8 creatieve manieren om je verloving aan te kondigen

Van harte gefeliciteerd met je verloving! Er staat je een hele leuke tijd te wachten waarin je een bruiloft mag gaan organiseren. Maar voor het zover is moet je eerst aan je vrienden, familie en collega’s gaan vertellen dat jullie verloofd zijn. Je kan dit natuurlijk gewoon tegen ze zeggen maar waarom? Er zijn zoveel leukere manieren om een verloving aan te kondigen.

Video

Neem samen met je partner een leuke video op waarin jullie vertellen dat jullie gaan trouwen. Deze video kun je via een Whatsapp’je versturen of in een mailtje. Het opnemen van zo’n video is erg gemakkelijk, dit kan via de telefoon of met een laptop. Het voordeel is dat het jullie geen geld kost maar het toch leuk en persoonlijk is.

Kaart

Met een simpel kaartje kunnen jullie je verloving aankondigen. Wat minder persoonlijk dan een video, maar alsnog heel leuk. Zeker wanneer je er een persoonlijke kaart van maakt met bijvoorbeeld een leuke foto.

Feest

Mochten jullie de verloving een belangrijk aspect vinden van de bruiloft, dan kun je ervoor kiezen om een feest te geven. Je vertelt nog niet wat de reden is van het feest maar zorgt wel dat iedereen erbij is. Een leuke en persoonlijke manier om je verloving aan te kondigen.

Diner

Net als een feest kun je ook een etentje organiseren voor de mensen die dichtbij je staan. Je kan naar een restaurant gaan, maar ook thuis een lekkere maaltijd maken. Tijdens het eten vertellen jullie het grote nieuws en daarna proosten jullie op het toekomstige huwelijk.

Spel

Met een soort quiz kun je de familieleden laten raden wat het goede nieuws is. Zo kun je er een rebus van maken, een soort speurtocht door het huis of een simpele woordzoeker. Als ze er maar zelf moeite voor moeten doen om erachter te komen, dan zal de verrassing nog groter zijn.

Taart

Net als een verjaardagstaart kun je een taart laten maken met jullie bijzondere aankondiging. Nodig je vrienden en familie uit om op de koffie te komen, zodat ze niets doorhebben. Wanneer de koffie op tafel staat komen je partner en jij met de taart aan, iedereen zal verrast zijn. Dit is ook een leuke manier om het huwelijk aan te kondigen op je werk.

Photoshoot

Veel koppels kiezen ervoor om een verlovings photoshoot te houden. Je laat dan foto’s maken van jullie samen die je dan op social media zet of opstuurt naar de gasten. Wanneer je erg veel geluk hebt heeft je partner ervoor gezorgd dat er tijdens het aanzoek een fotograaf tussen de bosjes ligt, dan heb je een hele unieke foto.

Anonieme RSVP

Dit is een leuk grapje waar je wel van moet houden. Verstuur een anonieme RSVP met de boodschap of de ontvanger de trouwdatum vrij wil houden. Het is vervolgens aan de gasten om erachter te komen wie er gaat trouwen.

Wanneer staat jouw bruiloft in de planning? Hier lees je alles over hoe lang je verloofd kunt zijn.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker