Stiekem trouwen zonder gasten

Tijdens de bruiloft beloven jullie elkaar eeuwige trouw. Vroeger trouwden stellen stiekem omdat de families het niet eens waren met deze beslissing. Tegenwoordig is het allemaal een stuk romantischer. Het is een intiem moment wat jullie met elkaar willen beleven. Tijdens een bruiloft zonder gasten is eigenlijk niets te gek. In dit artikel vertellen we alles over een bruiloft zonder gasten.

Je moeder en je beste vriendin zijn misschien niet blij met deze keuze, maar het is iets waar jullie samen voor moeten gaan. Wie bewust kiest voor een bruiloft zonder gasten, kan veel kanten op. Je kan gaan voor een fijne middenweg waarbij jullie bij terugkomst alsnog een groot feest geven voor jullie geliefden. Op die manier delen jullie het intiemste moment met elkaar en kunnen jullie naasten toch meegenieten.

Rechtsgeldig

Het voordeel van een bruiloft zonder gasten is dat je veel kanten op kan. Jullie kunnen samen vertrekken naar jullie favoriete plekje in het buitenland. Dat kan een prachtige plek zijn in de natuur of in de hoofdstad van jullie favoriete land. Toch hangen er ook veel nadelen aan deze vorm van trouwen. Het is namelijk niet altijd rechtsgeldig waardoor je alsnog verplicht bent om op een officiële manier te trouwen.

Je kan er dan ook voor kiezen om twee ceremonies in te plannen. Daarnaast is het ook mogelijk om een sombere ceremonie bij de gemeente in te plannen om alles officieel te maken. Uiteindelijk gaat her er bij een bruiloft zonder gasten om dat jullie de dag van jullie leven beleven. Denk er dus wel goed over na of je dit echt wil ervaren zonder familie en vrienden. Veel stellen die er niet van houden dat alle ogen op hen zijn gericht, kiezen ervoor om zonder gasten te trouwen.

Spontaan trouwen

Daarnaast komt een bruiloft zonder gasten ook voor bij stellen die spontaan dit besluit nemen. Een stel dat op vakantie is in Ibiza en al lange tijd verloofd is, kan daar bijvoorbeeld besluiten om elkaar het ja-woord te geven. Snel een bruidsjurk regelen en jullie hebben de bruiloft van jullie dromen zonder poespas. Daarnaast is het ook ideaal voor stellen die niet veel geld uit willen geven aan de bruiloft. Hoe minder gasten, hoe minder kosten.

Er zijn ook stellen die gaan voor een middenweg. Kies er bijvoorbeeld voor om de bruiloft met een intiem gezelschap in het buitenland te vieren. Neem je ouders, schoonfamilie en jullie beste vrienden mee op pad. Niemand zal je vreemd aankijken omdat alleen jullie naasten waren uitgenodigd. Het was immers een intieme bruiloft.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen? In ons online trouwmagazine vind je wekelijks de laatste trends, checklists en weetjes op het gebied van bruiloften.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle foto-en-video/wegwerpcameras in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker