20 manieren om kaarsen creatief in te zetten op de bruiloft

Kaarsen geven sfeer aan ieder moment. Ze staan symbool voor romantiek en warmte en toveren iedere plek om tot een droomlocatie. Kaarsen zijn dan ook ideaal om in te zetten als bruiloftsdecoratie. Denk niet alleen aan voor de hand liggende opties zoals kaarsen tijdens het bruiloftsdiner. Je kan ontzettend veel kanten op met deze decoratieve voorwerpen. In dit artikel delen we 20 manieren met je om kaarsen creatief in te zetten op de bruiloft.

Je hebt vast al nagedacht over kaarsen tijdens het bruiloftsdiner. Natuurlijk kun je dit subtiel doen, maar het mag ook best opvallend. En wat dacht je van een mooie decoratie met bloemen? Zo komen de kaarsen nog beter uit. Kaarsen zijn ook ideaal tijdens een buitendiner waar jullie misschien weinig lichtbronnen hebben.

Het bruiloftsdiner wordt Helemaal bijzonder als je onderstaande voorbeelden als inspiratiebron gebruikt.

Een spoor

Gebruik honderden kaarsen om de weg naar de locatie aan te geven of gebruik ze om het pad naar het altaar te gebruiken. Kortom: kaarsen zijn ideaal om een pad aan te geven. Het zorgt niet alleen voor een prachtig tafereel, maar ook voor mooie foto’s in het trouwalbum. Je kan dit simpelweg met waxinelichtjes doen, maar ook met kaarsen in windlichten of in leuke kandelaars. De kaarsen geven op die manier de sfeer van de bruiloft aan. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden.

Ceremonie

Kaarsen kunnen het pad naar het altaar aangeven, maar ook bij het altaar zelf vormen kaarsen een mooi decor. Wanneer je buiten trouwt, kun je kaarsen in de boom hangen of rondom jullie.

Brandveiligheid

Bij het gebruik van kaarsen, moet je goed nadenken over het hele concept. Is het kindvriendelijk? Is er geen brandgevaar? Mogen er kaarsen gebruikt worden op de trouwlocatie? Overleg dit goed van tevoren en check de brandveiligheid. Je wil immers niet dat de trouwjurk in vlammen opgaat.

Gelukkig zijn er ook alternatieven zoals de led-kaars of het led-waxinelichtje. Denk ook aan het gebruik van bijvoorbeeld een lampion met een lichtje.

Inspiratie

Voor meer inspirerende artikelen kan je ons online trouwmagazine checken. Daar vind je niet alleen inspiratie, maar ook handige checklists en de laatste trends.







Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/kaarsen in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker