7 originele alternatieven voor de klassieke bruidstaart

Wil je een bruidstaart maar dan net even anders? Verras je gasten met wat nieuws. Wat dacht je van een toren van sushi, een creatie van cupcakes of een taart van macarons? We hebben de leukste, origineelste alternatieven voor de klassieke bruidstaart voor je op een rijtje gezet.

Het aansnijden van de bruidstaart is een eeuwenoude traditie, maar soms zijn tradities er om te verbreken. Wil je dichtbij het idee van de taart blijven? Ga dan voor een etagère met daarop kleine taartjes, cupcakes, brownies of tompoesjes. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden en laat je inspireren.

Donuts

Een tafel vol met donuts ziet er niet alleen lekker uit: het is echt om te smullen! Laat je bakker helemaal losgaan op het design en geniet van verschillende smaken.

Macarons

Ook de macaron is één van onze favorieten. Je kan er ontzettend kleurrijke creaties mee maken en de gasten zullen er van smullen.

Toetjes

Natuurlijk kan je ook gewoon een voorgesneden portie serveren. Denk bijvoorbeeld eens aan een lekker toetje in een amuseglas. Handig, niemand hoeft meer te snijden en je kan precies berekenen hoeveel porties je nodig hebt.

Soesjes

Een liefhebber van soesjes? Het is eigenlijk zo simpel, maar wel heel leuk! Maak een taart van soesjes en decoreer deze met bloemen die passen bij je bruidsboeket.

Pannenkoeken

Wil je het echt helemaal anders aanpakken? Ga dan voor een portie heerlijke pannenkoeken, koekjes of stroopwafels (lekker Hollands!).

Koekjes

Onze favoriet onder de koekjes: maak een creatie van Oreo of ga zelf aan de slag met je favoriete koekje.

Wees creatief

Wanneer je iets anders wil dan een traditionele taart, kan je ook zelf aan de slag gaan in de keuken. Natuurlijk kan je ook zelf iets bedenken en dit vervolgens uit laten voeren door de cateraar. Het voordeel aan deze creaties is dat je eigenlijk alles kan maken. Zolang het stapelbaar is, heb je ook nog eens een mooie look-a-like taart. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende voorbeelden? In ons online magazine vind je meer artikelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit artikel over deze vijf fantastische trouwlocaties voor een winterbruiloft.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle taarttoppers in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker