Kinderen vermaken op je bruiloft

“Mogen de kids ook meekomen naar de bruiloft?” Het kan soms best lastig zijn voor (kleine) kinderen om een hele dag ‘lief’ te zijn. Stilzitten tijdens de ceremonie, naar de knieën van volwassenen kijken tijdens de receptie. Dat vond jij vroeger ook niet leuk, toch? Wij geven je handige, leuke tips om de kinderen ook een geweldige dag te bezorgen.

Jengelende kindersmoeltjes tijdens de mooiste dag van je leven, daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Hoe houd je die kleine koters bezig op je bruiloft?

Heb je een nichtje, zusje of een andere gast die goed is met kinderen? Vraag aan hem of haar of die zorg wil dragen voor het kinderentertainment. Wil je je gasten daar niet mee belasten of heb je een toereikend budget? Dan kun je er altijd voor kiezen om een nanny in te huren, die je uiteraard instructies meegeeft voor de huwelijksdag.

Tips voor geweldig kinderentertainment

 • Cupcakes versieren
  Kinderen houden ervan om te kliederen en te knutselen. Hoe leuk is het dat zij ook een feestelijk steentje bij kunnen dragen door het versieren van een cupcake. Ze hebben direct ook iets om van te snoepen, dat doet het altijd goed.

 • Kleurplaten
  Hier kun je kinderen in ieder geval een tijdje mee zoethouden. Ze worden hier over het algemeen vrij rustig van. Draai wat leuke kleurplaten uit met het thema bruiloft. Maak er bijvoorbeeld een boekje van, met daarop ‘de bruiloft van..’ Zo hebben zij ook voor later een leuke herinnering aan deze dag.

 • Chocoladefontein
  Marshmellows, aardbeien, lange vingers; daar wordt iedere kleine koter toch vanzelf vrolijk van? Op de receptie of na het eten mag iedereen zoveel eten als ‘ie wil. Het aanzicht van zo’n mooie toren met chocolade daar smelt ieder mensenkind van. Ze zijn er gegarandeerd even zoet mee.
 • Bellenblaas
  Geef de kinderen een beloning als ze rustig geweest zijn tijdens de ceremonie. Vertel ze dat ze daarna mooie bellen mogen blazen als het bruidspaar de kerk of het gemeentehuis uit komt. Geef ieder kind een eigen bellenblaas.
 • Taakjes geven
  Kinderen vinden niets zo leuk als ze het gevoel krijgen dat ze écht mogen meedoen. Geef ieder kind een taak tijdens de bruiloft. Bijvoorbeeld het dragen van de bloemen of het aangeven van de ringen. Zo wordt het ook voor hen speciaal!
 • Foto-opdracht
  Geef de kinderen een wegwerpcameraatje en laat ze helemaal los gaan. Je kunt er ook voor kiezen om opdrachten te geven, die ze moeten fotograferen. Dat wordt pas echt een uitdaging! En hoe grappig is het als je de foto’s laat ontwikkelen?
 • De ouderwetse speurtocht
  Bereid een kinderspeurtocht voor met avontuurlijke opdrachten. Dit is ook makkelijk binnen te realiseren, om te voorkomen dat de mooie kleertjes vies worden. Laat de kinderen op zoek gaan naar het bruidsboeket, de taart en een specifieke kleur jurk van een gast en geef ze een lijstje om af te tekenen. Succes gegarandeerd!
 • Gastenboek
  Laat de kinderen zelf een gastenboek knutselen voor het bruidspaar. Ieder kan zijn of haar aandeel leveren. Van een mooie tekening tot een lief verhaaltje of misschien wel een gedichtje? Laat de kinderen het boekje daarna inpakken en als cadeau overhandigen aan het bruidspaar.

Ben je bang dat (vooral de kleinere) kinderen zich zullen misdragen of zich snel gaan vervelen op de bruiloft? Dan kun je er ook voor kiezen om de kinderen maar een dagdeel te laten komen. Zorg ervoor dat ze daarna een oppas hebben waar ze kunnen verblijven.

Waarmee vermaken jullie kinderen tijdens de bruiloft?Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker