De voordelen van een verlovingsshoot

De sfeer, de details en de mensen: de trouwfotograaf probeert het tijdens de bruiloft allemaal vast te leggen. De trouwfoto’s zijn een mooie herinnering aan de grote dag, maar ook voor de bruiloft kan je genieten van een mooi moment samen. Kondig jullie verloving aan met een verlovingsshoot en gebruik de foto’s op de trouwuitnodigingen. We hebben de voordelen van een verlovingsshoot voor je op een rijtje gezet.

De verlovingsshoot wordt ook weleens de loveshoot genoemd. Niet zo gek, want tijdens deze shoot leggen jullie de liefde voor elkaar vast. De loveshoot vindt meestal plaats bij de fotograaf die ook de foto’s maakt op de grote dag zelf. Hij of zij kan de sfeer zo doorvoeren in alle foto’s en video’s die rondom het evenement zullen verschijnen. De shoot wordt maanden voor de bruiloft geregeld. Zie het als een romantische shoot van jullie twee die symbool staat voor de verloving en de periode voor de bruiloft.

Herinneringen

De loveshoot is een mooi moment om de herinneringen aan de verloving vast te leggen. Misschien is het zelfs mogelijk om de shoot te laten plaatsvinden op de locatie waar jij ten huwelijk bent gevraagd. Op die manier straalt de liefde van jullie foto’s af.

Fotograaf

Daarnaast is de loveshoot een goed moment om meer te leren over de fotograaf. Jullie maken kennis met zijn of haar stijl en merken door de shoot heel snel of jullie bij elkaar passen. Zie het als een generale repetitie. Daarnaast kan je op die manier goed aangeven waar jullie voorkeuren liggen. Het is een goed moment om te ontdekken hoe hij of zij te werk gaat.

Trouwuitnodiging

Uiteraard is het niet de bedoeling dat de foto’s van de loveshoot in een la belanden. Natuurlijk is het een mooie gelegenheid om een extra foto in huis te hangen. Bijvoorbeeld op plexiglas. Daarnaast zijn deze foto’s prachtig om te gebruiken voor de trouwuitnodiging. Een andere foto uit de shoot kun je weer gebruiken om alle vrienden, familie en kennissen op de hoogte te stellen van jullie verloving. Zo hebben jullie twee vliegen in een klap.

Bij veel trouwfotografen geldt dat zij een speciale prijs hanteren voor de loveshoot. Dat geldt vaak alleen als je dit in combinatie met een trouwshoot doet. Op die manier kunnen zij een prijsafspraak met je maken. Er zijn zelfs fotografen die de loveshoot op deze manier gratis aanbieden. Handig als je kennis wil maken met de fotograaf en wil ontdekken hoe hij of zij te werk gaat.

Inspiratie

TopTrouwen is het online magazine op het gebied van trouwen. Op onze website vind je inspiratie op het gebied van – de organisatie van – de bruiloft en alles wat daarbij komt kijken.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle foto-en-video/wegwerpcameras in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker