10 tips om slim te besparen op de bruiloft

Wanneer je gaat trouwen, hangt daar een aardig prijskaartje aan. Gemiddeld kost een bruiloft zo’n 15.000 euro. Gelukkig zijn er tal van manieren waardoor je slim kan besparen op de bruiloft. Ook met een klein budget is het mogelijk om een droombruiloft te organiseren. In dit artikel vertellen we je alles over onze slimme bespaartips.

Allereerst is het belangrijk dat je niet bespaart op de zaken die belangrijk zijn. Heel leuk dat je neefje met fotografie een nieuwe hobby heeft ontdekt, maar je wil nog lang terug kunnen kijken op deze mooie herinneringen. Niets zo vervelend als de foto’s dan geen goede weergave van deze prachtige dag zijn.

Daarnaast is het goed om prioriteiten te stellen. Bekijk welke zaken jullie echt belangrijk vinden en trek daar een groter deel van het budget voor uit. Hechten jullie niet veel waarde aan het diner? Ga dan voor vorm die wat meer casual is en laat een simpele frietkar komen. Als dit bij jullie past, is het een leuk en budgetvriendelijk idee.

Budget

Wanneer je wil besparen op de bruiloft, ligt de eerste stap bij het budget. Bepaal samen welk budget jullie aan de bruiloft hangen. Vervolgens kunnen jullie dit gaan categoriseren. Houd daarnaast ruimte over voor onvoorziene kosten. De grootste kostenpost is vaak de locatie en de catering. Het is daarom goed om meerdere adressen te bezoeken en offertes op te vragen.

Trouwlocatie

Officiële trouwlocaties hangen vaak een aardig prijskaartje aan de bruiloft. Kijk ook eens verder dan deze locaties. Na een ceremonie op het gemeentehuis kan je best met een klein gezelschap vertrekken naar het lokale restaurant in jullie dorp. Misschien hebben jullie daar juist wel hele fijne herinneringen aan en is het een gemoedelijke plek.

Vermijd trouwproducten

Alle producten waar je ‘trouw’ voor zet, zijn duur. Een bruidsboeket is ineens vier keer duurder en ook aan een trouwjurk hangt een aardig prijskaartje. Shop eens buiten die paden en bekijk wat er verder te koop is. Waarom zou je immers duizenden euro’s aan een jurk uitgeven die je maar een keer draagt? In plaats daarvan kan je ook voor een goedkopere variant gaan die je naderhand nog een keer kan dragen.

Doe het zelf

Het geldt niet voor alles, maar veel zaken kan je zelf regelen. Trommel een paar vriendinnen op om de uitnodigingen in elkaar te knutselen of vraag je creatieve tante om de bruidstaart te maken. Als het aankomt op de decoratie en het eten, kan je veel zaken zelf regelen. Met een beetje creativiteit kan je een prachtige bruiloft in elkaar toveren.

Weddingplanner

Het klinkt misschien gek, maar een weddingplanner kan je veel geld besparen. Weddingplanners hebben veel ervaring in de branche en kennen de markt. Zij weten de weg naar de juiste leveranciers en weten als geen ander hoe ze een budget moeten bewaken. Je kan op zijn minst met een professional in gesprek gaan om te kijken wat hij of zij voor jullie kan betekenen.

De dag

Daarnaast maakt het vaak nog uit op welke dag je trouwt. Trouwen op zondag is bij de meeste trouwlocaties goedkoper dan op een zaterdag. Het is wel de vraag of je dat wil omdat de gasten misschien niet tot in de late uurtjes door willen feesten. De volgende dag zullen de meeste gasten weer aan het werk moeten. Trouwen voor het gemeentehuis? Er zijn momenten waarop je gratis kan trouwen. Dit kan je bij de gemeente opvragen.

Intiem

Wie wil besparen, moet snijden in de gastenlijst. Met honderden gasten is het namelijk moeilijk om op de kleintjes te letten. Hoe meer gasten hoe meer ruimte je nodig hebt, maar denk ook aan het eten en drinken. Ga na of je al deze gasten echt nodig vindt op de bruiloft en bekijk of een intieme bruiloft een betere optie is. Op die manier heb je minder faciliteiten nodig en zo ben je minder geld kwijt.

Dealtjes

Begin op tijd met het organiseren van je bruiloft en profiteer van dealtjes. Kijk ook eens naar het sale-assortiment in de bruiloftswinkel. Wanneer je op tijd begint met organiseren, profiteer je ook van seizoensgebonden deals. Handig wanneer je decoratie zoekt in een bepaald thema.

Durf

Veel stellen vergeten het, maar de prijs staat niet altijd vast. Durf te onderhalen en durf verder te kijken. Waarschijnlijk kan er nog wel wat van de prijs van de trouwlocatie af. Wanneer je hier zelf niet goed in bent, kan je hier een weddingplanner voor inschakelen.

Bedankjes

Natuurlijk wil je de gasten bedanken voor hun komst, maar tegenwoordig is het ook niet gek om de bedankjes helemaal weg te laten. Daarmee bespaar je een heleboel. Wil je toch iets geven? Maak dan zelf iets leuks. Op Pinterest vind je een heleboel goedkope, creatieve voorbeelden van trouwbedankjes. Denk bijvoorbeeld aan een leuke snoepzak in een papieren zak voor de gasten. Dat valt bij iedereen in de smaak.

Inspiratie

Toptrouwen.nl is het online platform voor het aankomende bruidspaar. Op ons website vind je niet alleen een handige lijst met prachtige trouwlocaties, maar ook inspirerende artikelen. In ons online trouwmagazine delen we alle ontwikkelingen op het gebied van trouwen met je. Op zoek naar meer hulp? Onze online planningtools helpen je op weg bij de organisatie van jouw droombruiloft.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker