andere vorm aan door het bijvoorbeeld een intiemere sfeer te geven.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? In ons online trouwmagazine vind je alles over trouwen. Bekijk onze handige checklists, inspirerende DIY’s en volg de laatste trends.Gerelateerde producten

Bekijk alle weddinginvitations in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker